Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Piirin vuosikokous 22.4. 2021 toteutui verkossa

Piirihallituksen kokous pidettiin vuosikokouksen alla.N-piirin vuosikokous pidettiin verkkokokouksena 24.4.2021. Fyysisessä kokouspaikassa Suomen Lions-liiton toimistossa oli paikalla vain pieni viiden hengen ydinjoukko. 

N-piiri johtaa Campaign100 -keräystä, tulos suorastaan häikäisi piirikuvernööri Markku Vesikallion. 

Vuosikokouksen virallisen avauksen jälkeen kuulimme liiton puheenjohtaja Matti Reijosen puheenvuoron.

Vuosikokousvalmisteluja - kaikki alkaa olla kunnossa!Liittotasolla uusia asioita kuluvalla kaudella ovat olleet muun muassa liiton kotisivujen uudistus, käynnistymässä oleva Kitenet-nettikiusaamista estävä ohjelma sekä paljon muuta. Uudistuminen näkyy myös siinä, että liiton johtoon on nyt ennätyksellisen paljon hakijoita.

 - Positiivinen asenne on tärkeä, yhdessä tekeminen on tärkeää, painotti Reijonen.

Samalla hän harmitteli sitä, että liiton toiminnanjohtaja Maarit Kuikka on siirtymässä uuteen työpaikkaan jättäen suuren tietoaukon lionstoimintaan.

- Hyvää piirikokouspäivää!

 

Vuosikokous vauhdissa, kaikki sujuu hyvin.Leijonahengen kuulemisen/laulamisen jälkeen kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Markku Vesikallio. Piirisihteeri Pekka Taskinen toimii vuosikokouksen sihteerinä.

 

Valtakirjoja jätti määräaikaan mennessä 44 klubia, heiltä kertyi 114 virallista edustajaa. Kokouksessa oli sen alkaessa 142 osallistujaa.

 

Liiton puheenjohtajan tervehdys.Kansainvälinen johtaja Geoff Leader toi myös videotervehdyksensä vuosikokoukseemme.Kuulimme videotervehdyksen kansainväliseltä johtajalta ID Geoff Leaderiltä, joka vetää päämajassa kansainvälistä johtajakoulutusta. Hän puhui hyvästä yhteistyöstään ID Heimo Potinkaran kanssa ja siitä, kuinka palvelu on tärkeää etenkin, kun korona on vaikeuttanut toimintaa sekä taloudellisiin tavoitteisiin yltämistä. Säätiö LCIF on rahoittanut tärkeitä avustushankkeita. Myös teknologian käyttöönotto pandemian aikana on tehostunut. Videolta jäi lopusta näkymäti lause siitä, että Lions-logo kuvastaa leijonia, jotka palvelevat ystävällisesti ja tuovat toivoa paikallisten asukkaiden keskuuteen, missä logo sitten näkyykään.

 

Edelliskauden piirikuvernööri Jenni Luomala esitteli toimintakertomuksen kaudeltaan. Uusia asioita oli tarvikemyynnin aloittaminen B- ja N-piirien toimesta. GoToMeeting –järjestelmän käyttö pääsi vauhtiin ja verkkokokouksina toteutettiin jo paljon muutakin. Jenni esitteli kautensa päätavoitteet, kuten sidosryhmäyhteistyön, Kampanja 100:n ja GAT:n jalkauttamisen. Jennille tärkeää oli lisäksi viestinnän kehittäminen, myös klubitasolla ja markkinointiviestintänä.

 

Anne-Maarit Bärlund esitteli tilinpäätöksen ja toiminnantarkastajan lausunnon. Tapahtumia jäi paljon toteutumatta, siten tulojakin jäi saamati.

Kysymyksiä tilinpäätöksestä ei esitetty, vastuuvapautta ehdotettiin, se sai kannatusta ja vastuuvapaus myönnettiin.

Ensi kauden piirikuvernööriksi valittu Markku Helle kukkien kera. 

Piiri- ja varapiirikuvernööri-ehdokkaat Markku Helle, Kjell Wikström ja Pekka Taskinen esittäytyivät kertoen itsestään ja tavoitteistaan. Kjell myös ruotsin kielellä.

Heidän jälkeensä kuultiin piirimme ID-ehdokkaan, IPCC Aarne Kiviojan esittäytyminen sekä VCC-ehdokas, DG Markku Vesikallion esittelypuhe. Äänestykset suoritettiin Opa-Vote –järjestelmällä.

 

N-piirin strategiaa on kehitelty piirikuvernöörin johdolla pienen työryhmän kanssa. Strategia haluttiin tiivistää yhteen sivuun. Ympyrän kulmakivinä ovat jäsenet, valmennus, jatkuvuus, viestintä ja uudistuminen, joiden sisältöä Make avasi tarkemmin. Visiona on: Parasta hyväntekeväisyyttä piirimme alueella ja missiona: Piirissä tehdään palvelutyötä kohti parempaa tulevaisuutta.

 

Piirijakouudistusta esitteli samaten piirikuvernööri Vesikallio, joka sitä on ollut valmistelemassakin. Asiaa on esitelty jo kahdella piirikuvernöörin kyselytunnilla ja päätettäväksi se tulee liiton vuosikokouksessa kesäkuussa. Koko piirijakouudistusaineisto on ollut nähtävillä kaikille jäsenille.

 

Pekka Taskinen kukitettiin tulevana 2. varapiirikuvernöörinä.Huomionosoitukset ja palkinnot julkistettiin vuosikokouksessa, tosin ne jaetaan vasta kauden avajaisissa, jossa niiden saajat voidaan tavata fyysisesti. Niissäkin on uusi käytäntö, piirikuvernööri ei päättänyt niistä yksin, vaan yhdessä kuvernööritiimin kanssa ja lohkonpuheenjohtajia kuullen. Lämpimät onnittelut kaikille palkituille!

 

Äänestystulokset, toimintakertomus ja toimintasuunnitelma sekä kaikki muukin vuosikokouksessa esitetty aineisto löytyy jäsensivuilta vuosikokouksen alta.

 

Tässä alla kuitenkin linkit kansainvälisen 1. varapresidentti Douglas X. Alexanderin, toisen vuoden kansainvälisen johtajan Geoffrey Leederin ja Suomen Lions-liiton puheenjohtaja Matti Reijosen videotervehdyksiin.

 

Teksti ja kuvat

Teija Loponen

 

Geoffrey LeederDouglas X. Alexander  Alexanderin video

 

  Leederin video

 

 Reijosen video

 

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram