Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

PDG tapaaminen 22.11.2021

IPDG Make Vesikallio esittelemässä viime kauden kohokohtia.

 

Reilut kymmenen menneiden vuosien piirikuverööriä yhdessä kuvernööritiimin kanssa kokoontui IPDG Markku Vesikallion johdolla hybridikokoukseen ravintola Nyyrikkiin kuulemaan viime kauden kohokohdista, kuluvan kauden ajankohtaisista asioista sekä N-piirin tavoitteista.

 

Kokouksen tunnelmaan virittäydyttiin Samuli Edelmannin kappaleella; Se Unelmista, joka inspiroi johtoryhmää jo kauden suunnittelun aikana.

Ruokailun ohessa Make itse kertoi menneen kauden teeman olleen Hyvin käytetty aika. Tuo ajankäyttö kuitenkin kärsi hivenen koronasta etenkin tapahtumajärjestelyissä, mutta monia merkittäviäkin asioita saatiin aikaan. Piiri rekisteröitiin, uusi napakasti tiivistetty strategia otettiin käyttöön, aluepuheenjohtajat poistettiin ja piirikuvernöörin kirjeet ryhdyttiin videoimaan.

Lisäksi aloitettiin Google-palveluiden käyttöä, uusittiin GTM-lisenssi ja käynnistettiin piirikuvernöörin kyselytunnit.

Piirin johtoryhmän kokoonpanoa kasvatettiin ja jory ryhtyi kokoontumaan säännöllisesti kerran kuussa.

Palvelussa pääteemana oli ympäristö, Iiriskeskuksen hankintoihin saatiin LCiF apurahaa 6000 dollaria ja tarpeellisia tarvikkeita päästiin lahjoittamaan näkövammaisten iloksi. Hiihtoliiton ja Leiijonaemojen kanssa toteutettiin kumppanuushankkeita ja joulukorteissa yllettiin 1. sijalle. Raportoinnin tavoite 75 % klubeista raportoi palvelua saavutettiin.

Jäsenpuolella tavoitteena oli yksi uusi klubi, joka toteutui. Uusia jäseniä piiri sai 63, tavoitteesta jäätiin 15 henkilöä. Teemoina olivat vetovoima ja pitovoima.

Koronan vuoksi lähes kaikki koulutus siirtyi verkkoon, ja myös verkkoalustakoulutusta järjestettiin. Klubisääntöjen uudistamisprosessista järjestettiin myös koulutusta.

DG Markku Helle valottamassa kuluvaa kautta.Viestintä lisättiin osaksi virkailijakoulutusta, pk-kirjeet videoitiin ja linkitettiin sähköpostiin lähetettyihin uutiskirjeisiin. Verkkoviestintä ja somekoulutusta järjestettiin ja uutuutena videoiden editointikurssi. Tullaan näkyviksi –teema lanseerattiin ja piirin rauhanjulistekilpailun voittaja valittiin edustamaan Suomea.

Sankarihaudoilla käynti oli piirimme vastuulla ja toteutettiin videoituna. Nuorisovaihtoa ei voitu toteuttaa, ja vain yksi Quest koulutus voitiin pitää. Virtuaalinen NSR-kokous toteutui piirimme LC Hki Finlandian järjestämänä.

 

Kuluvan kauden tavoitteista kertoi piirikuvernööri Markku Helle, jonka teemana on Palvellaan yhdessä ketterästi. Markku korosti yhteydenpidon tärkeyttä jäsenistössä koronan yhä vaikeuttaessa kokoontumisia.

Tällä kaudella on tavoitteena perustaa ympäristöaiheinen teemaklubi, opasleijonia valmennetaan vanhojenkin klubien tueksi ja kaikki tilaisuudet nähdään myös jäsenhankintamahdollisuuksina.

Palvelupuolella jatketaan viime kauden kumppanuuksia ja myös Kummit-yhteistyötä. Uutta on Lasten lumipäivät Olympiastadionilla.

Koulutusta kehitetään yhä enemmän valmennusten suuntaan ja työtapoja kehitetään vuorovaikutteisesti. Viestinnässä jatketaan Tullaan näkyviksi teemaa monipuolista viestintää tukemalla.

Jäsenmäärä on yhä laskussa koko Suomessa. Suuntaa pyritään kääntämään muun muassa strategiatyöllä, jonka vetäjäksi on valittu Antti Forsell.

 

Kjellin vuoro esitellä ensi kauden suunnitelmia.Tulevaa kautta valaisi tuleva piirikuvernööri Kjell Wikström. Ensi kaudellakin jatketaan ilman alueenpuheenjohtajia, kaudella on tarkoitus toteuttaa myös maailmanlaajuinen jäsenyysaloite ja valmennuksia jatketaan entiseen tapaan. Kjell on valinnut viidestä pääpalvelualueesta Lapsuusajan syöpä teeman. Tämän ympärillä toivotaan laajaa aktiivisuutta koko piirimme alueella.

 

Virallisen osuuden jälkeen käytiin vapaata keskustelua niin lions-toiminnasta kuin muistakin ajankohtaisista asioista.

 

Kiitos kaikille mukana olleille keskusteluista ja kommenteista

Make Vesikallio

 

Kuvat Antti Tuomikoski 

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram