Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Nuorten tuen tarve on suurta, kuultiin III-alueen aluefoorumissa

Aluefoorumissa kuultiin monista ajankohtaisista asioista.

Helsingin Ensikoti ry:n  toiminnanjohtaja Tuomas Kurttila kertoi painavaa asiaa lasten ja nuorten perheiden asioista Pakilan kirkon paimensaliin saapuneille kolmosalueen klubien edustajille.

 

- Jopa seitsemällä prosentilla nuorista on vaikeuksia vanhempiensa kanssa. Joka kymmenes lapsi on jonkinlaisen tuen piirissä ja joka kahdeksas 15-vuotias poika on siinä määrin lukutaidoton, ettei kykene lähtemään jatko-opintoihin. Moni näistä lapsista on kotoisin perheestä, jossa jo vanhemmilla on ollut omassa lapsuudessaan ja nuoruudessaan ongelmia. Siksi ensikodissa koemme, että jo vauvaperheisiin on syytä panostaa, jotta näillä lapsilla olisi mahdollisuus nousta tuosta kierteestä pois, kertoi Tuomas Kurttila.

Lapsille ovat ensiarvoisen tärkeitä kolme Koota: Koti, koulu ja kaverit.

Ensikodit ovat monien klubien avustuskohteita muun muassa Auta lasta –auta perhettä –keräyksissä ja Kurttila kertoikin kaiken avun olevan todella tervetullutta ja tarpeeseen.

 

Piirikuvernööri Jenni Luomala kertoi tänä lauantaina Kampissa järjestettävästä Auta lasta, auta perhettä –keräyksestä ja muistutti, että myös Quest-kurssien kautta leijonat auttavat nuoria, sillä kurssit auttavat ohjaajia huomioimaan paremmin avun tarpeessa olevia oppilaita.

 

Timo Heinonen muistutti Campagn 100 –hankkeesta ja innosti sekä klubeja, että yksittäisiä leijonia osallistumaan siihen. Klubit voivat käyttää siihen aktiviteettivaroja.

 

Koulutusjohtaja 2. VDG Markus Helle kehotti kaikkia mukaan piirin koulutuksiin, samaltakin kurssilta saa eri kerroilla erilaista antia ja uusia vinkkejä.

 

Nuorisovaihdosta vastaava Leena Kuismanen kertoi nuorisovaihdon tilanteesta ja että uusia tietoja on jo päivitetty ja edelleen päivitetään piirin kotisivuille, jossa niihin kannattaa käydä tutustumassa. Seuraava N-piirin leirivastuu koittaa vuonna 2022.

 

Kari Piela muistutteli, että ARS-säätiöltä klubitkin voivat hakea varoja erilaisiin hankkeisiin, kunhan omarahoitus on puolet tarpeesta ja tukea haetaan ennen hankkeen käynnistämistä.

 

Aina aktiviteettien ei tarvitse olla rahankeruuta, myös hyvän mielen tuottaminen on tärkeää.Viimeisen puheenvuoron sai liiton puheenjohtaja Aarne Kivioja, joka kertoi vuosikokouksen pöytäkirjan olevan vihdoin nähtävillä.

Ilta päättyi ryhmätöihin, joissa aiheina olivat jäsenhankinta, hyvät ja huonot aktiviteetit sekä yhteistyö.

Ryhmissä pohdittiin muun muassa klubien välistä yhtiestyötä, joista monilla jo olikin kokemusta.TL

 

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram