Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Lipunnoston paikka vaihtui


Jo 40. kerran kokoonnuttiin Martinlaaksossa Itsenäisyyspäivän aamun lipunnostoon. Mutta nyt - 6.12.2016 - paikka oli uusi.

Martinlaakson vanha ostoskeskus on joutunut väistymään uudisrakentamisen tieltä ja se on purettu. Siksi nyt kokoonnuttiin uuden ostoskeskuksen korkean tornitalon kupeessa.
Hyvin sinne kuitenkin osasivat niin lipunnostoon järjestäjät kuin uskollinen yleisökin. Lipunnoston toimittivat Koskenhaltijat-partiolaiset.

Puheessaan Lions-liikkeen kansainvälisen hallituksen jäsen Markus Flaaming loi katsauksen maailman ja Suomen tilanteeseen nyt kun maallamme on takana 99 itsenäisyyden vuotta.

- Maailman tilanne on mielenkiintoisessa murrosvaiheessa. USA valitsi jo oman presidenttinsä. Ranska ja Saksa ovat valitsemassa omat johtajansa keväällä. Englanti on valmistautumassa eroon EU:sta. Fidel Castro poistui keskuudestamme. Italia on menettämässä hallituksensa. Maailma on epävarmuuden tilassa tällä hetkellä, Flaaming totesi.

- Talous ei ole vieläkään noussut monista yrityksistä huolimatta. Meillä ei ole nyt oikein keinoja viedä toimintaa eteenpäin, hän arvioi.

Poliittisella rintamalla tilanne jatkuu kiistelynä.

- Poliitikot voisivat toimia rakentavasti, mutta enemmän vaikuttaa siltä, että poliitikon omat tavoitteet vaikuttavat paljon enemmän etenemiseen kuin Suomen hyvinvointi.

Mutta on toisenlaisiakin näkymiä.

- Me palvelujärjestöjen edustajat teemme sellaista työtä, jonka arvo kasvaa. Meitä tarvitaan, Flaamin totesi.

- Meillä lioneilla on maailmanlaajuisesti jo yli 100 miljoonaa ihmistä palveltuna tänäkin vuonna. Meillä onkin tavoitteena palvella vuosittain jopa 200 miljoonaa ihmistä. Tällä tavalla pyrimme vaikuttamaan positiivisesti maailman kehittymiseen. 

Flaaming viittasi puheessaan myös parhaillaan meneillään olevaan –kampanjaan, jonka tavoitteena on lahjoittaa kerätyt varat lasten ja nuorten paremman huomisen hyväksi.

Eikä sotiemme veteraanejakaan saa unohtaa. – Heitä on elossa vielä noin 20.000, joista alle 2.000 on sotainvalideja, Flaaming muistutti.

- Sotiemme veteraanit ovat keski-iältään yli 90-vuotiaita kunniakansalaisia. Meidän tulee ehdottomasti tukea heitä.  He ovat antaneet meille oivan esimerkin positiivisesta mielestä ja sinnikkyydestä saamalla pidetyksi isänmaamme vapaana vaikeinakin aikoina. 

ID Markus Flaamingin koko puhe ohessa.

Teksti: Thorleif Johansson
Kuvat: Jukka Nurmivaara ja Thorleif Johansson


Markus Flaamingin puhe 6.12.2016Lippurivistöä sankarihaudoilla Pyhän Laurin kirkon vieressä.
Lippurivistöä sankarihaudoilla Pyhän Laurin kirkon...
Lipun kantaminen sankarihaudoilla on kunniatehtävä. Partiolaiset (vas.), Rotarit, Lionsklubit...
Lipun kantaminen sankarihaudoilla on kunniatehtävä...
Vantaan Naislaulajat ja Oltermanni-kuoro lauloivat Ari Pärnäsen johdolla.
Vantaan Naislaulajat ja Oltermanni-kuoro lauloivat...
Puheen piti kansainvälisen Lions-liikkeen hallituksen jäsen (ID) Markus Flaaming.
Puheen piti kansainvälisen Lions-liikkeen hallituk...
Lionsklubien seppeleen laskivat Pertti Ratia ja Vesa Seppä (LC Hiekkaharju-Sandkulla).
Lionsklubien seppeleen laskivat Pertti Ratia ja Ve...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram