Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Presidentit verkostoitumassa risteilyllä

A-piirin viime kauden kuvernööri Tommi Virtanen esitteli N-piirin presidenttiristeilyllä työnantajansa Suomen Punaisen Ristin.  Virtanen toimii SPR:n Varsinais-Suomen piirin valmiuspäällikkönä.N-piirin presidentit kutsuttiin Tallinnanlaivalle luomaan yhteishenkeä ja verkostoitumaan sekä tutustumaan kahden muun sosiaalisen avustusjärjestön toimintaan. Tällä kertaa esiteltiin Suomen Punaista Ristiä ja Aseman Lapset ry:tä.

Risteilyllä oli lähes 50 osanottajaa, suurin osa istuvia klubipresidenttejä.  Suurimman järjestelyvastuun kantoivat piirikuvernööri Sini Eloholma ja koulutusvastaava Leena Lehtonen.  SPR:n esitteli Tommi Virtanen ja Aseman Lapset ry:n Christian Wentzel.

SPR on julkisyhteisö

SPR:n Varsinais-Suomen piirin valmiuspäällikkö Tommi Virtanen tuntee erittäin hyvin myös Lions-järjestön. Viime kauden hän toimi Suomen Lions-liiton A-piirin kuvernöörinä.  Siitä voi päätellä, että hänen työnsä ja harrastuksensa liittyvät hyvin pitkälti avustus- ja palvelutoimintaan.

Sisäpiiriläisen tietoineen hän pystyi vertailemaan molempien yhteisöjen yhtäläisyyksiä.  Kummallakin on maailmanlaajuinen organisaatio, toimintaa käytännössä kaikissa maissa.  Kansainvälisesti avustukset jaetaan - ja pystytään jakamaan - oman organisaation kautta. Suomessa aktiivisten jäsenten määrä on molemmilla järjestöillä suurin piirtein samaa luokkaa.

Suurin ero on siinä, että SPR on julkisyhteisö ja sen toiminta perustuu lakiin.  Tämän toiminnan lisäksi SPR:llä on myös yhdistyslaissa säädettyä toimintaa ja laajamittaista varainhankintaa.  Lipaskeräysten lisäksi varoja saadaan myös liiketoiminnalla. Tavaralahjoituksista osa myydään "Kontti"-nimisissä tyylikkäästi esille laitetuissa kirpputorimyymälöissä ja siten saadaan varoja toimintaan.  Kontti-ketjulla on yhteistyössä työvoimaviranomaisten kanssa myös työllistävä vaikutus.

Aseman Lapset ry antaa turvallisia aikuiskontakteja

Aseman Lapset ry:n nykyinen toiminnanjohtaja Christian Wentzel tuntee oman järjestönsä pitkältä ajalta.  Ennen päätoimiseksi toiminnanjohtajaksi siirtymistään hän oli luottamushenkilönä kymmenisen vuotta.

Järjestön yksi keskeisimpiä toimintamuotoja on tarjota syrjäytyneille ja syrjäytymisvaarassa oleville nuorille turvallisia aikuiskontakteja siellä, missä nuoret kokoontuvat.  Aikuiset jalkautuvat nuorten pariin, ja nuoret tapaavat näitä aikuisia myös nuorisokahvila Walkers´eissa.  Walkers-kahviloita on kolmellatoista paikkakunnalla.  Lisäksi on yksi Walkers-bussi.

Yksi toimintamuoto kahviloissa on kohteliaisuuskoulutus.  Se saattaa tuntua pieneltä eleeltä, mutta se on aivan ratkaiseva alku asennekasvatuksessa.  Kahvilassa ei esim. saa ostettua kahvia töksäyttämällä "annas kahvia".  Kahvikuppi tarjotaan kohteliaan tervehtimisen ja pyynnön jälkeen.

Erittäin hyviä kokemuksia on saatu myös sovittelutoiminnasta.  Pieniä rötöksiä ja tahallisia vahingontekoja ei ohiteta olankohautuksella.  Niitä ei saa anteeksi rahalla, vaan aiheutettu vahinko korvataan työllä.  Wentzel`n mukaan sovittelun läpäissyt nuori on vain kerran jäänyt kiinni uudesta vahingonteosta.

Aseman Lapset ry:n toimintaa rahoitetaan mm. lahjoituksin ja Raha-automaatti-yhdistyksen avustuksilla.

Antti Tuomikoski
Kuvernööri Sini Eloholma kutsui presidentit ja muut risteilyyn osallistuneet tervetulleiksi.  Sini muistutti, että viime syksynä silloinen kuvernööri Heikki Saarinen kutsui presidentit "unelmailtaan" alustajana Anne Berner.
Kuvernööri Sini Eloholma kutsui presidentit ja muu...
Presidenttiristeilyn osanottajia.
Presidenttiristeilyn osanottajia.
SPR:n Varsinais-Suomen piirin valmiuspäällikkö Tommi Virtanen.
SPR:n Varsinais-Suomen piirin valmiuspäällikkö Tom...
Aseman Lapset ry:n toiminnanjohtaja Christian Wentzel.
Aseman Lapset ry:n toiminnanjohtaja Christian Went...
N-piirin 2. varapiirikuvernööri Aarne Kiviojan vastuualueeseen kuuluu myös piirin katastrofivalmiuksien ylläpito sekä kansainvälisten että piirin sisäisten katastrofien varalta.  Siksi Aarnella oli useita kysymyksiä SPR:n valmiuspäällikölle.
N-piirin 2. varapiirikuvernööri Aarne Kiviojan vas...
Piirin 1. varapiirikuvernöörin sydäntä lähellä ovat näkövammaiset sekä kotimaassa että kansainvälisesti.  Avustuskohteita ovat niin Iiris-keskus Helsingissä kuin silmäsairaala Sri Lankassa.
Piirin 1. varapiirikuvernöörin sydäntä lähellä ova...
Keskutelu mielenkiintoisista alustuksista jatkui seminaarin jälkeenkin. Vas. Aarne Kivioja, alustajat Tommi Virtanen ja Christian Wentzel, Marja-Liisa Lohikoski, Sini Eloholma, Thorleif Johansson ja Päivi Orjala.
Keskutelu mielenkiintoisista alustuksista jatkui s...
Arvovaltaisten presidenttien edessä kuvernööri Sini Eloholma kiinnitti PDG:n virkamerkin viime kauden kuvernöörin Heikki Saarisen rintapieleen.
Arvovaltaisten presidenttien edessä kuvernööri Sin...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram