Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Suomen Lions-liiton vuosikokous pidettiin 25.5. 2024 Turussa

Vuosikokoukseen osallistuttiin runsaasti myös N-piiristä.


Suomen Lions-liiton vuosikokous pidettiin 25. toukokuuta 2024 Turun Logomossa.

Kokouksessa oli edustettuna 302 klubia eri puolilta Suomea. Virallisia edustajia kirjattiin 517.

 

Liiton uudeksi puheenjohtajaksi valittiin normaaliin tapaan varapuheenjohtaja eli Nina Moilanen (LC Vihti). Äänestystä ei tarvittu, koska vastaehdokkaita ei ollut. Moilasen slogan tulevalle kaudelle on ”Tehdään yhdessä merkityksellisiä tekoja”.

Varapuheenjohtajan paikasta käytiin kisa. Sen voitti Antti Juva (LC Tampere/Kaukajärvi). Vastaehdokkaana oli Björn Hägerstrand (LC Åland Culinaria).

 

Jäsenmaksua päätettiin korottaa yleisen kustannustason nousun vuoksi. Niinpä jäsenmaksuksi kaudelle 2024-2025 päätettiin 40,20 €/jäsen. Perhejäsenen ja opiskelijajäsenen jäsenmaksu on puolet pääjäsenen jäsenmaksusta, ja Leo-Lion-jäsenen jäsenmaksu on myös puolet.

 

Pohjois-Haagan klubin aloite vuosikokoukselle oli, että Suomen Lions-klubit voisivat kahden seuraavan toimintakauden aikana lahjoittaa aurinkokeittimiä Keniaan. Aloitteen tavoitteena on auttaa paikallisia kyläyhteisöjä parantamaan elintasoa ja ehkäisemään ilmastonmuutosta. Kuvernöörineuvosto ehdotti aloitteen hylkäämistä, mutta sen kannattajat esittivät useita perusteluja kommentteja aurinkokeittimien tarpeellisuudesta. Äänestystulos oli tiukka, ja lopulta aloitteen puolesta äänesti 43% osallistujista ja näin aloite hävisi äänestyksen.

 

Aloitteissa oli myös, että LIONS-sanan kirjaimista muodostetun perusperiaate muotoillaan uudestaan nykyaikaisemmaksi, nykyään se on  ”Luovuta Onnellisempana Nuoremmille Sukupolville”.

Tämäkin aloite hylättiin, ja kuvernöörineuvosto ilmoitti, että LIONS-akronyymiin tehdään tulevaisuudessa kokonaisvaltainen muutos kilpailun kautta.

 

Toimintasuunnitelmassa kaudelle 2024-2025 esiteltiin kauden sloganit, jotka ovat:

Kansainvälinen: ”Me palvelemme”

Suomen Lions-liiton: ”Merkityksellistä auttamista”

Suomen Lions-liiton puheenjohtajan: ”Merkityksellisiä tekoja”

Tavoitteena on tehdä Lions-toiminnasta Suomen merkityksellisin auttaja vuoteen 2030 mennessä. Kauden aikana keskitytään jäsentyytyväisyyteen, oppimispolkuihin ja jäsenhankintaan ”Kutsu Lioniksi” -kampanjalla.

 

”Kutsu Lioniksi” -hanke sai vuosikokouksen ”tehdään”-päätöksen, ja sille annettiin kolmivuotinen investointivaltuutus. Hanke keskittyy uusien jäsenten rekrytointiin ja jäsenkokemuksen parantamiseen. Vuosikokouksen päätksessä velvoitettiin liittoa raportoimaan hankkeen edistymisestä ”tarkkoina lukuina” vuosikokouksille. Ennen päätöstä vuosikokouksessa käytiin Aarne Kiviojan esityksen pohjalta varsin perusteellista keskustelua hankkeen kolmivuotisesta investointivaltuutuksesta. Erimielisyyttä aiheutti lähinnä se, pitäisikö hankkeen jatkamisesta päättää vuosittain vuosikokouksessa, vai annetaanko suoraan valtuutus kolmen vuoden hankkeelle jo tässä vuosikokouksessa.

Kokouksessa esitettiin kaksi kannatettua vastaehdotusta: Aarne Kiviojan Yhden vuoden rahoitus, jossa hankkeelle annetaan ensin yhden vuoden rahoitus ja arvioidaan tulokset seuraavassa vuosikokouksessa. Toinen vastaehdotus oli Harri Ala-Kuljun raportointivelvoite: Liitto velvoitetaan raportoimaan hankkeen edistymisestä vuosikokouksille tarkkoina lukuina. Se lisättiinkin pohjaehdotukseen ilman äänestystä.

 

Vuosikokouksen jälkeen ilta jatkui ensin yhdistetyllä ARS-Melvin -tilaisuudella ja heti sen perään iltajuhlalla, jossa muun muassa Elli Yliportimo sai Leojen tunnustuksen.

 

Vuosikokouksessa piirimme Markut, Helle ja Vesikallio, hoitivat tekstiviestiäänestystä.  Toimialojen esittelyssä oli  Leena Lehtihalmes kertomassa Nuorisovaihdosta, Merja Carlander hoiti puolestaan vuoroja LCIFn esittelypöydällä ja Teija Loponen esitteli piirimme Lionspyöräily -tapahtumia.

 

Teija Loponen

Aurinkokeitin aloitteen koeäänestys näytti niin tasaista tulosta, että äänestys tehtiin vielä tekstiviestein.
Aurinkokeitin aloitteen koeäänestys näytti niin ta...
Kokouksessa oli 517 äänioikeutettua paikalla.
Kokouksessa oli 517 äänioikeutettua paikalla.
Ääänestystä hoitivat tutut miehet.
Ääänestystä hoitivat tutut miehet.
Kansainväliset vieraat tutustuivat myös toimialojen esittelyyn. Markku Vesikallio esittelee Lionspyöräilyä vierellään B-piirin Heikki Hartikainen.
Kansainväliset vieraat tutustuivat myös toimialoje...
Pyöräilyn pöydällä esiteltiin muun muassa lukuisia lehtileikkeitä pyöräilystä.
Pyöräilyn pöydällä esiteltiin muun muassa lukuisia...
Pyöräily oli esillä Lionsit liikuttaa otsikon alla, jossa Erkki Lappi esitteli  Lasten Leijonahiihtoa.
Pyöräily oli esillä Lionsit liikuttaa otsikon alla...
Merja Carlander ja tällä kaudella uusitut LCIF:n banderollit.
Merja Carlander ja tällä kaudella uusitut LCIF:n b...
ARS/Melvin tilaisuudessa Jyri Kurki ja Mika Pirttivaara yllättivät Pirkko Vihavaisen iloisesti.
ARS/Melvin tilaisuudessa Jyri Kurki ja Mika Pirtti...
Iltajuhla alkamassa, kuvassa Jyri Kurki ja Pekka Lappalainen LC Hki Kontulasta. Heidän kolmas edustajansa oli Martti Häkkänen.
Iltajuhla alkamassa, kuvassa Jyri Kurki ja Pekka L...
LC Hki Finlandialla oli taas runsas osanottajamäärä vuosikokouksessa.
LC Hki Finlandialla oli taas runsas osanottajamäär...
LC Vantaa/Komeettojen Elli Yliportimo  (oik) on piirimme Leo-vastaava ja hoitanut tehtävän niin upeasti, että Leot halusivat palkita hänet.
LC Vantaa/Komeettojen Elli Yliportimo (oik) on pi...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram