Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Piirimme Ukraina-avustus paisui moninkertaiseksi!

Tässä koululaisille kasatut reppukassit ilahduttamaan täällä kouluun meneviä ukrainalaislapsia.

Piirimme haki LCIF:ltä viime kaudella 15 000 dollarin eli 13 500 euron avustuksen tarkoituksena hankkia Pitäjänmäen vastaanottokeskukseen majoitetuille ukrainalaisille hygieniatarvikekassit. Lopputuloksena oli kuitenkin yhteensä yli 80 500 euron potti ja useita lahjoituskertoja.

Hanke paisui paisumistaan, kun lahjoituksia saatiin niin klubeilta  (Pakinkylä, LC Finlandia ja LC Aurora) kuin useilta yrityksiltäkin. Ensimmäisessä vaiheessa saatiin Mikaelin kirkolta tilat käyttöön kesäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin veloituksetta tarvikkeiden varastointia ja pakkausta varten.

 

Kasseja tehtiin yhteensä 500 kpl, 100 miesten kassia, 250 naisten kassia ja 150 lasten kassia. Niihin pakattiin shampoota, hoitoainetta, kosteusvoidetta, parranajovälineet, terveyssiteitä, huulirasvaa, hammasharja, hammastahnaa, Fazer Sininen suklaalevy värikynät ja piirustuslehtiö jne.

Planmeca lahjoitti yli 300 hammasharjaa ja hammastahnaa. Keltaiset ja siniset kangaskassit saimme omakustannushintaan painatettuna Lions-logolla ja N-piirin tekstillä Diodema:lta. Fazer Siniset suklaalevyt saimme ostaa edullisesti suoraan Fazerilta. Kassien perustuotteet hankittiin K-Market Kivikosta ja Tokmannilta.

Saimme 4 000 paria lasten sandaaleja ja 1 600 paria lenkkareita lahjoituksena Tokmannilta. Sandaalit ja lenkkarit jaoimme Lions B-piirin ja Mikaelin seurakunnan kanssa pakolaisille jaettavaksi.

 

Kakkosvaiheessa kasattiin 300 Puman koulureppua lapsille. Reput hankittiin XXL:stä ja LC Pakinkylä maksoi ne suoraan omalta tililtään. Koulutarvikkeet kasseihin ja reppuihin hankittiin Tokmannilta ja kassit taas Diodemalta. Kasseihin tuli korostuskyniä, penaali, lyijykyniä, lehtiö, pyyhekumeja, teroitin, viivotin, Xylitol-purukumia, välipalapatukoita jne.

 

Kolmannessa ja viimeisessä vaiheessa kasattiin Joululahjaksi 150 kassia, 50 miehille, 50 naisille ja 50 lapsille. Tällä kertaa kasseissa oli talvisia tarvikkeita, kuten villasukat, pipo, huivi, hanskat ja lapsille lämpöhaalarit. Kasaus ja varastointi suoritettiin Secodi Finland Oy:ssä.

 

Tavaroita hakemassa, pakkaamassa ja kuljettamassa Pitäjänmäen vastaanottokeskukseen oli leijonia seuraavista klubeista, Kontula, Malmittaret, Pakinkylä, Vernissa, Sibbo-Sipoo,
 Sipoo/Meri-Sibbo ja Vantaa/Korso.


Nyt loppuraportti on hyväksytty päämajassa ja uusi hakemus vetämässä uuden LCIF avustuksen saamiseksi pakolaisten auttamiseen.

TL

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram