Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Piirifoorumissa ennätysmäärä väkeä

Piirikuvernööri Pekka Taskinen valmistautuu avaamaan kokouksen.

Tiistaina 26.9.2023 Hyvän Paimenen kirkon seurakuntasali täyttyi innokkaista lionseista lähes viimeistä sijaa myöten.  Iloinen puheensorina täytti salin ja ennen kello kuutta, jolloin ohjelma alkoi.  Ohjelmassa oli heti Leijonahengen ja avaussanojen jälkeen Jaana Halosen esitelmä: Ympäristön vaikutukset terveyteen. Jaana Halonen toimii THL:n Turvalliset ja terveelliset elinympäristöt – TKI – ohjelman johtajana.

 
Hän kertoi meille TKI-ohjelmasta, jossa tehdään laaja-alaista tutkimusta ympäristötekijöiden vaikutuksesta ihmisten terveyteen, sairauksiin ja hyvinvointiin. Kuulimme mm. että n 30 min. oleskelulla ja kävelyllä viheralueilla ja metsässä on alentava vaikutus sykkeeseen ja verenpaineeseen ja että  korkeimman vihreyden kaupungeissa hellekuolleisuuden riski oli 19 % kun se matalimman vihreyden kaupungeissa oli 46 %. Hänen viestinsä meille leijonille oli, että voisimme omien verkostojemme kautta viedä eteenpäin tietoa hyvistä luontoarvoista ja siten vaikuttaa turvallisen ja terveellisen elinympäristön säilyttämiseen.

 

Piirin jäsenjohtaja Pasi Nieminen kertoi Jäsenten odotuksista ja viihtyvyydestä klubeissa. Valtaosa haluaa sitoutua oman klubinsa toimintaan ja kokee, että saa arvostusta klubissaan. Useat klubit järjestävät mm. Auta lasta – auta perhettä -keräyksiä tai muita aktiviteetteja, joihin osallistuvien joukostakin saattaa löytyä klubeihin potentiaalisia uusia jäseniä.  Piirillä on myös suuri rikkaus opasleijonissa. Heidän kanssaan voi keskustella monista asioista ja tarvittaessa saada apua.

 

ARS-asioista meille kertoi Make Vesikallio. ARS-järjestön tehtävänä on tukea suomalaista lionstoimintaa ja kannustaa jäseniä merkitykselliseen palveluun sekä myöntää apurahoja klubien palveluaktiviteettien toteuttamiseksi. Piirin sivulta löytyy paljon tietoa mm. adresseista ja apurahoista ja siitä kuinka niitä haetaan.  

 

Ilta päättyi huomionosoituksiin. Piirikuvernööri Pekka Taskinen palkitsi aluksi Jyri (Jylppy) Kurjen Suomen Lions-liiton ansiotähdellä. Jylppy on ollut pitkään mukana mm. Näkötyöryhmässä ja  Iiris-keskuksen lahjoitusten, talkoiden ja sokkopingismuonituksen järjestelyissä sekä hoitanut   ukrainalaisten avustamisprojekteja.  Nykyisin hän hoitaa mm. LCIF:n  Area Leader 4A -tehtävää.


Viime kauden piirikuvernööri Kjell Wikström antoi Olga-Helena Laaksoselle (LC Helsinki Keskuspuisto)  piirikuvernöörin ansiotähden III alueen parhaana presidenttinä. Alueiden parhaiden presidenttien palkinnot oli jaettu jo keväällä, mutta Keskuspuistolle se oli silloin jäänyt jakamatta. 

Lisäksi hän jakoi 100 %:n presidentin ansiomerkit seuraaville:

Jaana Vuorinen (LC Helsinki/Aurora), Timo Heinonen (LC Helsinki/Kontula), Ari J Tuominen (LC Helsinki/Metsälä), Sisko Mulari (LC Mäntsälän Mamsellit), Pertti Kuismanen (LC Porvoo Borgoensis), Pirjo Lackberg (LC Vantaa/Komeetat ja Jukka Mäkinen (LC Vantaa/Pähkinärinne)

Teksti: Arja Oksanen
Kuvat: Teija Loponen
Pöydät täyttyivät ääriään myöten.
Pöydät täyttyivät ääriään myöten.
Ennen kokouksen alkua kävi kova puheensorina.
Ennen kokouksen alkua kävi kova puheensorina.
Joistakin klubeista oli jopa 8 edustajaa paikalla.
Joistakin klubeista oli jopa 8 edustajaa paikalla.
THL:n Jaana Halosen esitys oli varsin silmiä avartava.
THL:n Jaana Halosen esitys oli varsin silmiä avart...
Meidän tulee pitää huolta luonnosta, sillä se vaikuttaa terveyteemme.
Meidän tulee pitää huolta luonnosta, sillä se vaik...
Jos mitään ei tehdä, on edessä monenlaisia uhkia.
Jos mitään ei tehdä, on edessä monenlaisia uhkia.
Piirikuvernööri Pekka Taskinen antoi piirin ekologisen kassin kiitokseksi Jaana Haloselle.
Piirikuvernööri Pekka Taskinen antoi piirin ekolog...
Markku Vesikallio esitteli ARS-säätiön toimintaa.
Markku Vesikallio esitteli ARS-säätiön toimintaa.
Jyri Kurki meni aivan hiljaiseksi saamastaan liiton ansiomerkistä.
Jyri Kurki meni aivan hiljaiseksi saamastaan liito...
Kjell Wikströmillä oli vielä jaettavana viime kaudelta kolmosalueen parhaan presidentin palkinto.
Kjell Wikströmillä oli vielä jaettavana viime kaud...
Viime kaudelta 100 % presidentin ansiomerkin ansainneita palkittuina.
Viime kaudelta 100 % presidentin ansiomerkin ansai...
Ennen kokouksen alkua Make Vesikallio tarjosi vasaraa puheenjohtajan nuijaksi Pekka Taskiselle.
Ennen kokouksen alkua Make Vesikallio tarjosi vasa...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram