Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Silmälasien puhdistus-, lajittelu- ja pakkaustalkoot

Joukko Sri Lankan ystäviä, 16 lionia ja kaksi optikkoa, kokoontui neljäksi tunniksi lauantaaina 6.5. Lionstalolle puhdistamaan ja määrittämään voimakkuuksia Sri Lankan köyhille ihmisille kerätyistä silmälaseista.

 

Tämän palveluaktiviteetin tuloksena saatiin yhteensä 1948 puhdistettua ja pakattua silmälasiparia lähetettäväksi Sri Lankaan.  Aktiviteetti sujui rutiinilla ja oli erittäin tehokasta toimintaa. Samalla vastasimme Lions 100-juhlavuoden palveluhaasteeseen auttamalla 1948 ihmistä.

 

Edellisellä kerralla, Hyvän Päivänä 8.10.2016 vastaavan tempauksen tuloksena oli 1075 silmälasparia.

 

Iso kiitos talkoisiin osallistuneille leijonille N-ja B-piirin klubeista; LC Helsinki/Finlandia, LC Helsinki/Hakaniemi, LC Helsinki/Kruunuhaka, LC Helsinki/Ruoholahti, LC Espoo/City, LC Espoo/Kivenlahti, LC Vantaa/Komeetat ja LC Vantaa/Vernissa.

Suuret kiitokset kuuluvat myös mukana olleille optikoille Ulla Pöntiselle ja Heikki Pettaylle.

 

Tässä kohtaa on hyvä mainita, että silmälaseja ei pyritä keräämään lisää tällä hetkellä, vaan vasta kun Sri Lankan Lions-ystävät tiedottavat aiheesta lisää. Tiedotuskanava löytyy osoitteesta

 

Lisäksi niille, jotka tekevät yhteistyötä optikkoliikkeiden kanssa, olisi hyvä toimittaa seuraavat ohjeet lasien puhdistamisesta ja mittaamisesta. Ohjeet löytyvät sekä suomeksi että ruotsiksi Liiton jäsenille osiosta kohdasta

 

Seuraavaa jo kerättyjen silmälasien puhdistus- ja lajittelutempausta suunnitellaan toteutettavaksi alkusyksystä.

 

Teksti: Veikko Teerioja ja Leena Logren

Kuva: Leena Logren

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram