Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

PDG Kauko Salmi on poissa

Sympaattinen, lämminhenkinen ja oikeudenmukainen N-piirin entinen piirikuvernööri Kauko Salmi menehtyi Malmin sairaalassa 13.12.2022 keuhkokuumeen aiheuttamiin komplikaatioihin. Hän oli syntynyt Helsingissä 1935.

 

Salmi kutsuttiin LC Helsinki / Pohjoisen jäseneksi vuonna 1968, joten hän toimi lionina seitsemällä vuosikymmenellä. Hän oli Lions-ritari ja Melvin Jones-jäsen.

Oman klubinsa presidenttinä hän oli peräti neljä kertaa, kahdeksan kauden ajan piirihallituksen jäsen ja piirikuvernöörinä kauden 1983 – 1984, jonka kauden lopussa piirissämme oli 57 klubia ja jäseniä 1957.

Työuransa hän teki FLÄKT Oy:n palveluksessa projektipäällikkönä.

 

Erityisenä ansiona voidaan pitää hänen toimintaansa piirikuvernöörinä sekä opaslionina. Hän huolehti, opasti ja tuki perusteilla olevia ja uusia klubeja, hän varmisti, että ne saivat kaiken tarvittavan tuen toimintansa käynnistämiseen. Hän oli myös piirimme opaslionien kouluttaja useiden toimintakausien ajan. Liittotasolla hän toimi muun muassa Helsingissä järjestetyn vuosikokouksen (1992) päätoimikunnan puheenjohtajana sekä liiton jäsentoimikunnan jäsenenä.

Kauko oli perehtynyt lionismin periaatteisiin, arvoihin ja tehtäviin hyvin perusteellisesti. Hän itse noudatti kaikessa toimissaan niitä ja osoitti sen teoillaan.

 

Kauko oli myös yhteiskunnallisesti aktiivinen. Hän toimi Malmin Seudun Omakotiyhdistyksen ja Pukinmäki-seuran pitkäaikaisena puheenjohtajana sekä seurakuntaneuvoston jäsenenä.

Hän osasi kuunnella ja keskustella. Haasteellistenkin asioiden käsittely oli hänen kanssaan helppoa. Ristiriidat hän käsitteli Lions-järjestön periaatteiden mukaisesti keskustellen, kaikkia arvostaen ja kuunnellen. Yhteisöllisyys oli seikka, johon hän kiinnitti paljon huomiota. Kaukolla oli suuri ja lämmin Lions-sydän ja ystävällisyys loisti hänen kasvoiltaan.

 

Kaukoa kaipaamaan jäivät puoliso, lapset ja lastenlapset sekä hyvin suuri joukko leijonia. 

 

Tuomo Holopainen

Entinen N-piirin kuvernööri ja Lions-liiton puheenjohtaja

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram