Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Mennyt kausi oli täynnä hyviä tekoja

Meillä N-piiriläisillä on syytä olla iloisia aikaansaannoksistamme. Korona-aikanakaan auttaminen ei meillä keskeytynyt, sen muodot vain vaihtuivat konserttien ja tapahtumien järjestämisestä uudenlaisiin tempauksiin.

Kun selailee somen ja kotisivujen antia, niin koronan aikana auttamisemme sai paljon uusia muotoja, joilla ilahdutettiin tuhansia ihmisiä.

 

Viime toimintakauden aikana useiden eri klubien toimesta kymmeniin palvelutaloihin kuskattiin satoja kortteja, kukkia ja kakkuja sekä ilmapalloja ikäihmisten ja heidän hoitajiensa iloksi.

Pussilakanoita ja leluja lahjoitettiin turvataloon, sadoittain rooliasuja ja leluja päiväkerhoihin ja päiväkoteihin, säkeittäin joululahjoja vähävaraisten perheiden lapsille, ja lisäksi vaatteita, makuupusseja sekä villasukkia lahjoitettiin asunnottomille. Lastensairaala sai vastaanottaa pieniä myssyjä ja sukkia potilailleen. Hautausmailla kävijöitä ilahdutettiin  antamalla havuja haudoille asetettavaksi.

 

Ohikulkijoiden iloksi pystytettiin valaistuja joulukuusia ja koristeltu pääsiäispuita. Henkiä on haluttu pelastaa lahjoittamalla sydäniskureita kauppoihin ja liikuntapaikkoihin.Talvella onnistuttiin jopa järjestämään hiihtokisoja lapsille.

Auta lasta – auta perhettä -tempauksilla kerättiin tuttuun tapaan elintarvikkeita ja hygieniatuotteita lapsiperheille monissa paikoin. Lisäksi leijonat kuskasivat Helsingissä riskiryhmien ruokakasseja Helsingin seurakuntayhtymän apuna ja hoitivat Askolassa koululaisten ruokahuoltoa.

 

Lähimmäisten auttamisen lisäksi klubiemme jäsenet ovat kantaneet huolta ympäristöstään muun muassa vieraslajeja kitkemällä, siivoamalla rantoja ja lähiluontoa, sekä kunnostamalla purouomia kaloille. Auttaminen eri tavoin ja eri ympyröissä on meille sydämen asia.

 

Näkövammaisten Iiris-keskus sai jo aiemmin kerättyjen varojen turvin kesäkuun lopulla, 30.6., osan uudesta suuresta lahjoituksestamme, joka onnistui LCIF:n tuella. Kesäkuussa vietiin heille iPadeja ja muuta tietotekniikkaan liittyvää, merkittävämpi osuus, aistien aktivointi ja elektroniset suurentavat lukulaitteet luovutetaan syksyn tilaisuudessa.

Teija Loponen

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram