Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Sulkalähettilään tavoitteena on saada 50.000 € Punaiseen Sulkaan

Sulkalähettiläs Juha Tapio asetti konserttinsa tavoitteeksi 50.000 euroa Punaiseen Sulkaan.  Suurtavoitteen saavuttaminen vaatii taitelijalta yhteistyötä Hartwall Arenan, Lippupisteen ja lionsklubien kesken.Lions-liiton sulkalähettilääksi nimitetty Juha Tapio on asettanut tavoitteeksi saada joulukuun Hartwall Arenan konsertillaan 50.000 € tuotto Punaiseen Sulkaan. N-piirin SuurPNATissa Näkövammaisten liiton Iiris-keskuksessa 22.3.2016 tavoitteensa julkistanut Juha Tapio vähätteli tavoitteen suuruutta.  Vähättelyyn ei ole mitään aihetta, sillä 50.000 € on tasan yksi prosentti viiden miljoonan euron kokonaistavoitteesta.

Tavoitteen saavuttaminen vaatii taiteilijan yhteistyötä Hartwall Arenan, Lippupisteen ja lionsklubien kesken.  Klubit ovat varanneet myyntiin 5.000 lippua. Lippupisteen kautta myyntiin tulleet liput myytiin parissa päivässä maaliskuun toisella viikolla, joten lippuja on saatavissa enää vain lionsklubien kautta .

Esittelyssään Juha Tapio kertoi, että hänen vanhempansa ovat aktiivisia leijonia.  Lisäksi hän paljasti perhesalaisuuden: se oli hänen äitinsä, jonka ideasta konserttikiertueen "Sinun vuorosi loistaa" päätöskonsertista merkittävä osa tullaan ohjaamaan Leijonien Punaiseen Sulkaan.

Juha Tapion esiteltyä tavoitteensa piirikuvernööri Veikko Teerioja kiinnitti Sulkalähettilään rintapieleen "Sulka"-merkin kannustukseksi ja muistutukseksi suuresta tavoitteesta.


Monikulttuurisuuden asiantuntija Väestöliitosta

Toisena vieraana SuurPNATissa oli monikulttuurisuuden asiantuntija Anita Novitsky Väestöliitosta. Hänen mukanaan oli kaksi maahanmuuttajina Suomeen tullutta nuorta.  He olivat tulleet maahamme viitisen vuotta sitten 11-vuotiaina ilman vanhempiaan.  Keskustelussa ilmeni, että tytöt olivat mitä ilmeisimmin hyvin kotoutuneet Suomeen.  Suurimpia ongelmia olivat ja osin ovat edelleen kielivaikeudet vanhempien kanssa heidän päästyä Suomeen vasta muutamaa vuotta myöhemmin.

Novitskyn tärkein asia, kummitoiminta maahanmuuttajaperheiden tukemiseksi jäi itämään.  Muutamasta keskustelupuheenvuorosta voi päätellä, että esimerkin näyttö saattaa jäädä LC Finlandialle.

Syksyn ja talven toiminnasta sekä edessä olevista kolmesta kuukaudesta käytiin keskustelua raportointien muodossa.  Suurin haaste tulee olemaan Punainen Sulka, jonka viralliset avajaiset pidettiin Tampereella Tampere-talossa 19.3.2016.  Vaikeuskerrointa lisää se, että raporttien ja tavoitteiden perusteella mistään muustakaan toiminnasta ei voi tinkiä vaan Punainen Sulka hoidetaan kaiken ohella ja lisäksi.  Piirin sulkavastaavana toimii koko keräyskauden ajan 2016-2017 viime kauden kuvernööri Sini Eloholma.

Teksti ja kuvat: Antti Tuomikoski

 
Piirikuvernööri Veikko Teerioja kiitti hymyssä suin sulkalähettiläs Juha Tapiota suuresta 50.000 euron lahjoitustavoitteesta.
Piirikuvernööri Veikko Teerioja kiitti hymyssä sui...
Väestöliiton Anita Novitsky kertoi monikulttuurisuudesta ja toivoi klubeilta tukea maahanmuuttajaperheitten arkeen. Mukanaan hänellä oli kaksi nuorta, jota ovat viitisen vuotta sitten 11-vuotiaina saapuneet Suomeen yksin, ilman vanhempiaan.  Nuoret ovat kotoutuneet Suomeen hyvin ja ovat käytännön asioissa pystyneet avustamaan tänne myöhemmin muuttaneita vanhempiaan.
Väestöliiton Anita Novitsky kertoi monikulttuurisu...
Ehdokkaat N-piirin kuvernööritiimiin 2016-2017.
Ehdokkaat N-piirin kuvernööritiimiin 2016-2017.
Suomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas 2016-2017, PDG ja Liiton jäsenjohtaja Jukka Kärkkäinen, vierellään puolisonsa, lion Lea Kärkkäinen.
Suomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas 2016-...
Kuvernööri Veikko Teerioja ojensi viime kauden kuvernöörille Sini Eloholmalle N-piirin pöytästandaarin nimilaattakaiverruksin.
Kuvernööri Veikko Teerioja ojensi viime kauden kuv...
Leojen, alueitten, lohkojen ja toimikuntien raportoijat.
Leojen, alueitten, lohkojen ja toimikuntien raport...
Viime kauden kuvernööri Sini Eloholma luovutti Päämajasta tulleen huomionosoituksen LC Vantaa/Komeetoille, "Club Excellence Award".  Huomionosoituksen vastaanottivat 1. varapresidentti Tiina Halmevuo, Marja-Leena Colerus, Leena Lehtihalmes ja Tiina Laamanen.
Viime kauden kuvernööri Sini Eloholma luovutti Pää...
Päämaja palkitsi lippumerkeillä viime kaudella menestyneitä klubeja.  Kuvernööri Veikko Teerioja ja viime kauden kuvernööri Sini Eloholma jakoivat timanttimerkit klubien edustajille.
Päämaja palkitsi lippumerkeillä viime kaudella men...
SuurPNATin päätteeksi sulkavastaava Sini Eloholma jakoi klubeille keräyslippaita.
SuurPNATin päätteeksi sulkavastaava Sini Eloholma ...
Eturiviä lukuun ottamatta Iiris-keskuksen auditorio oli tupaten täynnä kevään SuurPNATissa.
Eturiviä lukuun ottamatta Iiris-keskuksen auditori...
Kiitospuheessaan kuvernööri Veikko Teerioja esitti tyytyväisyytensä jäsenkehitykseen ja toivoi, että klubit pitävät jäsentilaston plussalla kauden loppuun saakka.
Kiitospuheessaan kuvernööri Veikko Teerioja esitti...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram