Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Pornaisten koululaisille näkyvyyttä koulutielle

Mika Waltarin koulun 1. luokka LC Pornaisten lahjoittamat liivit yllään.Lasten aloitettua jälleen syksyisen koulutiensä päättivät LC Pornaisten jäsenet ja Pornaisten taksiautoilijat kantaa oman kortensa kekoon turvaamaan pienimpien lasten koulutietä. Pornaisten leijonat päättivätkin lahjoittaa kaikille kunnan ekaluokkalaisille huomioliivit. Taksiautoilijoiden kohderyhmänä olivat kunnan esikoululaiset.

Pornaisten perusopetuksen johtajana toimiva rehtori Marjo Rissanen otti liivit vastaan yhdessä kaikkien muiden koulujen rehtorien kanssa. Hän kiitti lahjoittajia tästä varsin merkittävästä tuesta lasten liikenneturvallisuuden parantamiseksi.

LC Pornaisten puolesta liivit luovutti klubin presidentti Maritta Pietilä, joka kertoi LC Pornaisten pyrkivän kohdentamaan varainkeruuaktiviteeteista saadun tuoton kunnan omille kohderyhmille, erityisesti nuorille ja vanhemmalle väelle.

 

Mika Waltarin koulun eskarit ja ykkösluokkalaiset vastaanottivat liivinsä hymyillen kilpaa syysauringon kanssa. Esikoululaisten opettaja Päivi Ollila kertoi lasten jo innolla odottaneen liivien saamista. Ja hyvin on turvallisuusajattelu iskostunut pienimpienkin mieliin; sen lisäksi että ”liivit näyttävät hyviltä” oli jo tiedossa että ”Liivejä on pidettävä pimeällä ja kun menee lenkille,” tiesi Jasper.

 

”Ei näy suojatiellä, jos ei ole liiviä” oli myös varsin hyvin osunut toteamus. ”Ja metsässäkin kannattaa pitää” kuului kolmas kommentti. Eskarilaisten kirmatessa kuvan otosta takaisin koulutyöhön kuului iloisesta joukossa vielä: ”Me ollaan työmiehiä…”

 

Myös 1. luokan oppilailla oli turvallisuusajattelu jo kohdillaan, sillä heille on heti kouluvuoden alussa pidetty turvallisuuteen liittyviä tunteja, kertoi luokan opettaja Eija Fält  ja jatkoi liivien tulevan todella hyvään tarpeeseen. Lasten keskuudessa tiedettiin hyvin että ilman turvaliiviä ei näy ja että sitä pitää käyttää turvallisuuden takia.

 

”KIITOS” lausuivat ykkösluokkalaiset kuorossa lopuksi ja poistuivat hyvässä järjestyksessä koulutehtäviensä pariin.

  

Mia Yrtti Pornaisten taksiautoilijoista pitää lasten turvaliivejä todella hyvänä ajatuksena. Hänellä onkin tapana näyttää koulukyytiläisille miten kaukaa pysäkillä turvaliivit päällä olevat erottuvat. Toivottavasti tästä lähin kaikilla olisi nämä päällään. Tässä myös kodin tuki ja opastus on erittäin tärkeä osa turvallisuusajattelua. Ja vanhemmat voisivat hyvinkin toimia esimerkkeinä lapsilleen varsinkin pimeällä ulkona liikkuessaan päättää Mia.

 

Teksti ja kuvat: Vesa Mikkolainen, LC Pornainen

Kuvassa vasemmalta oikealle: rehtori Jouko Viitanen Parkkojan koululta, rehtori Marjo Rissanen Pornaisten Yhtenäiskoululta, klubin presidentti Maritta Pietilä ja rehtori Rene Kaajava Mika Waltarin koululta.
Kuvassa vasemmalta oikealle: rehtori Jouko Viitane...
Mika Waltarin koulun Iloiset eskarilaiset Pornaisten taksiautoilijoiden lahjoittmat liivit yllään.
Mika Waltarin koulun Iloiset eskarilaiset Pornaist...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram