Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Piirifoorumi Iiriskeskuksessa hybridikokouksena

Osallistujia otettiin saliin rajallisesti, jotta turvavälit säilyvät.

Tämän kauden piirifoorumiin osallistui Iiris-keskuksessa 1.10.2020 reilut kolmekymmentä lionia ja etänä GoToMeeting -sovelluksen välityksellä lisäksi viitisenkymmentä. Kokousjärjestelyt toimivat hienosti:  osallistujat Iiris-keskuksessa saattoivat pitää turvavälit ja maskejakin oli jaossa. Etäosallistujat puolestaan tulivat kuulluiksi ja saattoivat tuoda omat esityksensä kuvaruudun kautta kaikkien nähtäväksi.

Piirikuvernööri Make Vesikallion lausuttua avaussanat puheenvuoron sai erikoissuunnittellija Harri Aulaskari ELY-keskuksesta. Hän kertoi meille etäyhteyden välityksellä mm, että Uudenmaan ympäristökasvatuksen ja -tietoisuuden edistämisryhmä Välke järjestää webinaarin, jonka teemana on Lumoava luonto – tietoa ja toimintaa luonnon monimuotoisuuden hyväksi. Webinaari on maksuton ja se toteutetaan verkkoympäristössä  28.10.2020.  Harri Aulaskarin esitys löytyy tästä linkistä  

 

Piiri on aloittanut talkootapahtumien suunnittelun yhdessä ELY-keskuksen kanssa ja tuleviin aluefoorumeihin on mahdollista saada esiintyjiä ELY-keskuksesta. Yhteyshenkilönä toimii Harri Aulaskari.


2. varapiirikuvernööri Kjell Wikström kertoi piirin uusien sääntöjen vaikutuksesta tulevan kauden piirihallituksen jäsenten valintaan seuraavaksi toimintakaudeksi.  Erona aikaisempaan on, että heidät valitaan piirin vuosikokouksessa kuluvan toimintakauden 1. varapiirikuvernöörin esityksestä (piirikuvernöörejä lukuunottamatta). Aikaisemmin piirikuvernööri on voinut valita heidät.

Jäsenjohtaja Merja Carlander antoi etäyhteyden kautta vinkkejä kuinka nykyiset jäsenet pidetään mukana klubeissa ja kuinka uusia saadaan mukaan toimintaan. Näin korona-aikaan toiminnan ollessa osittain katkolla on tärkeää, että jäsenten hyvinvoinnista pidetään huolta ja heitä kuullaan.  Korona-aikana on mahdollista tavata ulkosalla ja luoda uusia toimintamalleja. Yksi tapa voisi olla esim.  havujen tuominen hautausmaalle ja niiden jakaminen siellä niitä haluaville haudoilla kävijöille.

Palvelujohtaja Jyri Kurki kertoi meille mm diabeteskävelystä 10.10.2020 ja sokkopingisturnauksesta 17.10.2020, johon tarvittaisiin auttavia käsiä.

Hän painotti myös klubien raportoinnin tärkeyttä. Tällä hetkellä piirimme 75 klubista 28 on sellaisia, jotka eivät ole raportoineet yhtään aktiviteettia.

 

LCIF koordinaattori Timo Heinonen kertoi Kampanja 100:sta ja haastoi klubit osallistumaan  siihen 5 eurolla per jäsen.  Pankaa vaikka hattu kiertämään kokouksissa!

 

Tuula Åminne toi terveiset AR-säätiöstä, jonka tehtävänä on tukea omilla päätöksillä suomalaisten klubien palveluaktiviteetteja ja muutenkin lionstoimintaa. Esimerkkinä hän mainitsi oman klubinsa LC Loviisa/Queen Lovisan Tyttöjen tila  -kehittämishankkeen, johon klubi oli saanut säätiöltä 600 euron apurahan oman 600 euron osuutensa lisäksi. 1 200 eurolla klubi pystyi toteuttamaan hankkeen, jonka tarkoituksena oli luoda tytöille mahdollisuus oleskeluun omassa viihtyisässä tilassa koulupäivän jälkeen.


Suomen Leojen hallituksen presidentti Joel Stockmakare puolestaan painotti kohtaamisen tärkeyttä. Pyytäkää leoja mukaan aktiviteetteihinne!

Kokouksen päätteeksi piirikuvernööri jakoi viime kauden piirikuvernööri Jenni Luomalan myöntämiä palkintoja. Osa palkinnoista oli jaettu jo piirin kauden avauksessa 24.8.2020.

 

Arvokkaimmat palkinnot,  Melvin  Jones -jäsenyydet, luovutettiin niiden saajille Thorleif Johanssonille ja Jorma Nisulalle. Muita palkinnon saajia olivat mm alueiden ja toimikuntien puheenjohtajat.


 1. ruusukkeen ansiomerkin sai etäyhteyden välityksellä kokoukseen osallistunut Pasi Nieminen. Hänet palkittiin toiminnastaan kansainvälisen nuorisoleirin vetäjänä.  Kokouksessa jaettiin myös 100 %:n presidentin palkinnot. Palkinnon saajia oli yhteensä 15. 


Yllätyspalkinnon, suuren valkoisen pelastusrenkaan, sai Joel Stockmakare toiminnastaan nuorison ja nuorisoleirien hyväksi.

Kiitokset piirikuvernööri Make Vesikalliolle ja piirisihteeri Pekka Taskiselle mallikkaan hybiridikokouksen vetämisestä! 

 

Teksti: Arja Oksanen
Kuvat:  Teija Loponen

 
ELY-keskuksen Harri Aulaskari piti alustuksensa etänä, mutta avasi hetkeksi tietokoneensa kameran, jotta näimme kuka puhuu.
ELY-keskuksen Harri Aulaskari piti alustuksensa et...
Ilmoittautumiset webinaariin viimeistään 21.10.2020!
Ilmoittautumiset webinaariin viimeistään 21.10.202...
Tuula Åminne kertoi koskettavasti ARS-asiaa oman klubinsa Loviisa-Queenin näkökulmasta.
Tuula Åminne kertoi koskettavasti ARS-asiaa oman k...
Thorleif Johannson sai piiriltä Melvin Jones -tunnustuksen vuosikausien työstä viestinnän parissa. Jorma Nisulalle se myönnettiin muun muassa kokouspaikkojen järjestelyistä.
Thorleif Johannson sai piiriltä Melvin Jones -tunn...
Markku Vesikallio paikkasi Jenniä palkintojen jaossa. Vuorossa piirikuvernöörin tunnustuspalkinnot ja piirifoorumissa sen saivat  Eeva Ouni, Timo Heinonen ja Martti Häkkänen.
Markku Vesikallio paikkasi Jenniä palkintojen jaos...
Alueiden puheenjohtajia viime kaudelta muistettiin piirikuvernöörin tähdillä.
Alueiden puheenjohtajia viime kaudelta muistettiin...
Kari T. Piela palkittiin ARS-toimikunnan edellisenä vetäjänä.
Kari T. Piela palkittiin ARS-toimikunnan edellisen...
100 prosentin presidentin ansiomerkkien saajat Tuula Åminne, Arja Oksanen, Kjell Wikström, Leena Lehtihalmes ja Ulla Rantamon puolesta merkin noutanut Raija Sarantila.
100 prosentin presidentin ansiomerkkien saajat Tuu...
Leojen Joel Stockmakarelle Jenni halusi antaa pelastusrenkaan  tehokkaasta ja avuliaasta toiminnasta nuorisoleirillä.
Leojen Joel Stockmakarelle Jenni halusi antaa pela...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram