Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Pressavalmennuspäivä hurahti kuunnellen ja keskustellen

Ryhmätöissä pohdittiin klubeille ja presidenteille tärkeitä asioita.

Ensi kauden presidenttien valmennus sujui Porvoossa 27.1.2024 varsin leppoisissa ja keskustelevissa tunnelmissa. Asiaa kuitenkin oli roppakaupalla ja sitä tarjoiltiin useamman esittäjän toimesta.

 

Koulutusjohtaja Markku Helle, sekä muut koulutustoimikunnan jäsenet Mirja Salo ja Kati Arkkila, jäsenkoordinaattori Pasi Nieminen ja viestintävastaava Teija Loponen sekä piirikuvernööri Pekka Taskinen ja 1. varapiirikuvernööri Outi Hanslin jakoivat kaikki monenlaista tietoa erilaisista presidentin toimenkuvaan liittyvistä asioista. Ja niitähän riitti. Ihan alkuun käytiin läpi lionstoiminnan organisaatioita.

 

Esitysten lomassa käytiin mukavia keskusteluja ja kuultiin klubien omista tavoista toimia.

Ryhmätöissä pohdittiin toimintasuunnitelman tekoa, uuden jäsenen mielipiteiden huomioimista ja muutoksen saamista totuttuun toimintaan, sitä mitä tukea klubipresidentit saavat päämajalta, liitolta ja piiriltä ja mistä sitä löytyy, sekä viestintäsuunnitelman tekoa tapahtumalle.  

 

Lopussa vielä oli osallistujien herättämää vapaampaa keskustelua muun muassa siitä, mihin kauppoihin päästään toteuttamaan Auta lasta – Auta perhettä -keräystä, osa klubeista pääsee S-ryhmän kauppoihin, osa ei.

Mirja Salo purkamassa ryhmätyötä ja Pasi Nieminen kertomassa jäsenhankinnasta.Toinen aihe oli pullonpalautusrahat, saako lippaita S-kauppoihin, vai vain K-ketjuun. Sekin nousi esiin, että virkavalta ottaa 120 euroa käsittelyrahaa tuosta tuotosta. Sitäkin kyseltiin, mistä saa keräyslaatikoita?  Ja saisiko pullokeräyksen myös liiton sateenvarjon alle, kuten Auta lasta – auta perhettä –tapahtuman?

 

Loppuyhteenvedossa moni arveli, että päivän anti selvinnee vasta jälkikäteen.

-Maha on täynnä, ruoka oli hyvää, vapaa-aikaa oli vähän, naurahti Jukka Holopainen.  

- Hyvä ja monipuolinen päivä, oli tarpeellista ja kiva hyvä tutustua muihin ensi kauden presidentteihin, oli useamman näkemys.

Osallistujat saavat kaikki aineistot ja ne löytyvät piirimme kotisivuilta Jäsenille osion alta LionAkatemiasta.

 

Ryhmät täydensivät toistensa aikaansaannoksia.Outi Hanslin kyseli vielä tulevien presidenttien lupauksia. Niitä olivat: Otan arvot esille, teen parhaani, käynnistän yhteisklubimuutoksen, pidän porukan kasassa, kehitän toimintaa uusien jäsenten saantia varten, panostan klubiviihtyvyyteen ja uuteen klubiaktiviteettini, tehostan jäsenlisäystä, järjestetään kaikkien aikojen parhaat nappulakisat, viihtyvyyttä, klubiesitelmiä, pysäytän jäsenkadon, lisään yhden aktiviteetin, lisään hyvää meininkiä klubitapaamisiin, nivon yhteen uusia ja vanhoja ideoita ja jäseniä, poistetaan heikkoudet ja nostetaan vahvuudet, olen yhteydessä kaikkiin jäseniin, syvennän yhteistyötä eri tahoihin, edistän klubin toimintaa, vähennän kokousbyrokratiaa, lisää jäseniä, pidän klubin hengissä, yritän parhaani ja lisää jäseniä, haluan kunnioittaa ja huomioida jäsenet, keventää klubikokouksen rakennetta ja sitä kautta viihtyvyyttä, edistän klubin tunnetuksi tulemista uusien jäsenten saamiseksi, toimintaa klubin arvojen mukaan, klubin uudet säännöt päivitetyksi.

 

Tyhjällä vatsalla ei jaksa opiskella. LC Porvoo Blanca loihti hyvät herkut!Ensi kauden piirikuvernööri Outi lupasi puolestaan olla klubien ja presidenttien arvoinen.

Outi Hanslin tiedotti myös jo ensi kauden tärkeistä päivämääristä, jotka tosin ovat vielä vahvistamatta.

Kauden avaus 29.8., pressaristeily 6.10., piirifoorumit 24.9. ja 27.3.2025, vuosikokous 26.4.2025

Aluefoorumit 1. Alue 18.11. 2: 19.11., 3: 13.11. ja 4: 14.11.

Virkailijakoulutukset to 26.3. ja to 25.4. klo 18-20.30.

 

Teija Loponen

 

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram