Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Piirihallituksen 3. kokous hybridinä

Kokouspaikalla oli vain kymmenkunta osallistujaa väljästi sijoittuneena.
Hybridikokous, eli noin kymmenen henkeä piirihallituksesta paikan päällä Pakilan Hyvän paimenen kirkossa sekä reilusti enemmän kotosalla koneen äärellä, piti sisällään mielenkiintoisia asioita, kuten uuden piirijaon esittelyn.

 

Piirikuvernööri Make Vesikallio totesi aloituspuheenvuorossaan koronan vaikutukset muun muassa varainhankintaan. Hän painotti, että kun klubit eivät voi kokoontua, pitäisi kaikkiin jäseniin silti olla yhteydessä ja kysellä kuulumisia. Piirikuvernööri arveli, että ympäristöteema tulee kantamaan hyvin keväällä erilaisten tempausten muodossa. Parannusta sen sijaan tarvitaan MyLion raportoinnin suhteen.

 

Ensimmäinen varapiirikuvernööri Markku Helle kertoi ensi kauden suunnittelun etenevän hyvin. Piirihallituksessa olisi yhä paikka avoinna muutamalle lohkon puheenjohtajalle.

Toinen piirikuverööri Kjell Wikström kertoi valtaosan klubeista, joissa on vieraillut, kokoontuneen joko livenä tai hybridinä.

-Puoli kolmen aikaan tänään katsoin jäsenraportointeja ja huomasin 32 klubin osalta sen yhä uupuvan. Vielä on viikko aikaa hoitaa se kuntoon.

 

Alueiden raportit kuultiin Lasse Halmeen, Pertti Ratian, Outi Hansslinin, Lasse Myllymaan ja Kari Keskisen kertomina. Samoja ongelmia on joka puolella, tapahtumia on jouduttu perumaan, varainhankinta on ongelmallista, mutta uusia toimintatapoja ja tapahtumia on kehitelty ja esimerkiksi Auta lasta, auta perhettä –keräykset ovat sujuneet hienosti. Positiivinen vire on monilla klubeilla yllä.

Webinaarien hyöty on havaittu ja verkkokokouksia moni klubi aikookin jatkaa. Ympäristötempauksia on suunniteltu monissa klubeissa keväälle.

 

Toimikuntien puheenjohtajat kertoivat lyhyesti ajankohtaisista asioista. Viestinnässä Teija Loponen muistutti, että on tärkeää tulla nähdyksi, siksi pitäisi käyttää myös henkilökohtaisia somekanavia hyvistä teoista ja tapahtumista kertomiseen. Laajempi näkyminen voi myös tuottaa uusia jäseniä ja uusia yhteistyökumppaneita. Seuraava liiton webinaari on aiheesta Kulmat kuntoon 26.11. ja 25.-29.11. Lionsien juhlavuoden logo pyörii Kolmen sepän patsaalla isossa näytössä. Muutamat klubit käyvät silloin sielä jakamassa Lions-heijastimia.

Nuorisovaihdosta kertoi Leena Kuismanen todeten, että vaihdossa hakemusaikaa on jatkettu tammikuulle. Tulossa on vain leiri, ei isäntäperhejaksoja.

Lions Questin osalta kuultiin, että yksi Elämisen taitoja kurssi on jo järjestetty, tulossa on liikuntaseurakoulutus Vantaalla tammikuussa sekä Elämisentaitoja peruskurssi Vantaalla huhtikuussa. Liikuntaseurakoulutus on osallistujille maksuton. Yhdestä koulusta tullut pyyntö kouluttaa 12 opettajaa.

Merja Carlander kertoi jäsentoimialalta, että uusia jäseniä tullut 19, mutta siitä puuttuvat Rubiinin jäsenet, eronneita on 41, kahdeksan klubia ei ole raportoinut. Jäsenmäärä on nyt 1651. Jäsenkasvuprojekti edennyt, hakemus lähtee päämajaan lähiviikkoina.  Jäsenkasvuprojekti päätettiin hyväksyä piirin 2000 dollarin rahoitusosuudella.

Palvelu- ja varainhankinta-asioista kertoi Jyri Kurki. Kevään säveliä, Diabetes-kävely (uusi yritys 23.4.) ja sokkopingis peruttiin, sen sijaan Leijonaemot –aktiviteetti on alkanut ja siihen on tullut jo yksi avunpyyntö. ELY-keskuksen kanssa toteutetaan aktiviteetti huhtikuussa. Raportointi hivenen parantunut elokuulta, silti sitä toteuttaa vain 1/3 klubeista säännöllisesti, 1/3 epäsäännöllisesti, osa ei ollenkaan.

 

Markku Helle valisti, että klubikokoukset ovat tukitoimintoja aktiviteeteille, joten niitä voi raportoida myös. 

 

Sri Lankan ystävien Raino Heinonen kertoi, että liiton kellaritiloista siirrettiin silmälasit Pekka Salosen verstaalle, jossa ne pakattiin lähtemään lentorahtina Sri Lankaan. Aiheesta on myös juttu piirin kotisivulla.

Koulutusjohtaja Tiia Häyry toi etänä terveisiä valtakunnallisesta koulutustoimikunnan kokouksesta, jossa varapiirikuvernöörejä koulutettiin. Kuluvalla viikolla toteutetaan sähköisten kokoontumisalustojen kokoukset. Klubit saavat Teams ja Meet – alustat ilmaiseksi käyttöön niiden ylläpitäjiltä.

LCIF: Timo Heinonen kertoi, että moni klubi on vielä osallistumatta LCIF 100-keräykseen. Päämajasta on tullut ehdotus Eurooppa LCIF-päivästä, joka toteutetaan ehkä kesäkuussa.

ARS: Annina Kuusiniemi muistutti, että ARS-apurahaa kannattaa hakea, neuvoja voi kysyä häneltä. Anninalta saa myös lunastaa adresseja.

Ohjelmatoimikunnan Jorma Nisula on järjestämässä Hietaniemen kunniakäyntiä, tavoitteena on saada ainakin piirien johto marssimaan lauantaina 9.1. sankarihaudoille. Tilaisuus kuvataan ja striimataan tarvittaessa.

 

Rauhanjulistekilpailun aiheena oli Rauha palvelun kautta, Markku järjesti livenäkymän, jolla äänestettiin neljästä tulleesta rauhanjulistekisan osallistujasta voittaja kisaamaan Suomen edustajasta. Kolme parasta työtä palkitaan. Herttoniemenrannan ala-asteen Aava Arasolan työ numero 1 sai selvästi eniten ääniä, 17, kakkoseksi tuli Porolahden peruskoulun Emilie Vihemäen työ 7 äänellä ja kolmoseksi kahdella äänellä Aleksis Kiven koulun Emma Pantin piirros, joka oli työ numero 4.

 

Piirijaon uudistaminen: Porissa kuvernöörit saivat tehtäväksi miettiä piirijaon uudistamista jäsenmäärien tasaamiseksi. Elinkelpoisen piirin jäsenmäärä on 1250, 35 klubia.

Ehdotukseen on kaavailtu kahdeksan uutta piiriä aivan uudelta pohjalta, jossa piirejä ei jaeta tai yhdistetä. Pääkaupunkiseutu olisi yksi piiri, F8, Sipoo itärajanaan.

Neljän vuoden kuluttua voisi tämä uusi piirijako olla aikaisintaan käytössä. Asiasta lähetetään erillinen piirikuvernöörin kirje, jossa suunnitelmaa avataan enemmän.

Teija Loponen

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram