Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Sähköinen äänestys takkuili jälleen. Aarne Kivioja jouduttiin valitsemaan varapuheenjohtajaksi kahteen kertaan.

LC Pakinkylän Aarne Kivioja valittiin kahteen kertaan Suomen Lions-liiton varapuheenjohtajaksi kaudelle 2018-2019.  Kaudella 2016-2017 hän toimi N-piirin kuvernöörinä.  Siviiliammatiltaan Kivioja on lääkäri, lääketieteen ja kirurgian tohtori, dosentti ja tämän lisäksi vielä diplomi-insinööri.  Kielitaitoa riittää esitelmän pitoon neljällä eri kielellä. 

 

Puheenjohtajaksi valittiin varapuheenjohtaja Pirkko Vihavainen (LC Juva/Luonteri).  Kiviojan vastaehdokkaana oli entinen piirikuvernööri Matti Reijonen (LC Vampula). 

 

Liiton vuosikokous pidettiin Oulussa Oulu-hallissa 9.6.2018.  Järjestäjistä eli käytännössä Oulun ja Oulun seudun klubeista riippumattomista syistä kokous venyi käsittämättömien teknisten ongelmien vuoksi.  Järjestäjäklubien osalta järjestelyt oli hoidettu hyvin. Mutta muitten hoitamat äänestysjärjestelyt takkusivat enemmän kuin miesmuistiin, enemmän kuin ehkä koskaan ennen.

 

Heikki Tuomalasta virallisesti kuvernöörielekti

 

Vuosikokouksessa nimettiin piireissä valitut kuvernööriehdokkaat virallisesti kuvernöörielekteiksi.  N-piirin tuleva kuvernööri on Heikki Tuomala (LC Lovisa-Loviisa).  Kesäkuun lopulla elektit osallistuvat Päämajan järjestämään koulutukseen Las Vegasissa USA:ssa yhdessä maailman kaikkien muiden elektien kanssa.  Yhteensä elektejä on seitsemisen sataa.  Koulutuksen jälkeen he osallistuvat LCI:n maailmanlaajuiseen vuosikokoukseen, viisipäiväiseen Conventioniin.  Sen päätteeksi elektit antavat kuvernöörivalan ja LCI:n kansainvälinen presidentti nimittää heidät kuvernööreiksi 3.7.2018.  

 

Tulevan kuvernöörimme puoliso, lion Anne Tuomala (LC Loviisa / Queen Lovisa) on luvannut olla Las Vegasissa piirimme nettitoimituksen kirjeenvaihtaja koulutuksen ja Conventionin ajan.

 

Puheenjohtaja Erkki Honkala oli ”äärimmäisen pettynyt" äänestyssählingistä

 

Äänestyssählingissä parin sadan äänen hukkumisen paljastuttua ensimmäinen eli kännykkävalinta jouduttiin perumaan.  Onko nuijanlyönnillä vahvistettua varapuheenjohtajan valintaa jouduttu koskaan ennen perumaan Lions-liiton historiassa? Toisessa vaalissa pelattiin varman päälle.  Äänestysliput pudotettiin ämpäreihin.

 

Vähintä, mitä kaukaa, useimmat satojen kilometrien päästä tulleet kokousedustajat voivat vaatia, on, että Leijonilta ilmeisesti tuhansia euroja laskuttavan yhtiön tekniikka pelaa.  

 

Helsingissä ja Jyväskylässä toimiva Prospectum Oy on nyt näyttönsä antanut. Kolmessa vuosikokouksessa on äänestetty ja jokaisessa kolmessa vuosikokouksessa se on töpännyt. Turun vuosikokouksessa 2016 äänestysohjelma ei huolinut ääniä Ahvenanmaalla rekisteröidyistä puhelimista.  Joensuussa 2017 laskentaan asti eivät päässeet likikään kaikki Android-puhelimilla lähetetyt äänet. Oulussa 2018 sitten nähtiin sähköisen äänestyksen häpeätahra.

 

Yleensä aina niin hillitty puheenjohtaja Erkki Honkalakin antoi pettymyksensä kuulua, kovaäänisesti mikrofonin kautta: "Olen äärimmäisen pettynyt".  Ainakin yli kuusisataa tekstiviestiääntä oli lähetetty, mutta vain alle 400 tuli perille.

 

Asenteet ovat muuttuneet Lions-järjestössäkin. Entisen hyssyttelyn sijaan nyt harminsa purki itse puheenjohtaja ihan mikrofoniin ja Liiton nettisivuilla asia oli etusivun uutisena "Puhelinäänestyksessä ongelmia".

 

Sanomattakin on selvää, että Prospectumilla ei enää ole mitään asiaa Lions-liiton äänestyskokouksiin.  Kolmessa töppäyksessä on kolme liikaa. Töppäysten vuoksi Liiton tulee vaatia täydet palautukset maksetuista palkkioista ja kuluista.  Ja hyvitystä on saatava imagohaitasta.  Harmillisen aikatauluyhteensattuman vuoksi kansainväliset vieraatkin lähtivät omaan ohjelmaansa vasta, kun olivat nähneet Nokialandian teknisen alennustilan.

 

Lions-talo myyntiin (?)

 

Kokouksessa äänestettiin lukuisia kertoja.  Eniten äänestettiin Lions-talon myynnistä.  Uutiskirjeeseen 14.6. pääsihteeri oli kokouksen sihteerinä kirjannut asian seuraavasti: "Äänestyksessä Lions-talon myynnistä kuvernöörineuvosto sai valtuutuksen myydä ja hyväksyä kauppakirjan."  Myyntivaltuuksien antaminen oli kentälle suuri pettymys. 

 

Myyntirahoihin kuvernöörineuvosto ei sentään pääse käsiksi kuin korkeintaan inflaation ylittävään osuuteen. Nimittäin "Vuosikokous hyväksyi vastaehdotuksen mukaisesti esityksen, jonka mukaan myyntitulo pitää sijoittaa liiton pysyväisomaisuudeksi..."

 

Jännityksellä odotamme tarkastettua pöytäkirjaa.  Tällä kertaa ollaan tarkkoja. Nyt pöytäkirjaa ei kirjoiteta miten sattuu.  Tällä kertaa on valittu huolelliset ja osaavat pöytäkirjantarkastajat.  Tällä kertaa yhdellekään "tuomarille" ei satu minkäänlaisia muistivirheitä.  Lions-talon myyntivaltuus ei ole vielä kirkossa kuulutettu.

 

Sensuurin kieltävä aloite hyväksyttiin

 

LC Pakinkylän aloite sensuurin kieltämisestä meni läpi.  Vastoin KVN:n kantaa kriittisiäkin kannanottoja siis voi lähettää LIONS-lehteen ja niitä myös jälleen julkaistaan.  Liiton Uutiskirjeeseen 14.6.2018 asia on kirjattu seuraavasti: "LC Helsinki/Pakinkylän esitys yksittäisen jäsenen mahdollisuudesta toiminnan kehittämiseen ja kritisointiin LION-lehdessä hyväksyttiin." 

 

Pakinkylän kokemusperäisen aloitteen taustalla oli Ossi Eloholma.  Se oli Oulun kokouksessa ainoa aloite, joka hyväksyttiin vastoin kuvernöörineuvoston kantaa.  Eloholma esitteli uskottavaan tapaansa klubinsa aloitteen ja perusteli sitä sekä suullisesti että kirjallisesti.

 

Teksti: Antti Tuomikoski

Kuvat: Antti ja Jatta Tuomikoski

 

Kokoussalin eturivissä Liiton puheenjohtajapari sekä koti- ja ulkomaiset arvovieraat saattajineen.
Kokoussalin eturivissä Liiton puheenjohtajapari se...
Liiton puheenjohtajisto kaudella 2017-2018.
Liiton puheenjohtajisto kaudella 2017-2018.
Kansainvälisen Päämajan tervehdyksen toi LCI:n 1. varapresidentti, islantilainen Gudrun Yngvadottir.  Hänet esitteli kokousyleisölle kansainvälinen johtaja, entinen pääsihteeri Markus Flaaming.
Kansainvälisen Päämajan tervehdyksen toi LCI:n 1. ...
Puheenvuoron käyttäjiä.
Puheenvuoron käyttäjiä.
Sähköisten äänestysongelmien vuoksi jouduttiin siirtymään ämpäridemokratiaan.
Sähköisten äänestysongelmien vuoksi jouduttiin sii...
N-piiriläisiä kokoussalissa, ja vähän muitakin.
N-piiriläisiä kokoussalissa, ja vähän muitakin.
N-piiriläisiä kokoussalissa.
N-piiriläisiä kokoussalissa.
N-piiriläisiä kokoussalissa, ja hän muitakin.
N-piiriläisiä kokoussalissa, ja hän muitakin.
N-piiriläisiä kokoussalissa, ja vähän muitakin.
N-piiriläisiä kokoussalissa, ja vähän muitakin.
Useaan kertaan puheenjohtajanpöydän takana oli tiukkaa mietintää.
Useaan kertaan puheenjohtajanpöydän takana oli tiu...
Mutta joskus siellä naurettiinkin.
Mutta joskus siellä naurettiinkin.
Tervetuloa ensi kesänä vuosikokoukseen Kalajoelle.
Tervetuloa ensi kesänä vuosikokoukseen Kalajoelle.
N-piirin ensi kauden kuvernööripari kokouksessa ja onnittelujen kohteena.
N-piirin ensi kauden kuvernööripari kokouksessa ja...
Varapuheenjohtajaa onnittelivat mm. oma piiri, oma klubi ja viimevuotinen kurssikaveri.  LC Vantaa / Helsinge antoi varapuheenjohtajalle muistolahjaksi visakoivuisen kynän.  Aarne lupasi käyttää sitä kynää kahden vuoden ajan kaikkein visaisimpien päätösten allekirjoittamiseen.
Varapuheenjohtajaa onnittelivat mm. oma piiri, oma...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram