Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Piirifoorumi kokoontui 28.3.2022

Vas. I varapiirikuvernööri Kjell Wikström, piirisihteeri Marja-Leena Turunen ja 2. varapiirikuvernööri Pekka Taskinen.Porvoon POMO-talossa pidettiin maanantaina 28.3.2022 piirifoorumi hybridinä. Kokouspaikalla osallistujia oli reilusti yli 40 ja etäyhteyden välityksellä lisäksi n. 35.  Kokous aloitettiin tuttuun tapaan laulamalla yhdessä Leijonahenki.

Piirikuvernööri Markku Helle osallistui tällä kertaa etäyhteyden kautta. Puheenvuorossaan hän  painotti raportoinnin tärkeyttä ja näytti havainnollisesti kuinka aktiviteetti kirjataan MyLioniin. Hän korosti myös kevään kolmea tärkeää tapahtumaa, joista ensimmäinen on 23.4. pidettävä piirin vuosikokous iltajuhlineen. Iltajuhlan teemana on iloinen 20-luku. Juhlaan voi pukeutua teeman mukaan, mutta muukin juhlava pukeutuminen käy. Toisena tapahtumana piirikuvernööri kertoi 14.5. sta terveyskävelystä Narinkkatorilla (aikaisempi diabeteskävely) ja kolmantena pyöräilytapahtumasta 21.5.202. Sen lähtöpaikka on Loviisa ja määränpää Kansalaistori.

Piirikuvernöörin puheenvuoron jälkeen näimme lyhyen videon seuraavan kauden teemasta Lapsuusiän syöpä.  Lohdullista näissä lapsuusiän syöpätapauksissa on että paranemisprosentti on yli 80. Alla olevissa kuvissa on kerrottu esimerkinomaisesti mitä voimme tehdä pienten potilaiden hyväksi. 

Seuraavaksi kuulimme piirikuvernööriehdokkaiden lyhyet esittelyt. Piirikuvernööriehdokas Kjell Wikström ja 1. varapiirikuvernööriehdokas Pekka Taskinen kertoivat molemmat olleensa mukana lionstoiminnassa vuodesta 2007 lähtien. 2. varapiirikuvernööriehdokas Outi Hanslin puolestaan kertoi liittyneensä leijoniin vuonna 2017. Kaikki kolme pitivät leijonien arvomaailmaa itselleen tärkeänä. 

Toimikunnista esittelyvuorossa olivat jäsentoimikunta ja palvelu. Piirin jäsenkoordinaattori Merja Carlander kertoi ajatuksiaan aiheesta mitä tulevaisuudessa. Hän kehotti meitä miettimään miten menee klubin ydintoiminnalla. Ovatko aktiviteetit edelleen merkityksellisiä? Pitäisikö tehdä enemmän yhdessä tai saada omaan klubiin enemmän porukkaa?  

Piirin palveluryhmän koordinaattori Jyri Jylppy Kurjen esityksen aiheena oli kumppaanuus. Esimerkeiksi hän oli ottanut Sokkopingiksen ja Leijonaemojen toiminnan.  Sokkopingiksen seuraava tapahtuma on 7.5.2022 Iiriskeskuksessa pelattava kansainvälinen turnaus. Sinne tarvitaan apujoukkoja huolehtimaan pelaajien muonituksesta, kertoi Jylppy. 

Leijonaemojen toiminnan tavoitteena on mm tarjota vertaistukea erityislasten vanhemmille ja perhetoimintaa sekä mahdollisuuksien mukaan myös toimintaa sisaruksille.  Tästä esimerkkinä voisi olla vaikka lasten vieminen elokuviin tai aidan rakentaminen perheen pihalle. 

Lopuksi kuulimme strategiatyöryhmän puheenjohtaja Antti Forsellin esityksen Suomen Lions-liiton strategiatyöstä. Lions 2030-strategian keskiössä ovat palvelufokuksemme, tavoitteidemme  ja arvojemme lisäksi roolit, tehtävät ja toimintamallit tulevaisuudessa sekä jäsenkokemuksen huomioiminen kaikessa toiminnassamme uusien jäsenten houkuttelusta nykyisten jäsenten hyvinvointiin.  Strategiatyön lopputulosten arviointi tapahtuu Espoossa v. 2023.

Teksti ja kuvat:  Arja Oksanen

Kokous pidettiin POMO-talon auditoriossa.
Kokous pidettiin POMO-talon auditoriossa.
Piirikuvernööriehdokkaat esittäytyivät.
Piirikuvernööriehdokkaat esittäytyivät.
Suomen Lions-liitto  on aloittanut yhteistyön Lastenklinikoiden kummien kanssa vuonna 2020.
Suomen Lions-liitto on aloittanut yhteistyön Last...
Miksi lahjoittaa syöpätyöhön yhteistyön kautta?
Miksi lahjoittaa syöpätyöhön yhteistyön kautta?
Ideoita yhteistyöhön pandemian jälkeen.
Ideoita yhteistyöhön pandemian jälkeen.
Merja Carlanderin aiheena oli mitä tulevaisuudessa.
Merja Carlanderin aiheena oli mitä tulevaisuudessa...
Vapaaehtoistyö vaikuttaa yksilön hyvinvointiin.
Vapaaehtoistyö vaikuttaa yksilön hyvinvointiin.
Mikä saa ihmisen kukoistamaan?
Mikä saa ihmisen kukoistamaan?
Tarvitaanko klubissa lisää tekijöitä?
Tarvitaanko klubissa lisää tekijöitä?
Uusia opasleijonia.
Uusia opasleijonia.
Jylpyn esityksen aiheena oli kumppanuus.
Jylpyn esityksen aiheena oli kumppanuus.
Tässä tietoa sokkopingiksestä
Tässä tietoa sokkopingiksestä
ja tässä leijonaemoista
ja tässä leijonaemoista
Antti Forsell esitteli Lions-liiton strategiatyötä.
Antti Forsell esitteli Lions-liiton strategiatyötä...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram