Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Piirikuvernööriä tentattiin

Yhdessä tekeminen ja toisten tukeminen  todettiin tärkeäksi korona-aikaankin.

 

Piirikuvernöörin kyselytunti järjestettiin tammikuun 27.1.2021 tiettävästi aivan ensimmäistä kertaa suomalaisessa lionstoiminnassa. Ja tietysti meillä N-piirissä!

 

Ennakkokysymyksiä ei piirikuvernööri Markku Vesikalliolle ennakkoon lähetetty, mutta puolitoistatuntisen illan ajan niitä kertyi mukavasti monista eri aiheista.

Parikymmentä mukanaolijaa nostivat esille muun muassa piirijakouudistuksen, sähköiset kokoukset ja tulevat vuosikokoukset.

 

Piirijaon merkityksestä omalle piirille haluttiin kuulla ja toivottiin siitä myös piirin omaa webinaaria. Monilta uupui tieto, että jakoa oli ensimmäisistä suunnitelmista muutettu niin, että myös Loviisa ja Sipoo jäävät tulevaan FI8 -piiriin, näin niiden kaksikieliset klubit eivät joudu muutoin täysin suomenkielisten klubien uuteen piiriin. Uusi esitys esitellään helmikuun piirihallituksessa hyväksyttäväksi vuosikokouksessamme käsiteltäväksi. Sekin kysyjiä kiinnosti, miten ehdotukseen on suhtauduttu muualla Suomessa. A-piiri ja Lappi ovat suhtautuneet siihen varauksellisimmin, mutta Make uskoi silti ehdotuksen läpimenoon nykyisissä piireissä, sillä siihen tarvitaan vain yksikertainen ääntenenemmistö.

Muutoksia käytiin muutenkin läpi, tällä kaudella tulee uusien sääntöjen mukaan ensi kauden piirihallitus valittavaksi jo vuosikokouksessa ja ehdotus esitellään seuraavassa piirihallituksen kokouksessa.

 

Sähköiset kokoukset puhututtivat niin erilaisten alustojen käytön suhteen kuin niihin liittyvän koulutuksenkin. Piirin järjestämän Teams ja Meet -koulutuksen lisäksi nähtiin tarpeelliseksi järjestää klubikohtaisia koulutuksia, joita monissa klubeissa on tehtykin. Vierihoitoa siihen tarvitaan sekä myös sellaisten jäsenten kontaktointia, jotka ovat sähköisistä kokouksista jääneet pois. Syrjäytymisvaara koettiin selkeästi ja siihen kehotettiin klubeja kiinnittämään huomiota eri virkailijoiden tahoilta. Myös kummit ovat tässä merkittävässä asemassa.

Sekin kiinnosti, tullaanko piirin ja liiton vuosikokoukset järjestämään sähköisesti vai livenä. Make arveli, että hydridikokouksina.

Myös lokakuun Eurooppa Foorumista kyseltiin, siitä ei vielä ole tietoa. Sen sijaan kesäkuun lopun kansainvälinen vuosikokous pidetään verkossa ja kuka vain voi osallistua 50 dollarin hinnalla. Piirikuvernööri ehdotti klubien osallistuvan siihen kimpassa – yksi klubista maksaa ja jäsenet seuraavat ohjelmia yhdessä.

 

AlfaTV:n tilanteessa kyseltiin ja siihen Tusse, Thorleif Johansson kertoi, että 45 minuutin dokumentti nähdään vielä kolme kertaa ja mainosaikaakin on käyttämättä 30 mainoksen verran ennen 21.3.

Samoin kyseltiin Leojen tilanteesta Korona-ajan ideapankin kokoamista ehdoteltiin myös, miten voi toimia rajoitusten aikana? Ehdotuksia tuli muun muassa lumitöiden tekemisestä ikäihmisille ja soittoringeistä.

Itse kyselytuntia pidettiin todella hyvänä ideana, sille toivottiin jatkoa ja myös vakituista ajankohtaa, jotta se olisi helppo muistaa. Sellaista etsitään nyt.

 

TL

 

 

 

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram