Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Punainen Sulka -tuottoja kanveesiin

Suomen lionsklubit toteuttivat kaudella 2016-2017 jo perinteeksi muodostuneen -keräyksen, jonka tuotto suunnattiin tällä kertaa lasten ja nuorten hyvän elämän tukemiseen.

 

oli yksi keräykseen osallistuneista. Aktiivinen toiminta tuottikin kauniin tuloksen. Klubi saattoi lahjoittaa 10.000 euroa Punaisen Sulan rahoja kanveesin tekoa varten. Klubi oli myös rakentamassa kanveesia.

 

Pakilan Voimistelijoiden kevätnäytöksessä 15.5.2019 Pakinkylän klubin presidentti Lasse Halme kävi luovuttamassa leijonataulun voimistelijoille  tuhatpäisen yleisön edessä. Syystäkin Lasse sai runsaat aplodit yleisöltä.

 

Kanveesi on joustava lattia. Joukkuevoimistelussa harjoitellaan paljain jaloin, hypätään korkealle ja treenejä on paljon. Siksi on tärkeää, että alusta joustaa, sillä joustamaton alusta altistaa  rasitusvammoille.

Rasitusvammat ovat usein pitkäaikaisia. Kun Pakilan Voimistelijoiden rasitusvammojen määrä alkoi kasvaa, selvisi, että usean harjoittelutilan lattian iskunvaimennus ei riitä voimisteluun. Niinpä seura päätti vuokrata uuden harjoittelutilan ja rakentaa sinne hyvät olosuhteet.

Pakilan Voimistelijat on perustettu 1947, ja se on yksi suurimmista helsinkiläisistä seuroista. Jäseniä on 1.500.

Helsingissä vallitsevaa tilannetta kuvaa hyvin Rion olympialaisissa menestyksellä Suomea edustanut Ekaterina Volkova. Hän päätti lopettaa lupaavan uransa, koska ei ole kunnon harjoitteluolosuhteita.

Hän sanoi: - Helsingissä ei ole vieläkään voimistelukanveesia. Tilanne olisi sama kuin jos jalkapalloilijat pelaisivat asfaltilla.

Nyt Pakilan Voimistelijoiden ja Pakinkylän leijonien yhtestyöllä kanveesi on valmistunut.

Kanveesi ei ole ainoa kohde, johon Pakinkylän klubi saattoi ohjata Punainen Sulka -tuottoa. Huhtikuussa klubi oli tukemassa Toivolanmäen pienryhmäkodille järjestettyä tapahtumaa. Kodin asukkaat ovat maahanmuuttajalapsia, jotka ovat tulleet maahan ilman vanhempiaan.

 

Ohjelmassa oli seikkailuohjelmaa, tarinateatteria ja omatoimista pelaamista leijonien kanssa.  Esimerkiksi tarinateatterin tarkoitus oli auttaa nuoria käsittelemään traumaattisia kokemuksiaan.

 

Punaisen Sulan avustus käytettiin tapahtuman majoituksen, tilojenkäytön ja ja ruokailukulujen kustannuksiin.

 

Teksti: Olli Aulio ja Thorleif Johansson

 

Kuvat: Olli Aulio

 

 


Kuva kanveesin teosta. Kanveesia rakentamassa Reijo Tikkanen Pakinkylän lionsklubista.
Kuva kanveesin teosta. Kanveesia rakentamassa Reij...
Jalkapallo on maahanmuuttajien yhteisesti osaama kieli.
Jalkapallo on maahanmuuttajien yhteisesti osaama k...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram