Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Piirikuvernööriltä kysyttiin mm. korona-ajan aktiviteeteista

 

Viitisentoista lionia osallistui piirikuvernöörin toiselle kyselytunnille, joka pidettiin 24.2.2021. Tällä kertaa oli lähetetty muutamia ennakkokysymyksiäkin mm. klubien aktiviteeteista korona-aikana, jäsenhankinnasta ja virkailijakoulutuksista.
 
Piirikuvernööri Make kertoi klubien aktiviteettien olleen korona-aikana paljolti niitä samoja kuin ennen koronaakin. Klubit ovat järjestäneet mm. joulukuusen myyntiä, myyjäisiä, myyneet maskeja ja käsidesiä, tehneet neulomistöitä, järjestäneet hiihtokilpailuja ja ilmaisia mehu-/makkaratarjoiluja.  Ystävänpäiväkonsertteja ja Auta lasta, auta perhettä -keräyksiäkin on järjestetty.

Piirin palvelujohtaja on lähettänyt kaikille klubeille ideapankin tammikuun lopulla klubijakeluna. 

Jäsenhankinnan osalta puheenvuoron sai jäsenjohtaja Merja Carlander. Hän kannusti niitä, joilla on omat Fb- tai Instagramsivut kertomaan kavereilleen lionstoiminnasta ja pyytämään heitä ottamaan yhteyttä. Kiinnostusta liittymiseen voisi kysyä myös sellaisilta tuttavilta tai ystäviltä, joilla ei aikaisemmin ole ollut kiinnostusta lionstoimintaan.  Merja pyysi myös kaikkia tiedottamaan klubeissaan virkailijakoulutuksista ja osallistumaan niihin.  Koulutuksia on tulossa 25.3. ja 29.4. etäyhteyden kautta.

Kysymyksiä esitettiin myös koulutusten ja webinaarien tallentamisesta. Piirikuvernööri Make kertoi, että nykyinen GoToMeeting -sovellus ei mahdollista tallenteiden tekemistä. N-piiri on kuitenkin maaliskuun alussa saamassa oman GoToMeeting -business sovelluksen, joka mahdollistaa tallentamisen.


Kysymyksiä tehtiin myös verkkokaupan toimitusajoista ja piirihallituksessa 22.2.2021 käsiteltävinä olleista asioista. Lisäksi kysyttiin minkälaisia valmiuksia ja osaamista odotetaan olevan lohkojen puheenjohtajiksi haluavilla ja piirikuvernööriksi haluavilla.

Jos posti kulkee normaalisti, niin verkkokaupan toimitusajat ovat keskimäärin ýksi viikko +- 3 päivää, kertoi Make. Tämä on hyvä ottaa huomioon, kun tilataan esim. kilpailupalkintoja tai ansioituneiden klubilaisten palkintoja.

Piirihallituksessa 22.2.2021 käsitellyistä asioista Make kertoi, että vuosikokous tullaan koronan vuoksi järjestämään 24.4. sähköisenä eikä iltajuhlaa voida tänäkään vuonna pitää. Rauhanjulistuskilpailun palkinnot jaetaan tänä vuonna kouluissa.
Erityistä iloa meille tuottaa, että kilpailun voitti tänä vuonna N-piirin työ.

Lohkon puheenjohtajiksi haluavilta edellytetään, että he ovat toimineet klubipresidenttinä. Heille järjestetään tapaamisia ja heille annetaan myös tukea.
Kuvernööriputkeen haluavien edellytyksenä on, että on jo toiminut lohkossa tai piirisihteerinä. Koulutus on kolmivuotinen ja siihen kuuluu lähiopetuspäiviä.  

Kuvernöörineuvoston kokoukset pidetään yleensä viikonloppuisin kolmipäiväisinä ja ne ovat avoimia kaikille lioneille perjantain iltatilaisuutta lukuunottamatta. Varsinainen kokous on lauantaina iltapäivällä. Sunnuntai on varattu koulutuksille, kertoi piirikuvernööri Make.

Tusse, Thorleif Johansson, kertoi vieraslajiaktiviteetista, jonka Vantaankosken klubi toteuttaa keväällä yhdessä Vantaan Rubiinin kanssa. Aktiviteettiin kuuluu myös aiheeseen liittyvä luento, jonka pitää klubin jäsen Pekka Markkula 9.3. Luento herätti kyselytunnille osallistuneissa kiinnostusta ja Tusselta kysyttiin, olisiko sitä mahdollista päästä kuuntelemaan. Tusse lupasi selvitellä asiaa.

Piirikuvernöörin seuraava kyselytunti on keskiviikkona 24.3.2021 klo 18. Linkki siihen tulee kotisivuille noin viikkoa aiemmin.


Teksti ja kuva: Arja Oksanen

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram