Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Piirifoorumin tietopaketti keräsi ruudun ääreen runsaasti lioneja

Enimmillään  jopa 96 leijonaa osallistui 22.3.3021 pidettyyn virtuaaliseen piirifoorumiin. Todennäköisesti  koneiden ääressä oli paikoin useampikin lion seuraamassa maanantai-illan muhkeaa tietopakettia. Aktiviteetit, viestintä- ja klubikyselyn tulokset sekä tulevien piirin, liiton ja kv. johtajan esittelyt sekä toimikuntien kuulumiset onnistuivat hyvin uuden GoToWebinaarin alustan kautta, joka mahdollistaa jopa 250 osallistujan kokoustamisen. 

 

Ilta noudatti perinteistä rakennetta, PK ”Make” Markku Vesikallion tervetulotoivotuksen jälkeen kuuntelimme Leijonahengen ja osa varmasti lauloi mukana tuttua laulua.

 

Aktiviteetteja ja palveluja tehdään korona-ajasta huolimatta. Aktiviteettikatsauksessaan (D-GST) palvelujohtaja Jyri ”Jylppy” Kurki kertoi lions teemojen Nälkä, Diabetes, Ympäristö, Lapsuusiän syöpä, Näkö mukaisista aktiviteeteista


Ruokakassi Apu jatkuu ja lisäkäsiä tarvitaan, joten ota yhteyttä Jylppyyn. Diabetes-kävelyviikko 19.-25.4.2021 järjestetään yhdessä Pääkaupunkiseudun Diabetesyhdistyksen kanssa. Lisätietoa linkki (kts alhaalta).  


Kulmat kuntoon tavoitteena on saada miljoona suomalaista kunnostamaan lähiympäristöämme eri tavoin syksyn talkooviikon aikana 25.-31.8. Outi Hanslin toimii piirin yhteyshenkilön. Linkki alla.

 

Iiris-keskuksen Oppimiskeskus tullaan päivittämään tämän kevään aikana. Sekä LCIF että klubit rahoittavat hanketta. 


Lastenklinikoiden kummit yhteistyön konsertteja järjestetään kun koronatilanne sen sallii. Rahaa on kerätty klubeissa mm. lipaskeräyksin. 


Leijonaemot -kumppanuus on tuonut lions klubeille kaksi avunpyyntöä. Toiveena on, että klubeille ohjattavat pyynnöt käsitellään mahdollisimman nopeasti. Palvelujohtaja painotti myös raportoinnin tärkeyttä. Jos tarvitset apua raportointiin ota yhteyttä Jyri Kurkeeni tai Markku Helteeseen.  Lionit ovat 21.3. mennessä palvelleet yli 275 miljoonaa ihmistä!

 

Piirikuvernöörin ajankohtaiskatsauksessa DG Make kehoitti klubeja olemaan aktiivisia ja kutsumaan piirikuvernöörejä vierailulle myös virtuaalisiin kokouksiin. Klubien huhtikuun vuosikokoukset on tärkeä saada pidettyä. Piirin vuosikokousta ennen on testikokous 22.4., jolloin voi kokeilla äänestämistä. Piirikuvernöörin kyselytunnilla kerrotaan lisää piirijakouudistuksesta. Tarkoitus on että piirijako tulisi voimaan 2023. Klubit pääsevät äänestämään siitä liiton virtuaalisessa vuosikokouksessa 12.6.  Klubeille tulee lähiaikoina Päihde- ja huumeaktiviteetti-kysely liiton varapj. Sanna Mustosen toimesta. Rauhanjulistekilpailun julisteita voi tilata jo ensi kaudelle.

 

Arja Oksanen ja Teija Loponen piirin viestintätiimistä esittelivät tammikuussa tehtyjen klubi- ja viestintäkyselyjen vastaukset.  Klubikysely oli lähetetty presidenteille ja sihteereille. Vastauksia saapui 44 klubilta vastausprosentin ollessa 59,5.  Viestintäkysely lähetettiin kaikille N-piirin lioneille. Vastauksia saapui 67 kpl, joten vastausprosentti jäi hyvin alhaiseksi. 

 

Klubikyselyssä haluttiin tietää onko kokouksia pidetty ja miten sekä millä sähköisellä alustalla. Todettiin että klubit ovat tehneet digiloikan. Teams-sovellus oli suosituin kokoustapa. Kuusi klubia ei ollut pitänyt kokousta ollenkaan ja osalla klubeista vain hallitus kokousti. Toisilla klubeilla osallistuminen oli ollut vähäistä.

 

Sähköiset koulutukset sekä piirin webinaarit kiinnostavat useampaa leijonaa. Piirin toiminnasta saadaan riittävästi tietoa useimmiten piirikuvernöörin tiedotteesta. Tietoja piirin kotisivulta hakee noin neljännes, FB-sivulta harvempi. Kotisivuja seuraa noin 40 % viikoittain, FB:tä hieman harvempi.

 

Tiedon löytäminen kotisivulta onnistuu helposti 42%:lta,  48 % vastasi joskus löytyvän, joskus ei. Somekanavien seuranta noudattaa paljon yleistä suomalaisten somekäyttöä, eli alle 10% jäsenistöstä käyttää somea. Facebook-tili on jaettu nykyisin ulkoiseen sivuun ja sisäiseen ryhmäsivuun. Ulkoinen on klubien ja piirin tapahtumien markkinointia ja mainostamista varten sekä lionsbrändin vahvistamiseen ja sisäinen ryhmäsivu koulutukseen, klubien ja leijonien keskinäiseen viestintään. Ulkoiselle sivulle voidaan myös lisätä rahankeruupainike.

 

Kyselyjen tuloksia analysoidaan vielä lisää. Teija Loponen muistutti meitä tiedon jakamisen tärkeydestä. Viestintä on kaikkien vastuulla.  Voimme jakaa tietoa lionstoiminnasta ja hyvistä teoistamme omilla somekanavillamme sekä ystävien ja sukulaisten parissa. Paikallislehdetkin voivat olla kiinnostuneita toiminnastamme. 

  

Ehdokkaaat piirin, liiton sekä kv. johtajan virkoihin esittäytyivät lyhyissä 3 minuutin puheenvuoroissa.  Ehdokkaat ovat DG-ehdokas Markku Helle,
1 VDG-ehdokas Kjell Wikström, 2 VDG-ehdokas Pekka Taskinen, ID-ehdokas Aarne Kivioja sekä VCC-ehdokas Markku Vesikallio liiton varapuheenjohtajaksi ensi kaudelle.

 

Toimikuntien osuudessa Merja Carlander  jäsentoimikunnasta kertoi tilausta olevan uudelle kestävä kehitys -teemaiselle ympäristöklubille. Tähän haetaan  hankekoordinaattoria. Uuden klubin perustamiseen riittäisi 10 lionia. Yksi klubi on lopettamassa ja sen tilalle saisi uuden ympäristöklubin ennen marraskuuta. Opasleijonia koulutetaan sisäisiksi klubien opasleijoniksi. Näin kukaan klubi ei jää yksin haastavissa tilanteissa. Jos olet kiinnostunut ota yhteyttä Merjaan.

 

Lasse Halme kertoi koulutuksesta Tiia Häyryn puolesta. Lohkon puheenjohtajien lohkarivalmennus pidetään 27.4.2021.  Liiton lohkopuheenjohtajille järjestetään webinaari 18.5.2021.

 

LCIF:n Campaign 100 –keräys on ylittänyt N-piirissä  jo hienon 10 000 euroa, kertoi  Timo Heinonen. Tavoitteena on 100$ / lion. Siihen on  piirissämme vielä matkaa. Kansainvälisesti on kerätty 5,3 miljoonaa dollaria. 1/3 tästä on palautunut Eurooppaan mm. korona-ajan maskien, suojavaatteiden ja hengityssuojainten hankintaan. Kansainvälistä LCI-päivää vietetään toukokuussa. Yritetään yhdessä tehdä  N-piiristä paras keräyspiiri innosti Timo.

 

Annina Kuusiniemi ARS toimikunnasta kertoi adressitilauksia olleen tavallista vähemmän. Ei olla juhlittu eikä järjestetty tapahtumia. ARS voi kuitenkin tukea klubeja jakamalla rahaa hankkeisiin, joten lähettäkää apurahahakemuksia sekä tilatkaa adresseja, kehotti Annina Kuusiniemi. 

 

Nuorisovaihdosta vastaava Leena Kuismanen kertoi, että seuraava N-piiriin tuleva kansainvälinen nuorisoleiri järjestetään vuonna  2024.  Klubeille on tällä viikolla lähetetty  muokattava esitepohja nuorisovaihdosta. Leenan sanoin ”periksi emme ole antamassa  ja työtä nuorisovaihdon eteen voimme tehdä".   

 

Sri Lankan –ystävätoiminta on hiljaista kertoi  Raino Heinonen. Hän oli kerännyt mielenkiintoista faktaa miten ystävyyspiirissä eletään koronan aikana. 22-miljoonainen kansa odottaa rokotteita. Kiina on luvannut heille 600 000 rokoteannosta jos maassa asuvat kiinalaiset rokotetaan ensin. Samoin Venäjältä on tulossa 7 milj. Sputnik rokotetta.
Kuolleita on koko maassa vain 550. Potilaskäyntejä on ollut 10 vuoden aikana n. 200 000. Kaihileikkauksia on tehty n. 20 000 joista puolet ilmaiseksi. Raha onkin yksi tapa tukea tällä hetkellä. Tukimaksulla rahoitetaan varattomien kaihileikkauksia tai kummitoiminta.

 

Runsaat kaksi tuntia kestänyt piirifoorumi päättyi monella lyhyeen kotimatkaan kuten piirikuvernööri totesi loppupuheessaan.

 

Lionsin N-piirin Facebook-sivun kautta löydät ryhmiin:

Lions Diabeteskävely,  l:
Kulmat kuntoon – yhdessä ympäristön puolesta  

 

 

 

 

Teksti: Anne Sokka-Tuomala

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram