Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Pääministerin allekirjoittama "Suomi Finland 100 kunniakirja" Lioneille

Pääministeri Juha Sipilän Suomi 100 -valtuuskunnan puheenjohtajana allekirjoittama kunniakirja on annettu Lions-järjestöille "Teidän ansioistanne Suomen itsenäisyyden" satavuotisjuhlavuoden tapahtumien toteuttamisesta.

 

Lionsjärjestöt järjestivät yhdessä yhteistyökumppaneittensa kanssa Suomi 100 Studia generalia -luentosarjan Martinlaakson koululla ja lukiossa viime syksynä, kolmena  loka/marraskuun iltana 2017.  Luennoitsijat olivat tunnettuja ja arvovaltaisia esiintyjiä kuten ent. valtiosihteeri ja SPR:n nykyinen puheenjohtaja Pertti Torstila, akateemikko Ilkka Niiniluoto, Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari ja Suomen Kansallisteatterin eläkkeellä oleva pääjohtaja, professori Maria-Liisa Nevala

 

Voimakkaimmat aplodit sai yli 90-vuotias ilmavalvontalotta Irma Lähdesmäki.    

 

Studia generalian toteuttamisen yhdystaho oli LC Vantaa/Etelä ja yhdyshenkilö Pentti Salmi. Salmi toimi LC Vantaa/Etelän presidenttinä 2014-2015 eli silloin kun hankkeen toteuttamisesta käytännössä päätettiin.

 

Kaikki luennot on uutisoitu jo viime syksynä N-piirin nettisivuilla.  Alustukset löytyvät alla olevasta, tämän jutun viimeisen sanan taustalla olevasta näppäimestä.

 

Valtioneuvoston kanslialle toimitetussa muistiossa on lueteltu kaikki tämän hankkeen Lions-tahot. Klubeja oli seitsemän, pääasiassa vantaalaisia lionsklubeja: LC Vantaa/Etelä, LC Helsinge, LC Hämeenkylä, LC Kaivoksela, LC Pähkinärinne ja LC Vantaankoski-Vandaforsen sekä LC Helsinki/Floorankenttä.  Muita muistiossa lueteltuja hankkeessa olleita Lions-tahoja ovat N-piiri, Lion-lehti ja Suomen Lions-liitto.

 

Studia generalian toteutuksessa Lionsien yhteistyötahoja olivat SPR, Suojelupoliisi, Tilastokeskus, Sitra, Vantaan kaupunki, CMI, Suomen akatemia, Opetushallitus, Martinlaakson koulu, Martinlaakson lukio, Kulttuuritalo Martinus, Lottien perinneyhdistys, Martinlaakson asukasyhdistys, Myyrmäki-seura ja Myyrmäkiliike.

 

Antti Tuomikoski     Thorleif Johansson 

 

Alustusiltojen sisällöt löydät

 

.

 

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram