Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Mitä lohkari tekee?

Mitä lohkari tekee ja mikä merkitys hänellä on klubien ja piirin toiminnassa?

Lions-verkoston keskeinen jäsen – Lohkari (lohkon puheenjohtaja)

 

Mielenkiinnolla lähdin itse mukaan ensi kauden lohkopuheenjohtajaksi tietämättä oikein mitä se pitää sisällään. Nyt löytyi yhdistävä linkki klubien ja piirin välille, 13 lohkaria, joista ensimmäiseen virtuaaliseen koulutukseen osallistui suurin osa.


Meitä verrattiin pelitermein keskikenttäpelaajiksi. Joku taas tunsi olevansa enemmänkin libero (futistermi). Lohkari on piirin toiminnassa henkilö, joka kerää tietoa, kuuntelee klubipresidenttejä, sihteereitä, klubeja ja välittää viestin piiriin sekä tuo apua ja tukea klubeille. 

 

Esittelykierroksella moni meistä pohti ennakkotehtävän ”Tulevan kauden aikana…” kautta yhteistyötä, mahdollisuuksia. Ehkä ideoida lohkon klubien yhteisiä aktiviteetteja?  Joku pohti tämän olevan mahdollisuus tutustua myös itseensä uuden Lions-roolin myötä.  Tulevan kauden piirin koulutusjohtaja Lasse Halmeen lohkarina toimiminen herätti huomaamaan, kuinka paljon meitä lioneja on! Tämä on ennen kaikkea joukkuepelaamista ja pelipaikat voivat Lions-uran aikana vaihtua. Edistämme yhteistyötä ja toimimme sillanrakentajina klubeilta piiriin. Meitä tarvitaan myös tapahtumien järjestämisessä, esimerkkinä aluefoorumit.

Saimme DG Makelta, Markku Vesikalliolta kannustusta tulevaan tehtävään. Ensi kauden DG Markku Helle odottaa vuorovaikutusta, yhdessä tekemällä. Tutustumme lohkomme klubeihin. 2.VDG Pekka Taskinen (oman 5. alueeni mentori) itselleen uuden oppimista ja 1. DG Kjell Weckstöm kertoi , miten hän on tällä kaudella mentorina pitänyt yhteyttä lohkareidensa kanssa.

 

Suurin osa piirin GAT-toimintaryhmän henkilöistä oli paikalla kertoen tehtävistään. Jäsenjohtaja Merja Carlander muistutti, että ilman jäseniä ei ole klubeja. Opasleijonan koulutus on tulossa. Aktiviteetit ovat Lions-toiminnan näyteikkunoita alueella, pohti palvelujohtaja Jyri, Jylppy, Kurki. Samalla hän herätteli mielenkiintoa piirin aktiviteetteihin ja toivoi kiinnostuneita mukaan esim. ympäristö, joulukortit tms. Koulutuksesta Lasse Halme muistutti sen olevan kehittämistä ja vuorovaikutusta. Viestinnän osion vedin Viestintä-tiimin jäsenenä. Mietimme miten voimme auttaa lohkareita, sekä miten lohkarit voivat auttaa meitä. ”Tullaan näkyviksi” ja viestinnän koulutukset, valmiit materiaalit, juliste- tai flyerpohjat, joista lohkari voi kertoa klubeille.

 

Ensimmäinen koulutusosio on takana. Saimme kotitehtävää syksyyn, klubikyselyn tekeminen, sekä raportoinnin seuraamiseen MyLion ja MyLci –tunnusten luomisen. Kevään aikana on liiton lohkari-webinaari 18.5. Siihen voi osallistua kuka vain, kuka haluaa kuulla lisää alue- ja lohkopuheenjohtajan tehtävistä.

Kiitos koulutukselle. Ilta oli antoisa ja innostava! Lions- pallo haltuun uudella pelikentällä!

 

Anne Sokka-Tuomala

LC Loviisa/Queen Lovisa klubipresidentti, 

viestinnän some-vastaava piirissä 

sekä tuleva lohkopuheenjohtaja 5. alue 3. lohko

 

 

 

 

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram