Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

N-piirin lahjoitus Lastensairaalalle rakennustöiden aloituspäivänä

Viime kauden kuvernööri Heikki Saarinen luovuttamassa yli 17.000 euron shekkiä Lastensairaalasäätiön valtuuskunnan puheenjohtajalle, presidentti Martti Ahtisaarelle ja hallituksen puheenjohtajalle Anne Bernerille.  Lahjoitusta todistavat Liiton puheenjohtaja Tuomo Holopainen ja B-piirin viime kauden kuvernööri Tiitus Tuohikorpi.Uuden Lastensairaalan 2017 rakennustyöt aloitettiin juhlallisin menoin 26.8.2014 Helsingin Meilahdessa.  Juhlallisuuksien yhteydessä säätiön valtuuskunnan puheenjohtaja, presidentti Martti Ahtisaari ja hallituksen puheenjohtaja Anne Berner ottivat vastaan N-piirin klubien lahjoituksen yli 17.000 euroa.

Rakennustöiden aloituspäivänä säätiö sai muitakin merkittäviä lahjoituksia ja aivan kuin juhlapäivän kunniaksi keräystavoite - 30 miljoonaa euroa - ylitettiin juuri sinä päivänä. Tavoitteen saavuttaminen tietää sitä, että hanke toteutuu ja maailman paras lastensairaala valmistuu 2017.

N-piirin lahjoitusshekin luovutti viime kauden kuvernööri Heikki Saarinen, "adjutantteinaan" Liiton puheenjohtaja Tuomo Holopainen ja B-piirin viime kauden kuvernööri Tiitus Tuohikorpi. Lahjoitettu summa oli kerätty Heikki Saarisen kuvernöörikaudella.

N-piiri on ollut alusta lähtien tukemassa lastensairaalahanketta.  Viime syksynä SuurPNATissa vieraili hankkeen varainhankinnasta vastaava Tuula Colliander.  Myöhemmin syksyllä säätiön puheenjohtaja Anne Berner oli juhlapuhujana piirimme presidenttien unelmaillassa. Yhteistoimintaa leijonien kanssa kuvaa sekin, että puheenjohtaja Berner oli esiintyjänä valtakunnallisella Leijonaisten risteilyllä.

Lähes kaksinkertainen Kunnialahjoittaja

Valtakunnallisesti Suomen Lions-liiton klubit ovat lahjoittaneet tähän mennessä yli 170.000 euroa.  Kaikki yli 100.000 e lahjoittaneet tahot saavat Kunnialahjoittajan statuksen.  Leijonat siis ovat jo lähes kaksinkertaisesti koonneet Kunnialahjoittajalta edellytettävän summan.  Ja leijonien lahjoitussumma kasvaa, sillä kaikkia tilityksiä ei varmaankaan ole vielä ehditty tehdä.  Niin ikään monet keräysprojektit ovat kesken.  - Keräys jatkuu, sillä lupa on voimassa vuoteen 2017 saakka.

N-piirin klubien lahjoitussumma on ilmeisesti huomattavasti suurempi rakentamisen aloitusjuhlallisuuksissa luovutettuun shekkiin verrattuna, sillä monet klubit ovat tehneet lahjoituksensa suoraan.  Säätiö tulee aikanaan laskemaan yhteen kaikki Lions-organisaation lahjoitukset.

Teksti ja kuvat Antti Tuomikoski
Kutsuvieraitten joukossa oli leijonia ja mm. Suomen rikkain mies Antti Herlin.
Kutsuvieraitten joukossa oli leijonia ja mm. Suome...
Juhlassa leijonat tapasivat mm. ministeri Elisabet Rehnin.  Ministeri saapuu Lions-liiton veteraanijuhlaan lokakuussa.
Juhlassa leijonat tapasivat mm. ministeri Elisabet...
Heikki Saarinen esitteli symbolista lahjashekkiä.  Lahjoitussumman (17.541,20 e) on lahjoittanut kaksitoista N-piirin klubia Heikin kuvernöörikaudella 2013-2014. Monet klubit ovat tehneet lahjoituksia suoraan Lastensairaalasäätiölle.
Heikki Saarinen esitteli symbolista lahjashekkiä. ...
Kaksitoista N-piirin klubia lahjoitti viime kaudella Lastensairaalalle N-piirin kautta. - Kiitos niille ja muille lahjoittajille.
Kaksitoista N-piirin klubia lahjoitti viime kaudel...
Alkupamauksen sai räjäyttää vuorineuvos Ilpo Kokkila, Lastensairaalan rakentajaksi valitun SRV:n hallituksen puheenjohtaja.
Alkupamauksen sai räjäyttää vuorineuvos Ilpo Kokki...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram