Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

N-piiristä mainiot ehdokkaat liittotason- ja kv-tehtäviin

Markku Vesikallio ja Aarne Kivioja

Meillä on omasta piiristämme todella hyvät ja motivoituneet ehdokkaat tarjolla Suomen Lions-liiton varapuheenjohtajaksi ja koko maailmanlaajuisen järjestön kansainvälisen johtajan virkaan.
Tässä alla heidän molempien vastauksia siihen, miksi he ovat ehdolle lähteneet.


Markku, Make, Vesikallio

Miksi haet liiton varapj:ksi?
* Halu vaikuttaa asioihin ja saada muutosta aikaiseksi.  Minusta meidän hieno leijonatyö kaipaa uudistumista. Olen luonteeltani utelias ja avoin muutoksille, näitä ominaisuuksia hyödyntäen toivoisin näkeväni muutosta myös leijonatyössä tulevaisuudessa. Meidän on uudistuttava, jotta saamme jäsenkasvua aikaiseksi. 

Koska ja miksi päätit tehtävään hakea?
* Marraskuun aikana sain muutamia soittoja ja pyyntöjä lähteä tavoittelemaan liiton varapuheenjohtajan tehtävää. Mietin asiaa aika pitkään monelta kantilta. Joskus tammikuun aikaan päätös sitten kypsyi ja päätin lähteä kisaan mukaan.

Mitä erityistä annettavaa koet itselläsi siihen olevan?
* Olen toiminut erilaisissa johtotehtävissä reilut kaksikymmentä vuotta ja tämän kokemuksen haluan antaa järjestömme käyttöön. Kuten tällä kaudella piirissämme olen puhunut unelmista, niitä tarvitaan myös liittotasolla, jotta muutosta saadaan aikaiseksi.

Liittyykö tehtävään joku isompi tavoite, tai suorastaan unelma,, jonka haluaisit toteuttaa?
* Oikeastaan kyllä. Saammeko järjestömme vetovoimaiseksi ja mielekkääksi toimijaksi, jonne on imua uusien jäsenten saamiseksi mukaan toimintaan.

Olet ollut piirimme toiminnassa varsin vahvasti ja antavasti mukana - menetämmekö me sinut tyystin, jos pääset tuohon virkaan? 
* Ette menetä, kyllä virtaa riittää myös oman piirin ja klubin asioiden hoitamiseen myös.

Mitä eväitä hakemaasi tehtävään koet saaneesi piirin toiminnasta?
* Piirimme johtoryhmä tänä vuonna on ollut erityisen hyvä, ja olemme saaneet monia uudistuksia aikaiseksi. Liitossa "johtoryhmänä" ovat kuvernöörit. Heidän kanssaan yhdessä toimiminen auttaa varmasti asioiden edistämisessä. Toisaalta kuuntelemisen taito herkällä korvalla ja asioihin perehtyminen ovat asioita, joita piirin johtamisessa olen oppinut.

Uudetkin tehtävät vievät paljon vapaa-aikaa, miksi olet valmis sitä uhraamaan?
* Koen leijonatyön mielekkääksi ja voimaannuttavaksi harrastukseksi. Tapaa paljon ihmisiä ja saa työstää mielenkiintoisia asioita yhdessä muiden kanssa. Vielä kun saa tuloksia aikaiseksi on se todella palkitsevaa. 

 

 

Aarne Kivioja

Miksi haet kansainväliseksi johtajaksi?

- Lions-toimintaan liityin tämän vuosituhannen alussa. Ensin sain rauhallisesti tutustua toimintaan omassa klubissa, sen jälkeen sain ja halusin toimia klubissani eri tehtävissä. Positiivisen tunteen kasvu pontimenani olen siirtynyt ensin piiritason ja siiten liittotason tehtäviin. Piirikuvernöörinä ja Liiton puheenjohtajana toimiminen ovat antaneet minulle paljon ja olen toivottavasti itse voinut antaa Lions-liikkeellemme osaamistani. Kun toiminta on maistunut elämässä siltä oikealta, on luonnollinen jatko palvella seuraavaksi kansainvälisenä johtajana. Ja tietysti sen aikana ja sen jälkeen jatkaa toimintaa omassa klubissani.

Koska ja miksi päätit tehtävään hakea?

- Ajatus hakea kuhunkin tehtävään on kypsynyt porras kerrallaan. Vasta Liiton puheenjohtajakauden alkupuolella, kun koin tehneeni asioita hyvin ja olin saanut positiivista palautetta, päätin ryhtyä ehdokkaaksi kansainvälisen hallituksen jäseneksi.

Mitä erityistä annettavaa koet itselläsi siihen olevan?

- Olen kielitaitoinen, potilaitani olen saanut palvella varsin monella eri kielellä. Lääkärinä minulle kansainvälisistä LCIForwardin viidestä osa-alueesta ovat Diabetes, Näkö ja Lasten syöpä ovat ammattini kautta tuttuja. Nuoriso on lähellä sydäntäni, nuorten ymmärtämisessä minua auttavat viisi lastamme ja yksitoista lastenlastamme. Henkilökohtaisesti toivoisin LCIForwardissa olevan laajemminkin nuorisoasiaa Lasten syövän lisäksi.

Liittyykö tehtävään joku isompi tavoite, tai suorastaan unelma, jonka haluaisit toteuttaa?

- Tuossa edellä jo mainitsin, että suuntaisin toimintaa ja sen panostusta enemmän nuoriin, vaikka hyvin tiedän, että keski-ikämme alkaa olla jo 65 vuotta, siis varsin kaukana nuorista. Ympäristön tilaan ja ilmaston lämpenemiskehitykseen vaikuttaminen ovat samoin maailmanlaajuisesti tärkeitä.

Olet ollut piirimme toiminnassa varsin vahvasti ja antavasti mukana - menetämmekö me sinut tyystin, jos pääset tuohon virkaan?

- Kiitos tästä haastattelijan kohteliaisuudesta. Viimeiset kolme vuotta Liiton puheenjohtajistossa toimineena ja edelleen toimivana olen ollut koko maan kannalta asioita ajatteleva ja toimiva Lion. Siinä mielessä on totta, että aktiviteettini yksittäisen piirin tasolla on ollut vähäisempää.

 Mitä eväitä tuohon tehtävään koet saaneesi piirin toiminnasta?

- Kun vierailuni muissa klubeissa alkoivat, sain ilokseni todeta, miten monella eri tavalla Lion-asioita voidaan hoitaa menestyksekkäästi eri klubeissa. Piirin eri tilaisuuksissa olen saanut tutustua piirimme kaikkein aktiivisimpiin leijoniin ja olen oppinut heiltä paljon hyviä asioita.

 Uudetkin tehtävät vievät paljon vapaa-aikaa, miksi olet valmis sitä uhraamaan?

- Kun liityin leijonatoimintaan, yksi päällimmäisistä ajatuksistani oli ”tekisinpä välillä jotain, josta ei makseta rahallista korvausta”. Leijonatoiminta on antanut niin paljon hyvää mieltä ja antaa edelleen, että ilolla käytän siihen aikaani. Yhteiseksi hyväksi.

 

TL

 

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram