Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

N- ja B-piirin yhteinen terveyskävely sujui leppoisissa merkeissä

Väkeä telttojen edustalla. Kuva: Teija Loponen.Lauantaina 14.5.2022 kokoontui Narinkkatorille pieni, mutta innokas joukko osallistumaan kevään Terveyskävelyyn., joka nyt voitiin taas toteuttaa koronatilanteen oleellisesti parannuttua. 

Tilaisuuden avasi tällä kertaa leijona-asuinen Heikki Hartikainen LC Staminasta, jonka jälkeen piirikuvernööri Markku Helle toivotti lyhyessä puheessaan kaikki tervetulleiksi.  Raila Sulasalmi toi terveiset Sari Sarkomaalta, joka oli itse valitettavasti estynyt osallistumasta. Sen jälkeen vuoron sai sisätautien erikoislääkäri, diabetologi Markku Saraheimo. Hän kertoi mm. kuinka mullistavalla tavalla diabeteksen hoitotavoitteet ovat muuttuneet ja toivoi kaikkien ottavan selvää nykyisistä tavoitteista. Tässä niistä muutamia: Verenpaineen yläpaineen pitäisi olla alle 140 ja liikuntaa pitäisi olla 30 min. päivässä. Istua ei saisi kuuttakymmentä minuuttia vaan aina 30 minuutin jälkeen pitäisi nousta liikkumaan.

Liikuntatuokion meille piti Veera Kainulainen lastenorkesteri Wimmarallin vauhdikkaalla säestyksellä. Sitten lähdettiin kävelemään kohti Töölönlahtea kaikkien kävelijöiden saatua ylleen liivit. Reitti kulki Postitalon ja Sanomatalon takaa Oodin editse Siniselle Huvilalle, jonka pihalla oli taukopaikka ja mehupiste.
Aurinkoinen ja lämmin sää kruunasi keväisen kävelyn, puut vihersivät ja linnut lauloivat  kauniisti. Sinisellä Huvilalla oli kävelijöille tarjolla vettä ja mehuja. Levähtääkin siellä saattoi puutarhapöytien äärellä. Sieltä sitten käveltiin samaa reittiä takaisin Narinkkatorille, jossa oli tarjolla diabetes-, sydän- ja muutakin terveystietoutta ja verensokerin mittausta. Lapsille oli jaossa ilmapalloja, puhalluspillejä ja heijastimia. 

Palkinnoksi tästä terveyskävelystä saimme virvoitusjuomaa, välipalakeksin ja hyvän mielen.  Ja sen liivinkin saimme ihan omaksi!

Teksti: Arja Oksanen
Kuvat:  Teija Loponen ja Arja OksanenLion Heikki Hartikainen B-piiristä avasi tilaisuuden.
Lion Heikki Hartikainen B-piiristä avasi tilaisuud...
Veera Kainulainen veti liikuntatuokion,
Veera Kainulainen veti liikuntatuokion,
jonka jälkeen lähdettiin kävelemään kohti
jonka jälkeen lähdettiin kävelemään kohti
Töölönlahtea.
Töölönlahtea.
Tässä ollaan jo lähellä Sinistä Huvilaa,
Tässä ollaan jo lähellä Sinistä Huvilaa,
jonka pihalla oli mehutarjoilu.
jonka pihalla oli mehutarjoilu.
Ilmapalloja täytettiin melkoinen määrä koristeeksi ja lapsille jaettavaksi.
Ilmapalloja täytettiin melkoinen määrä koristeeksi...
Jaossa oli myös esitteitä.
Jaossa oli myös esitteitä.
Elvytystäkin opetettiin.
Elvytystäkin opetettiin.
Leot olivat mukana tekemässä kasvomaalauksia lapsille.
Leot olivat mukana tekemässä kasvomaalauksia lapsi...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram