Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Lohkonpuheenjohtajat ideariihessä

Ryhmätöitä tehtiin useampaan otteeseen.Lohkareiden valmennuspäivä lauantaina 19.8. tuotti paljon uusia ideoita ja mainioita ajatuksia erilaisista yhteistyön muodoista.

 

Päivä käynnistyi piirikuvernööri Pekka Taskisen puheenvuorolla, jossa hän kannusti meitä kaikkia tekemään yhdessä hyvä kausi.

-Viime kausi oli tosi menestyksellinen, toimintamme kosketti lähes 139 000 henkilöä ja tunteja käytettiin yli 48 000.  Ja siinä ovat vain raportoidut tunnit, mikä lienee noin 70% todellisuudesta.

Kannustetaan ja tuetaan klubeja ylittämään viime kauden hyvät tulokset, innosti Taskinen.

 

Liiton visiona on olla kaudella Suomen merkityksellisin auttaja: Siihen liittyen meidän pitää selvittää, miksi olemme, mitä tavoittelemme, missä olemme, mihin uskomme ja miten sen teemme.

Lions 2030 strategia tulee näkymään vahvasti, kun sen jalkauttaminen lähtee käyntiin. Samoin tällä kaudella käynnistyy Missio 1,5 eli kansainvälisen johtajan, Patti Hillin lanseeraama ohjelma palvelukyvyn säilyttämiseksi maailmanlaajuisesti.

-Tavoite on kasvattaa jäsenmäärä 1,5 miljoonaan vuoteen 2027 mennessä. Nyt meitä on 1,35 miljoonaa, eli kasvutavoite on 10 % neljässä vuodessa. Eli meillä jokaisen klubin pitäisi kasvaa yhdellä jäsenellä kymmentä kohden 4 vuoden aikana. Kyse siis nettokasvusta, kertoi piirikuvernööri.

 

Yhteisissä hetkissä syntyi paljon hyvää keskustelua.Päivän aikana käytiin läpi lohkareiden tehtäviä, joihin kuuluu kannustaa myös klubeja yhteistyöhön, ja nostaa teot näkyviin.

Ensimmäinen ryhmätyö koski aluefoorumien tilalle kehitettävien klubien yhteisten tapahtumien ideointia, johon tulikin joka lohkosta mainioita ideoita.

Viime kaudella lohkonpuheenjohtajana toiminut Mirja Salo johdatteli lohkarit sekä terveysraporttien sisältöön, että lohkarien toimenkuvaan.

 

Ryhmätöissä pohdittiin, mitä tulee tehdä, jos terveysraportti näyttää punaista, tai jos klubissa esiintyy klikkejä tai riitoja. Silloin kutsutaan opasleijonat apuun!

Sitäkin pohdittiin, miten lohkarit tietävät, mitä oman alueen klubeissa tapahtuu, miten niissä voidaan, miten klubeja voi tukea?

Listalle nousi kokemusten vaihtoa, ideat kiertoon, hiekkaämpärit, minigolfilta, viestintä klubeille, oman lohkon whatsApp ryhmä, jossa useampi virkailija klubeista on mukana ja kasvokkain tapaaminen, sillä se auttaisi jatkossa yhteistyön tekemistä.

 

Viestinnän osuudessa painotettiin yhdessä tekemistä myös viestinnän saralla. Siinä tarvitaan jokaisen panosta, sillä vain kaikkien yhteistyöllä tieto saadaan leviämään ja lionstoiminta yhä näkyvämmäksi. Näkyvyys taas tuottaa kiinnostusta lionstoimintaa kohtaan ja se auttaa niin jäsenhankinnassa kuin yhteistyökumppaneiden saannissa. Piirin verkkosivuilta löytyy paljon apuja tiedottamiseen.

Tällä kaudella piirikuvernööri haluaisi jokaisessa uutiskirjeessään nostaa esille klubien tekemisiä. Se taas onnistuu vain, jos klubit välittävät tapahtumistaan ja teoistaan kuvia ja tekstiä piirin sivuille.

 

Jäsenasioissa Pasi Nieminen nosti esille muun muassa monikulttuurisuuden, koska klubeissa on hyvin vähän muista kulttuureista tulevia jäseniä. Hän muistutti myös, että meidän tulee muistaa pitää huolta klubilaisistamme. Pitovoimasta yhtä lailla kuin vetovoimastakin.

Vaikeuksissa klubeja voivat auttaa opasleijonat, joihin saa yhteyden Pasin kautta.

 

Valmennuspäivän päätteeksi koulutusjohtaja Markku Helle muistutti, että yhteistyöllä asiat hoituvat ja piirin sivuilta löytyy myös Kysy –osio, jonka kautta saa tarvittaessa myös vastauksia visaisiin ongelmiin.

Teija Loponen

 

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram