Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Paul Steele vaikuttui Iiris-keskuksesta

Paul Steele astui varovasti maatilalle.

LCIF:n kehitysosaston IV vaalipiirin alueellinen kehitysjohtaja Paul Steele vieraili N-piirin ja Näkemisen puolesta työryhmän kanssa Iiris-keskuksessa.

 

Paul Steele oli matkalla Tampereelle LCIF:n koulutustilaisuuteen, mutta vietti iltapäivän ja yön Helsingissä päästen siten tutustumaan yhteiseen isoon hankkeeseemme.

-Olin vierasta vastassa lentokentällä, josta suuntasimme suoraan Iiris-keskukseen. Siellä seuraamme liittyi N-piirin LCIF-koordinaattori Timo Heinonen ja Iiris-keskuksen Lasten kuntoutusohjaaja Timo Ylikarhu, joka esitteli paikan toimintaa ja yhteistyötä leijonien kanssa. Esille nousivat myös tulevat suunnitelmat, kertoo Helsingin päässä isäntänä toiminut palvelu- ja varainhankintavastaava Jyri Kurki.

 

Vierailu aloitettiin Kuntoutuspihalta ja Viriketila Arvosta, joiden rahoitus hoidettiin klubien ja ARS:in toimesta.

Ja sen jälkeen saattoi testata vieläkin vauhdikkaampaa menoa.-Kuntoutuspihan suurin investointi oli pihan ääni- ja saastesuojaus. Lisäksi hankimme sinne tunnusteltavat eläinveistokset ja muita laitteita, kuten trampoliinin ja frisbeekoreja. Lionsit satsasivat kuntoutuspihaan vuonna 2012 25 000 euroa ja siitä on hienot lahjoitustaulut muistutuksena. Pihan avasi presidentti Tarja Halonen. Viriketila Arvo avattiin opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen toimesta 2016. Siihen klubit ja ARS lahjoittivat noin 25 000 euroa, Kurki muistelee.

 

Sisätilakierros aloitettiin tutustumalla Taikalattiaan, jolla hyppely lämmitti mukavasti viileän ulkoilman jälkeen. Timo Heinonen pelasi lattiapelejä niistä selvästi innoissaan olleen Steelen kanssa.

Timo Heinonen, Paul Steele ja Jyri Kurki lahjoitustaulun äärellä.Taikalattia on sijoitettu Oppimiskeskukseen, joka vaati lähiaikoina uudistamista. LCIF myönsi aikanaan 20 000 euron avustuksen tilan teknisiin laitteisiin ja klubit toiset 20 000. Tilan avaus tapahtui 2013 ministeri Paula Risikon läsnäollessa.

 

Kovassa käytössä oleva Iiris-keskus oli mainio esittelykohde kansainväliselle vieraalle, sillä keskus on edelleen leijonilla yhteistyökohteena. Lisäksi selvisi, että Paul Steelellä on opettajatausta, joten vierailukohde kiinnosti häntä kovasti ja hän tenttasikin isäntiään lukuisilla oppimiseen ja kuntoutuksen eri osa-alueisiin liittyvillä kysymyksillä.

 

TL

Kuvat Jyri Kurki

 

Lasten kuntoutusohjaaja Timo Ylikarhu opasti mielellään lahjoittajia näkemään, mitä hankinnoilla tehdään. 

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram