Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Piirikuvernöörin kyselytunnilla paljon aiheita

Mitkä klubit jatkossa ovat samassa piirissä kanssamme, suositellaanko klubeille somea, saako apua hakemusten tekoon, miten päästä piirin hommiin ja loppuuko verkkoviestimen käyttö, muun muassa näitä kyseltiin keskiviikkona.

 

Kolmas piirikuvernöörin kyselytunti käynnistyi piirijakouudistuksen käsittelyllä. Aiheessa vahvasti kiinni oleva piirikuvernöörimme Markku Vesikallio esitteli suunnitteilla olevia yhdeksää uutta piiriä ja syitä niiden muodostamiseen. Syy on yksinkertainen, jo nyt puolet piireistä on jäsenmäärältään liian pieniä täyttääkseen kansainvälisten sääntöjen määräykset.

Meiltä nykyisestä N-piiristä siirtyisi Askola tulevaan FI5 –piiriin ja Mäntsälä FI6-piiriin. Tuleva FI7 sisältäisi valtaosan entisistä klubeistamme ulottuen rannikkoa myöten Loviisasta Hankoon. Koko Helsinki olisi jatkossa saman piirin sisällä, samoin tulisi olemaan muiden kuntien kohdalla.

Jorma Nisula kyseli hankkeen vastustajista ja Maken mukaan useimmat piirit kannattavat ehdotusta, mutta muutama vastustajakin löytyy ja he ovat tehneet asiasta vuosikokousaloitteita.

Thorleif Johansson eli Tusse muistutti, että piirijakouudistuksessa pitää muistaa kehysten lisäksi itse taulu, säilyttää leijona-aate.

 

Kolmen vartin päästä siirryttiin muihin kysymyksiin.

Kysymykseen suositteleeko piiri klubeille somekanavia, vastaus oli selkeä kyllä. Ja tarvittaessa niiden perustamiseen ja ylläpitoon saa apua viestintätiimiltä.

Jorma Nisula muistutti, että klubien kannattaa jakaa asioita myös kaupunginosien somekanaville saadakseen paremmin näkyvyyttä.

Ja vastaus ARS-avustusten hakuun sekä Melvin Jones –hakemuksiin, niihin saa apua kääntymällä Annina Kuusiniemen tai Timo Heinosen puoleen.

Sitäkin kyseltiin, palataanko koronan jälkeen livekokouksiin, vai jatketaanko piiri- ja aluefoorumeita verkossa. Make totesi, että face to face –tapaamisia tarvitaan, hybridikokouksetkin ovat hyvä vaihtoehto, mutta valmennukset saattavat jatkua verkossa. 

 

Ennakkokysymyksissä kyseltiin myös, onko piirissä vapaita luottamustehtäviä. Make kertoi ensi kauden 1. varapiirikuvernöörin alkavan heti syksyllä koota tulevaa piirihallitustaan, joten innostuksensa kannattaa tuoda esiin.

Jäsenjohtaja Merja Carlander valaisi, että jäsenpuolella on jo nyt vapaana pääpuutarhurin paikka ympäristöteemaisen klubin perustamiseen sekä tarvetta opasleijonista. Myös ensi kauden jäsentoimikuntaan otetaan uusia jäseniä.

Arja Oksanen kyseli, tulisiko klubien vuosikokouksissa mainita joku paikka, eikä vain teams-kokous. Näin on, paikkana voi olla presidentin osoite, vaikka siellä ei muita koronan vuoksi voikaan olla paikalla.

Verkkoviestimen jatkuvuudestakin kysyttiin liiton siirtyessä siitä pois. Make vakuutti, ettei muutoksia tule.

 

Listan viimeinen kysymys liittyi Maken ehdokkuuteen liiton varapuheenjohtajaksi, miksi hän on siihen ehdolla ja mitä haluaisi saada aikaan?

Make vastasi haluavansa vaikuttaa yhteisiin asioihin ja uudistaa toimintaa, niin etteivät lionsit jämähdä paikoilleen. Jäsenkadon eteen olisi tehtävä jotain aivan uutta ja ylipäänsä saatava toimintaan tekemisen makua, joka lisäisi sen kiinnostusta.

Lisäksi Make lupasi, että mahdollisena puheenjohtajana hän tulisi ulottamaan kyselytunnit myös liiton puolelle.

Seuraava piirikuvernöörin kyselytunti on taas kuukauden kuluttua.

Teija Loponen

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram