Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Muistamme veteraaneja, palvelemme veteraaneja

Veteraanivuoden neuvottelutilaisuuden avasi N-piirin piirivastaava Pekka Majuri.Leijonien valtakunnallinen veteraanikampanjavuosi "Kiitos veteraanit!" on meneillään.  Teemaan liittyvä N- ja B-piirin koulutus- ja neuvottelutilaisuus järjestettiin Liiton uusissa koulutustiloissa Malmilla 17.11.2014.  N-piirin kampanjavastaavan Pekka Majurin kutsussa esittämän toiveen mukaisesti jokaisella oli mukana "repullinen hyviä ideoita maustettuna hyväksi koetelluilla käytännöillä ja kokemuksilla."

Kyse palveluaktiviteeteista

Alustuksissa ja keskustelussa korostui, että kyse on palveluaktiviteeteista. Tällä kerralla kyse ei ole varainhankinnasta. Emme liioin kilpaile veteraanijärjestöjen ja ammattimaisten palveluntuottajien kanssa.

Jokaisen klubin alueella asuu kotonaan veteraaneja, ja heitä voimme auttaa.  Vain mielikuvitus on rajana: voimme lukea lehtiä, luoda lunta, avustaa ulkoiluttamisessa, käydä kaupassa heidän kanssaan tai puolestaan ...  Useissa tilanteissa veteraanin luona käynti ja jutteleminen on se tärkein anti.

Yksi avustustarve ilmeni heti neuvottelutilaisuuden jälkeen.  Malmin veteraanit kysyivät leijonien apua lippujen ja seppeleen kantamisessa itsenäisyyspäivän kunnianosoituksissa hautausmaalla.  Siihen pyyntöön on useampikin klubi vastannut myönteisesti.

Neuvottelutilaisuudessa Leijonien alustajana toimi kampanjavastaava Majurin lisäksi Liiton palvelu- ja varainhankintasihteeri Sari Pirinen.

Yhteistyötä veteraanijärjestöjen kanssa

Vierailevana alustajana toimi Helsingin Seudun Sotaveteraanipiirin toiminnanjohtaja Rauno Loukkola.  Hän esitti veteraanijärjestöjen kiitokset yhteistoiminnasta ja nyt erityisesti tästä meneillään olevasta valtakunnallisesta kampanjasta.  Hän kertoikin, kuinka Leijonien kampanjasta on tiedotettu Sotaveteraanijärjestön lehdessä.

Alustuksessa kävi korostetusti ilmi, kuinka "yksinäisyys ja monet muut asiat painavat jäsentemme mieliä ja näin tuovat omat haasteensa arjessa ja omassa kodissa selviytymiseen."

 

Lopuksi toiminnanjohtaja Loukkola vetosi, että "tehdään yhdessä kunniakansalais- temme ehtoovuosista lämpimiä ja turvallisia."

Teksti ja kuvat: Antti Tuomikoski


Liiton palvelu- ja varainhankintasihteeri Sari Pirinen kertoi lokakuussa toteutetusta Kiitos veteraanit! -seminaarista.  Onnistuneeseen seminaariin osallistui kaksisataa veteraania, heidän puolisoitaan ja lottia.  Valtiovallan tervehdyksen toivat eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma ja puolustusministeri Carl Haglund.
Liiton palvelu- ja varainhankintasihteeri Sari Pir...
Neuvottelutilaisuuteen osallistui alueiden ja lohkojen puheenjohtajia sekä klubien edustajia.
Neuvottelutilaisuuteen osallistui alueiden ja lohk...
Vierailevana alustajana toimi Helsingin Seudun Sotaveteraanipiirin toiminnanjohtaja Rauno Loukkola.
Vierailevana alustajana toimi Helsingin Seudun Sot...
Kampanjavuoden tärkeitä päiviä.
Kampanjavuoden tärkeitä päiviä.
Pääkaupunkiseudun veteraanit tilastoissa.
Pääkaupunkiseudun veteraanit tilastoissa.

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram