Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Nuorisovaihto levittää hyvää Suomi-kuvaa

Japanilaisnuoria Puistolan puutarhassa heinäkuussa 2014.

Kesä 2014 jäi monelle N-piiriläiselle mieleen paitsi hienojen säiden takia, myös upeiden Lions-nuorisovaihtolaisten takia. N-piirin alueella toimittiin isäntäperheenä yhteensä yhdelletoista eri puolilta maailmaa saapuneelle nuorelle. Lisäksi N-piiri vastasi nuorisovaihdon greeter-toiminnasta, eli nuorten avustamisesta lentokentältä eteenpäin pohjoisempaan Suomeen ja usein majoittamisesta yhden tai useamman yön yli.

 

Vihreys ja luonto hämmästytti belgialaisnuorukaista

 

Näin kokemuksistaan kertoi Lion Matti Pirjetä LC Helsinki/ Floorankentästä:

 

”Greeter-vieraani Michiel Voissaert oli luonani 12.-15.7. Kävimme luontokeskus Haltiassa Espoon Nuuksiossa, Suomenlinnassa, Seurasaaressa, hotelli Tornin näköalatasanteilla, Stadionin tornissa, Kauppatorilla, kauppahalleissa, Linnanmäellä ja Stockmannilla. Lisäksi ajelimme pitkin Etelä-Helsingin rantoja ja piipahdimme Kulosaaressa ja Espoossa.  Kaivopuistossa kävimme katsomassa Michielin kotimaan Belgian suurlähetystöä.

Michiel hämmästeli joka puolella olevaa vihreyttä ja luontoa, myös Helsingin keskustassa olevia monia puistoja. Hän oli ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa.

 

Hämähäkit pelästyttivät japanilaistyttöjä

 

LC Helsinki/Puistolan tämän kauden presidentti, Lion Veli Alaluusua taas tutustui useaan japanilaisnuoreen eri greeter-keikkojen yhteydessä.


Shoppailu oli kiinnostanut erityisesti japanilaistyttöjä.  ”Kerrankin tuli yksi tytöistä ujosti kysymään, että vieläkö kerkiäisimme shopping-centeriin. Sehän kiireellä onnistui, ja heillä oli lähes tunti aikaa kierrellä Marimekon, Iittalan ja Muumi-kaupoissa yms.

 

Jumbon keikan jälkeen teimme sight-seeing kierroksen Helsingissä Sibelius-monumentteineen yms. Yksi tytöistä oli keskittynyt kuvaamaan tabletillaan ja hän otti varmaankin yli tuhat kuvaa myös kavereidensa puolesta.”

 

Ensimmäisen ryhmän tytöt tulivat puolelta öin yläkerran huoneistaan alakertaan.  He olivat saaneet saalistettua tyhjentämäänsä reppuun *spiderin* eli tavallisen hämähäkin. Ikkunamme ja ovemme olivat tietysti olleet päivisin ja iltaisin auki, kun oli niin hellekausi. He olivat kuoleman peloissaan, kun pelkäsivät todella hämähäkkejä, ja luulivat pyydystämäänsä jopa myrkylliseksi. Yritin ehkä turhaankin rauhoitella, mutta aamulla kertoivat löytäneensä yöllä toisenkin hämähäkin. Tulikohan lyhyet yöunet...”

 

Mannerheim kiinnosti kreikkalaisia

 

Myös Lion Aarne Vesamäki LC Helsinki/Puistolasta tutustui japanilaisnuoriin ja kreikkalaisnuorukaisiin

 

”Aamupalan jälkeen tein kaikkien kolmen kanssa pikaisen kaupunkikierroksen.  Katsottiin suurkirkko, rautatieasema, meren rantaa, kauppatori ja vähän muuta. Kun Rovaniemelle menevät tytöt olivat jo koneessaan, tuli Mäntyharjun noutaja hakemaan vaihto-oppilastaan.

 

Kun olen kysellyt meidän Reijalta tyttöjen kuulumisia, niin olen kuullut heidän viihtyneen hyvin harvinaisen lämpimässä Suomessa. 

 

Viikkoa aikaisemmin meillä oli kaksi kreikkalaispoikaa, joiden suuri kiinnostus oli marsalkka Mannerheim. He olivat sangen iloisia, kun asemalle mennessämme teimme kierroksen Marskin patsaalla. Elokuvana "Talvisota" oli heille tuttu. Toinen pojista aikoi isona armeijauralle...”

 

Greeter-vastaavan kiitokset

 

Nuorisovaihdon parissa on todellakin huomannut maailman pienentyneen. Leiriläiset tuntevat toisensa jo etukäteen Facebookin tms. sovellusten kautta.  Netin kautta yhteyttä pidetään vielä pitkään jälkeenpäin. Myös uusia tapaamisia sovitaan ja toisten luo matkustellaan, ja onpahan moni nuorista tullut takaisin myös Suomeen. Tänä kesänä suurin hämmästyksen aihe monelle tuntui todellakin olevan sää- Suomessa kun oli huomattavasti lämpimämpää kuin esimerkiksi Italiassa.  Sieltä tulleista nuorista yhden äiti oli ollut hyvin huolissaan Suomen kylmyydestä ja jopa lumesta. Taisi jäädä tytöltä lumi tällä reissulla näkemättä ja kokematta!

 

Greeter-toiminnassa mukana olivat N-piirin klubeista tänä kesänä LC Helsinki/ Finlandia, LC Helsinki/ Floorankenttä, LC Helsinki/Metsälä, LC Helsinki/Puistola, LC Porvoo/ Borgoensis, LC Vantaa/ Forte ja LC Vantaa/Komeetat. Kiitos vielä kerran kaikille!

 

Greeteröinti hoidettiin yhteistyössä B- ja C-piirien kanssa, kiitos myös heille.

 

Teksti: Riikka Flaaming

Kuva:  Aarne Vesamäki

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram