Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Piirihallitus: Valoisia näkymiä!

Valta vaihtui ja sauva siirtyi Markulta toiselle.

Piirihallituksen kauden ensimmäinen kokous 23.8. loi Covid19-pandemiasta huolimatta varsin valoisan näkymän kauteen. Aluefoorumit ovat jo hyvin suunnitteilla, klubeilla on kehitteillä uusia toimintamuotoja ja uusia jäseniäkin ollaan ottamassa.

 

Nyyrikissä paikalla oli 10 henkilöä, kaikkiaan hybridikokoukseen osallistui 23 äänivaltaista ja 7 läsnäolo- ja puheoikeuden omaavaa jäsentä.

Heti alkuun saatiin todistaa vallan vaihtuminen viime kauden piirikuvernööri Markku Vesikallion luovuttaessa piirikuvernöörin sauvan Markku Helteelle.

Piirimme kuluvan kauden veturi Markku Helle kertoi piirin teeman olevan edelleen ympäristö, liitolla on kuukausittaiset teemat, joista elokuussa se on lasten syöpä ja syyskuussa näkö.

 

1.   varapiirikuvernööri Kjell Wikström totesi ryhtyvänsä kokoamaan hiljalleen piirihallitusta omalle kaudelleen.

2.   varapiirikuvernööri Pekka Taskinen puolestaan iloitsi siitä, että vaikka 2. VDG koulutuskin on verkossa, niin klubikäyntejä pääsee silti tekemään jonkin verran ihan paikan päälläkin ja iloa hänelle tuotti myös aluefoorumeiden valmistelun hyvä tilanne.

Aluefoorumeista ja muusta klubitason toiminnasta terveiset toivat alueiden raporttien muodossa lohkojen puheenjohtajat Outi Hanslin, Kati Arkkila, Kyösti Pyysalo, Juha Väänänen ja Erkki Pusula.  Hyvää pöhinää on tiedossa!

 

Toimialoilta kuultiin uusimmat uutiset. Lasse Halme tiesi koulutustarvetta olevan digitaalisten alustojen käytölle ja siitä onkin valmennusta luvassa. Peruutettua pressaristeilyä pohditaan keväälle. Jäsenkoordinaattori Merja Carlander kertoi piirin järjestävän oman opasleijonakoulutuksen ja uuden, kenties ympäristöpainotteisen klubin perustaminen on myös työn alla.

Palvelukoordinaattori Jyri, Jylppy, Kurki totesi, että Iiris-keskukseen viedään ensi viikolla uusi lahjoituserä, Diabeteskävelyviikko koittaa lokakuussa ja joulukortit ja arvat tulevat taas myyntiin.

LCIF:n Timo Heinonen muistutti lahjoituksia edelleen tarvittavan ja klubien lisäksi rahaa voivat antaa myös yksittäiset jäsenet.

 

Viestinnästä allekirjoittanut totesi piirin sivuilta löytyvän nyt logopankin, jotta tarvittavaa aineistoa löytyy helposti ja koko viestintätiimi eli myös Arja Oksanen ja Anne Sokka-Tuomala auttavat mielellään viestinnän saralla. Tullaan näkyviksi -teema jatkuu ja klubien toivotaan kertovan kuvin ja sanoin teoistaan myös kaupunginosayhdistysten somekanavilla.

Ohjelmatoimikunnan Päivi Vahlberg muistutti myös kauden avajaisten siirtyvän pääosin etäkokoukseksi. Piirifoorumista ei päätöstä vielä ole tehty. Klubitreffikutsu lähtevät klubeille lähiaikoina.

ARS:in toimintaa Annina Kuusiniemi tekee edelleen tutummaksi, jotta yhä useampi klubi osaisi tehdä apurahahakemuksen. Niiden määrää pyritään nostamaan 100 prosentilla, kolmesta kuuteen.

Lions Quest koulutukset jatkuvat, tarjolla on liikuntaseuroille maksuttomia kursseja ja kasvattajille maksullisia (klubit maksavat). Johanna Raiviolta saa niistä lisätietoja.

 

Teija Loponen

  

 

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram