Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Sopimus aurinkokeittimistä allekirjoitettu

Sopimuksen allekirjoittajat ja todistajat yhteiskuvassa.  Oik. Kenian projektipäällikkö PCC Rajinder Sembi, ID Jouko Ruissalo, suurlähettiläs Tarja Fernandez, kv-presidentti Jitsuhiro Yamada, PID Manoj Shah ja PDG Heikki Saarinen.Suomen Lions-delegaatio on allekirjoittanut  Keniassa aurinkokeittimien toimittamisesta sopimuksen (Memorandum of Understanding).  Neuvottelut käytiin marras/joulukuun vaihteessa 2015.  Keittimet tullaan valmistamaan Keniassa ja ne toimitetaan kyliin tarvitseville perheille jaettavaksi.

Sopimuksen allekirjoittivat ID Jouko Ruissalo ja PDG Heikki Saarinen sekä kenialaisten puolelta PCC Rajinder Sembi ja leojohtaja Shezan Luhar.  Sopimuksen allekirjoitusta todistivat LCI:n presidentti, tohtori Jitsuhiro Yamada ja Suomen suurlähettiläs Tarja Fernandez.  

Kustannuksista tulee vastaamaan noin 220.000 euron budjetin puitteissa Lionien Pohjoismainen Yhteistyöneuvosto NSR (77 %) ja Lions-järjestön kansainvälinen säätiö LCIF (23 %).  Idea aurinkokeittimien valmistamisesta ja jakamisesta afrikkalaisiin kyliin on lähtöisin LC Helsinki Pohjois-Haagalta jo kahdenkymmenen vuoden takaa.

PCC Sembi oli esitellyt projektisuunnitelman, jonka suomalainen delegaatio oli hyväksynyt.  Tuotannon on tarkoitus käynnistyä Keniassa tammikuussa.  Projekti toteutetaan Kagamegan kylissä, joka on erittäin kuumaa ja kuivaa seutua.  Kylät siellä ovat vielä suureksi osaksi ilman sähköä.

Tätä uutista tullaan täydentämään suomalaisdelegaation saavuttua kotimaahan 3.12.


Teksti PDG Heikki Saarisen kuvalähetyksen pohjalta Antti Tuomikoski
Kuvat
PDG Rajinder S. Matharu
Kenian projektipäällikkö PCC Rajinder Sembi esitteli aurinkokeitintä kv-presidentti Jitsuhiro Yamadalle.
Kenian projektipäällikkö PCC Rajinder Sembi esitte...
PDG Heikki Saarinen esittelee aurinkokeitintä suurlähettiläs Tarja Fernandez'lle.  Kuvassa oik. PID Manoj Shah, LCIF:n kehityspäällikkö Christopher Plunkett, PDG Saarinen, suurlähettiläs Fernandez, kv-presidentti Jitsuhiro Yamada ja ID Jouko Ruissalo sekä Kenian Lions-liiton edustajia.
PDG Heikki Saarinen esittelee aurinkokeitintä suur...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram