Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Suomen Partiolaiset käynnistää osaamiskeskustoiminnan

Suomen Partiolaiset käynnistää valtakunnallisen osaamiskeskustoiminnan, jota omalta osaltaan tuetaan –keräyksen  tuotolla.

 

Osaamiskeskustoiminnan päätehtävänä on kehittää työkaluja, menetelmiä ja toimintamalleja osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen oppilaitoksissa, työelämässä ja vapaaehtoistoiminnassa.

 

Käytännössä osaamiskeskus jatkaa ja laajentaa partiolaisten jo vuonna 2013 aloittamaa työtä vapaaehtoistoiminnassa ja harrastuksissa hankitun osaamisen näkyväksi tekemiseen.

 

Osaamiskeskustyötä johtaa Suomen Partiolaisten kasvatusjohtaja Timo Sinivuori.

 

Yksi osa osaamiskeskustoimintaa on vuoden 2018 alusta käynnistetty partion Työelämätaitojen ohjelma, joka rahoitetaan Punainen Sulka -keräyksen tuotoilla.  Sen projektipäällikkönä toimii Laura Kalervo.

 

Jo noin 80 prosenttia yli 25-vuotiaista suomalaisista partiolaisista hyödyntää partioharrastuksen kautta oppimiaan taitoja työelämässä. Systematiikka opitun tunnustamiseen ja näyttämiseen on kuitenkin vielä kehitteillä.

 

- Osaamiskeskuksen avulla voimme kehittyä itse lisää ja jakaa näitä malleja myös muiden hyötykäyttöön, kasvatusjohtaja Timo Sinivuori uskoo.

 

Sinivuoren mukaan partiokurssien hyväksyminen osaksi opintoja sekä harrastuksessa hankittujen taitojen hyödyntäminen nopeuttaa valmistumista, ehkäisee syrjäytymistä ja kannustaa nuoria aktiivisuuteen.

 

Osaamiskeskuksen tavoitteena on muun muassa rakentaa virtuaalinen tulkintatyökalu, joka auttaa ymmärtämään ja tunnistamaan entistä paremmin, miten muualla opittu palvelee osana opintoja.

 

- Kyseessä on täysin uusi työkalu nuorisotyön toimijoille, Sinivuori kertoo.

 

Suunnitelmissa on myös  testata uudenlaista vertaisarviointimallia sekä tuottaa uusia digitaalisia osaamismerkkejä ja laajentaa niiden käyttöä.

 

Katso Punainen Sulka -keräyksen partiota koskeva video

 

Teksti: Thorleif Johansson

 

 

 

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram