Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Nuorisovaihto-oppilas Kanadasta

Nuorisovaihto-oppilaita on ollut perheissä N-piirissäkin.  Tässä Terhi-äidin terveiset kanadalaisen Morganin vierailusta heillä Lions-vaihto-oppilaana. Jutun kirjoittanut Terhi-äiti on nuoruudessaan itsekin ollut kesävaihdossa Oregonissa ja samoihin aikoihin hänen lapsuudenkodissaan oli ollut australialainen Alex.

Meillä oli viime vuonna ensimmäistä kertaa itsellämme nuori Pohjois-Irlannista. Silloin ainoastaan itselläni oli aiheesta kokemusta, niin omasta Lions-kesävaihdosta 16-vuotiaana Oregonista kuin australialaisen Alexin isännöimisestä lapsuuden kodissani. Tänä vuonna olemme jo perheenä 'konkareita', kun Morgan Kanadasta tuli meille.

Meillä on todella mukava reilu viikko takana tytön kanssa. Lapset nauttivat uudesta kesäisosiskostaan. Tytöt tekivät ensin käsikoruja kotosalla Morganin opettaessa, kun totuttelimme aikaeroon ja pois matkaväsymyksestä. Teimme pienen patikointiretken silloin myös Vantaankosken kauniiseen ympäristöön.

Kun pahimmat väsymykset olivat ohi lähdimme Tampereelle pariksi yöksi, yksi päivä meni Särkänniemessä laitteissa pyöriessä ja toinen päivä Finlaysonin alueella - niillä kulmilla mm. Pokémon jahdissa.

Välillä kotona, rippijuhlavierailua sukulaisissa Hämeenlinnassa ja sitten mökkikierroksella Saimaalla. Tyttö on maalta itsekin, joten uskalsimme tuoda ensin vähän alkeellisempiin oloihin Partalansaareen, jossa omat 'protestoivat' ulkohuussia, mutta Morganille tuttu juttu toiselta mökiltä kotoa. Sielltä suunnattiin nokka kohti Olavinlinnaa ja sitten Anttolaan, vähän veneilyä ja vesiurheilua harrastamaan. Viimeinen viikko kotikulmilla Vantaa, Helsinki, Kerava, Tuusula sektorilla.

Lapset touhuilivat keskenään ja yhteisiä kivoja juttuja tuntui olleen erilaiset lauta- ja korttipelit. Meidän pikkuherra  (10 v.) oli milloin MagicMan ja milloin mikäkin naurattaja. Yhteinen huumori kukki ja kännykkäyhtiön 'In Finland we have prices' junnun vitsit upposivat neitiin hyvin. Itse yritin aina välillä vakavasti aloittaa kertomaan jotain sanoilla 'In Finland we have..', mutta yleensä se päättyi naurun remakkaan, kun Lenni oli ehtinyt väliin vitsailemaan.

Viime vuoden siskosta oli haikea luopua ja olemmekin kuulumisia vaihdelleet pitkin talvea etenkin tytöt whatsappin ja snapchatin kautta. Tänä vuonna varmasti vielä sitäkin haikeampaa, niin uusi summersister otti paikkansa perheessä jokaisen meidän sydämissä. Vaikka asummekin eri puolilla maailmaa, niin on ollut kiva huomata miten paljon samanlaisia asiota löytyy meidän ajatuksista, vaikka iloa eniten tuottaa löytää niitä eroja - ehkä siinä se paras mauste on lastenkin mielestä.

Tämän kesän mukavaa vaihto-oppilasaikaa muistellen!

T. Terhi

Teksti ja kuvat Terhi Ahti-Heikkinen

Kanadalainen Morgan opetti uudenlaisten käsikorujen tekoa.
Kanadalainen Morgan opetti uudenlaisten käsikoruje...
Morgan Lions-vaihtoperheensä kanssa Savonlinnassa.
Morgan Lions-vaihtoperheensä kanssa Savonlinnassa.

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram