Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Piirifoorumissa kuultiin Ukrainan pakolaisten kotoutumisesta 

Piirifooroum pidettiin Pomo-talossa Porvoossa.Reilut 30 lionia osallistui maanantaina 27.3.2023 Porvoossa pidettyyn piirifoorumiin. Illan ohjelmassa oli mm. ukrainan pakolaisten kuulumiset ja kotoutuminen Itä-Uudellamaalla erityisesti lasten ja nuorten näkökulmasta. Aiheesta kertoivat  SPR:n edustaja Päivi Waldfogel ja ukrainalainen Inna Lindroos, joka toimii kouluavustajana ruotsinkielisessä koulussa.

Vastaanottokeskus on järjestänyt tulijoille asuntoja noin kolmen kilometrin säteellä keskustasta. Lapset ja nuoret käyvät enimmäkseen suomenkielistä koulua, jotkut myös ruotsinkielistä, mutta päiväkotipaikkoja lapsille on ollut hankala saada.  Erilaista kerhotoimintaa lapsille ja nuorille on järjestetty vapaehtoisvoimin paljon, mm. kokkikerhoja. Kirjastoissa on järjestetty myös suomen kielen tunteja ja englannin kielen opetusta. Osallistujamäärät näihin toimintoihin ovat vaihdelleet vähän teemasta riippuen.

Piirikuvernööri Kjell Wikström kertoi omassa puheenvuorossaan  mm. lionsien rekrytoimisesta Porvoon Jukolan talkoolaisiksi. Talkoolaisia tarvitaan kaikkiin tarjolla oleviin tehtäviin. Erityisesti heitä tarvitaan järjestyksenvalvojiksi. Mikäli lion (tai lady, tai leo) haluaa järjestyksenvalvojaksi, mutta ei omaa JV-korttia, tarjolla on mahdollisuus JV-kortin hankkimiseen osallistumalla Porvoo Jukolan järjestämälle ja kustantamalle järjestyksenvalvojan kurssille, joko peruskurssille, kesto 40 tuntia (17.-29.4.2023) tai kertauskurssille, kesto 8 tuntia (15.4.2023).  Kurssit ovat osallistujalle ilmaisia, mutta jokaisen pitää maksaa itse passikuva sekä järjestyksenvalvojan-kortti, joka on voimassa 5v.  Talkoolaisille tarjotaan talkooasu T-paita + lippis tai buff-huivi), talkooruoat, ilmaiset kuljetukset sähköbussilla Porvoon torilta Epooseen (ja takaisin), osallistuminen Haikon 100€ lahjakorttien arvontaan, loppukaronkka, ja  ainutlaatuinen kokemus olla tekemässä Itä-Uudenmaan suurinta tapahtumaa.

Muita aiheita tässä piirifoorumissa olivat piirikuvernööriehdokkaiden puheenvuorot,  Lions pyöräily, Lasten Leijonahiihto, Iiris-keskuksen hankinnat ja palvelutoiminta.

Lions pyöräily järjestetään tänä vuona lauantaina 13.5.2023 eikä B-piiri järjestä tänä vuonna omaa pyöräilytapahtumaa vaan halukkaat B-piiriläiset ovat tervetulleita mukaan piirimme järjestämään Lions pyöräilyyn, kertoi Make Vesikallio. Uutta on tänä vuonna mm. se, että tapahtumaan on ilmoittauduttava. Tällä autetaan muonittajia varaamaan riittävä määrä syötävää ja juotavaa kaikille ja osataan myös odottaa kaikkia osallistujia perille.

Lasten Leijonahiihdosta kertoi Aarne Kivioja. Tapahtuma on kumppanuusaktiviteetti Suomen Hiihtoliiton kanssa. Pakinkylän lionsklubi on ollut aktiviinen lasten leijonahiihtojen järjestäjä. Tämän talven leijonahiihdossa heillä oli osallistujia jo yli 600, kertoi Aarne Kivioja. Olympiastadionilla järjestettyyn Lasten Lumipäivät -tapahtumaan osallistui piiristämme 15 klubia.  Muita hiihtotapahtumia lapsille on järjestänyt ainakin 5 lionsklubia.

Jyri Jylppy Kurki kertoi Näkemisen puolesta työryhmän toiveista hankkia erilaisia apuvälineitä Iiris-keskuksellle. Useat paikalla olleet klubit innostuivat avustamaan näitä hankkeita n. 250 eurolla yhdessä jonkin toisen klubin kanssa, jolloin avustussummalla voidaan hankkia jo esim. yhdet 500 euron hintaiset Meta Quets 2 VR-lasit.

Christoffer Hansson kertoi  mm. että piirimme on onnistunut saamaan 30 000 USD:n suuruisen apurahan 12 päivän kuluessa.

Leena Lehtihalmes kertoi B-piirin järjestävän tämän kesän nuorisovaihtoleirin. Nuorille tarvitaan  isäntäperheitä ennen leiriä ajalle 16.7.-26.7.2023.  Perheiden ei tarvitse olla lionsperheitä, myös lapsettomat pariskunnat sopivat hyvin isäntäperheiksi.

Teksti ja kuvat: Arja Oksanen
Piirikuvernöörin puheenvuoro
Piirikuvernöörin puheenvuoro
Tervetuloa talkoolaiseksi!
Tervetuloa talkoolaiseksi!
Tietoa järjestyksenvalvojakursseista
Tietoa järjestyksenvalvojakursseista
SPR:n edustaja Päivi Waldfogel ja ukrainalainen Inna Lindroos kertoivat ukrainan pakolaisten kuulumisia.
SPR:n edustaja Päivi Waldfogel ja ukrainalainen In...
Inna Lindroos ja Päivi Waldfogel yhteiskuvassa
Inna Lindroos ja Päivi Waldfogel yhteiskuvassa
Kuva ukrainalaisten lasten  juhlasta
Kuva ukrainalaisten lasten juhlasta
Outi Hanslin kertoi ensi kauden piirikuvernööri Pekka Taskisen toimintasuunnitelmasta.
Outi Hanslin kertoi ensi kauden piirikuvernööri Pe...
2. varapiirikuvernööriehdokkaan esittely
2. varapiirikuvernööriehdokkaan esittely
Make Vesikallio kertoi vuoden 2023 Leijona pyöräilystä ja sen aikataulusta.
Make Vesikallio kertoi vuoden 2023 Leijona pyöräil...
Aarne Kivioja kertoi Lasten Leijonahiihto  -kampanjasta
Aarne Kivioja kertoi Lasten Leijonahiihto -kampan...
Jylppy esitti Iiris-keskuksen Näkemisen puolesta työryhmän hankintatoiveet.
Jylppy esitti Iiris-keskuksen Näkemisen puolesta t...
Christoffer Hanssonin aiheena oli palvelu.
Christoffer Hanssonin aiheena oli palvelu.
Leena Lehtihalmes toi B-piirin Teemu Laitisen terveiset.
Leena Lehtihalmes toi B-piirin Teemu Laitisen terv...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram