Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Piirikokouspäivä Saga Congress Centerissä 21.4.2018

Liput saapuivat avajaisjuhlaan ensi kauden ohjelmajohtajan Jorma Nisulan johdolla.  Suomen lippua kantoi tuleva 2. varapiirikuvernööri Markku Vesikallio.Piirikokouspäivän kokoukset, koulutukset ja juhlallisuudet järjestettiin lauantaina 21.4.2018 Saga Congress Centerissä niin kuin monet kerrat aikaisemminkin.   Vantaan Varistossa toimivan Fur Centerin nimi vain on muuttunut.

Aamulla järjestettiin piirihallituksen kokous sekä koulutustilaisuudet uusille presidenteille, sihteereille, rahastonhoitajille sekä jäsenjohtajille ja klubikummeille. 

Avajaisjuhlassa oli 130 osanottajaa.  Kuvernööri Timo Aurasen avajaispuheen jälkeen palkittiin piirin rauhanjulistekilpailussa menestyneet kolme koululaista.  Töitten taustat ja syntyvaiheet esiteltiin avajaisjuhlassa. (Ks. kuvakoosteesta julisteet ja tekijät sekä sponsoriklubien edustajat.)

"Täältä puolehen ylhäisen maan" vaikuttavat sanat esitti teologian tohtori Lasse Halme.

Avajaisjuhlan mielenkiintoisen juhlapuheen piti Helsingin kaupungin erityissuunnittelija Ari Tammi.  Kauniista musiikkiesityksestä vastasi Toni Päärni.

Kokouksessa ei yllätyksiä

Kokouksessa hyväksyttiin kauden 2016-2017 tilit ja toimintakertomus.  Toimintakertomuksen esitteli viime kauden kuvernööri Aarne Kivioja ja tilit esitteli piirin rahastonhoitaja Pentti Mäkinen.  Niin ikään esiteltiin ja hyväksyttiin tulevan kauden 2018-2019 talousarvio ja toimintasuunnitelma, esittelijänä tulevan kauden piirikuvernööri Heikki Tuomala.

Piirikuvernööriksi kaudelle 2018-2019 valittiin 1. varapiirikuvernööri Heikki Tuomala (LC Lovisa-Loviisa).  Ensimmäiseksi varapiirikuvernööriksi valittiin 2. varapiirikuvernööri Jenni Luomala (LC Helsinki / Finlandia).  Toiseksi varapiirikuvernööriksi valittiin lohkon puheenjohtaja Markku Vesikallio (LC Helsinki / Pakinkylä).  Vesikallio toimi piirisihteerinä viime kaudella, Aarne Kiviojan johtamalla kaudella.  Vesikalliolla ei ollut vastaehdokasta.  Tuomalalla ja Luomalalla ei voinut ollakaan vastaehdokasta.  Nimittäin sääntöjen mukaan kuvernööriksi ei voi normaalitilanteessa hakeutuakaan muu kuin 1. varapiirikuvernööri eikä 1. varapiirikuvernööriksi voi hakeutua muu kuin 2. varapiirikuvernööri.

Piirikokouksessa esiteltiin Liiton varapuheenjohtajan (VCC) virkaa hakenut N-piiriläinen, viime kauden kuvernöörimme IPDG Aarne Kivioja (LC Helsinki / Pakinkylä).

Vuosikokouksen iltajuhlassa oli vieraana Lion-pariskunta Australiasta, Lionit Steve ja Donna Grech.  Steve Grech esitteli klubiaan Runaway Bay Lions Club.  Värikäs esittely antoi meille välähdyksen siitä, minkälaista toimintaa hänen klubissaan on.  Ja tulimme uudelleen vakuuttuneeksi, että jokaisella klubilla on omat tyylinsä ja tapansa, jokaisella Lion-maalla on omat perinteensä ja kulttuurinsa.

Grech´n pariskunta on N-piirissä kuukauden vierailulla piirien keskeisen ystävyyssopimuksen perusteella.  He ovat asuneet kaksi viikkoa Porvoossa Leena Kuismasen (LC Porvoo / Blanka) ja Ulf Nummelinin (LC Porvoo / Borgoensis) vieraina.  Sen jälkeen, siis mm. piirikokouksen aikaan he olivat Roihuvuoressa Liisa Rytkönen-Kontturin ja Jouko Kontturin vieraina (molemmat jäseninä LC Helsinki / Roihuvuoressa).

Kontturit tekevät vastavierailun Australiaan tämän vuoden marraskuussa.  Heidän kanssaan on sovittu matkaraportin julkaisemisesta näillä N-piirin sivuilla. 

Teksti ja kuvat: Antti Tuomikoski

 
Piirihallituksen ja piirikokouksen puheenjohtajana toimi kuvernööri Timo Auranen ja sihteerinä piirisihteeri Varpu Ylhäinen.
Piirihallituksen ja piirikokouksen puheenjohtajana...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram