Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Pihlajamäen lionien hävikkileivänhakupalvelu 

Leivät on tuotu Pihlajamäen kirkolle. Vas. lion Jukka Holopainen, diakoniajohtaja Elina Leppihalme ja lion Tapio Rantanen.

Lions Club Helsinki / Pihlajamäellä on syksystä 2009 asti ollut hieno palveluaktiviteetti. He huolehtivat hävikkileivän kuljetuksista kaupoista Pihlajamäen kirkolle ja lajittelevat leivät eteenpäin jaettavaksi. Organisaatiossa on mukana yleensä viisi leijonaveljeä. Yhteyshenkilönä kauppojen, kirkon ja lionien välillä toimii klubin palvelujohtaja Tapio Rantanen. Näin hän kertoo klubinsa  palveluaktiviteetista: 

Kaikki alkoi syksyllä vuonna 2009, kun Pihlajamäen Diakoniatyö pyysi meitä ”leijonia” autokuskeiksi. Juuri avattu Viikin Prisma oli heti kiinnostunut toiminnasta. Eli olemme tavallaan edelläkävijöitä paljon puhutussa ruokahävikin käytössä. Prisman leipäosaston henkilöt pakkaavat joka tiistaiaamu klo:08.00 mennessä ”banaanilaatikoihin” leivät (viimeinen käyttöpäivä), jotka viemme rullakoilla autoille. Kuljetamme lastin Pihlajamäen kirkon alakertaan. Lajittelemme ruis/vaaleat erikseen. Klo 09.00 asiakkaat pääsevät sisään noutamaan mielileipänsä. Leipää tulee yleensä n 16-28 laatikkoa. Lisäksi saimme toisen kaupan mukaan toimintaan. Pihlajamäen S-Marketista saamme leipien lisäksi myös vihanneksia, (perunaa, porkkanaa, hedelmiä ym). Tilassa, jossa tuotteita jaamme, on myös tarjolla puuroa, valmiita voileipiä ja kahvia á 40 centtiä!

 

Tässä koko organisaatiossa on mukana yleensä 5 leijonaveljeä, Diakonia työntekijöitä ja lukuisia vapaaehtoisia. Tästä toiminnasta suuret kiitokset kuuluvat Pihlajamäen kirkon papille lion Jukka Holopaiselle, Malmin srk:n  diakoniajohtajalle Elina Leppihalmeelle ja monille vapaaehtoisille naisille ja miehille.  

 

Olen ollut koko toiminnan ajan yhteyshenkilönä kauppojen, kirkon ja lionien välillä. Voin sanoa, että aivan uskomattomia asiaan sitoutuneita henkilöitä on ollut näinä vuosina mukana!  Ja hommat jatkuu!

 

Teksti ja kuvat:  Tapio Rantanen
 LC Helsinki/Pihlajamäki (palvelujohtaja)

Lion Tapio Rantanen Viikin Prismassa.
Lion Tapio Rantanen Viikin Prismassa.
vas. Matti Arpiainen,Timo ja Risto Kaspiola
vas. Matti Arpiainen,Timo ja Risto Kaspiola
Leipää tulee yleensä 16-28 laatikkoa.
Leipää tulee yleensä 16-28 laatikkoa.

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram