Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Suomen Lions-liitto ylsi Lastensairaala-hankkeen "kunnialahjoittajaksi"

Suomen Lions-liitto on yltänyt Uusi Lastensairaala 2017 –hankkeen kunnialahjoittajaksi, piirien ja klubien sekä eräitten muitten Lions-tahojen yhteensä 248.926,70 € lahjoituksin. Kunnialahjoittajataso edellyttää lahjoituksia vähintään 100.000 eurolla.  Liitto on tällä Kunnialahjoittajatasolla lahjoittajana ”vertaistensa”  seurassa mm. Lähitapiolan, Orionin, Otavan, Sanoman, Sinituotteen, Tallink Silja Linen, Tikkurilan ja UPM:n kanssa.

 

”Kunnialahjoittaja” on Lastensairaala-hankkeen toiseksi korkein taso, vähintään 100.000 € lahjoituksin.  Ylimmän tason ”perustajalahjoittajat” ovat tehneet vähintään miljoonan euron lahjoituksen.

 

Keräys on päättynyt 31.7.2015.  Tavoitteena oli saada 30 miljoonaa euroa, mutta tavoite ylitettiin yli kuudella miljoonalla, 36,5 miljoonaan.  Jokainen tavoitteen ylittävä euro pienentää vieraan pääoman eli lainarahan tarvetta.  Vaikka keräys onkin päättynyt, niin hankkeen nettisivujen mukaan lahjoituksia voidaan edelleen ottaa vastaan.  Sairaalahankkeen nettisivuilla todetaan, kuinka ”Kunnialahjoitukseen voi myös sitoutua vuosiksi siten, että se kerrytetään lahjoituksin vuosina 2013-2017.”  Tätä sitoutumismahdollisuutta soveltaen piirit ja klubit voivat hoitaa keskeneräiset lahjoitukset ja toteuttaa suunnittelemansa tukiaktiviteetit vuoteen saakka 2017.

 

N-piirin klubeilta lähes 40.000 €

 

Koko maan Lions-klubeista suurimmat lahjoitukset ovat toimituksen tietojen mukaan tehneet LC Vantaa/Komeetat ja Suomen vanhin klubi LC Helsinki-Helsingfors.  Komeettojen lahjoitus oli 11.000 € ja B-piiriä edustavan Helsinki/Helsingforsin 10.000 €.

 

Keväällä 2013 ensimmäisinä N-piirin klubeina lahjoituksen tekivät LC Vantaa / Korso, LC Helsinki / Vallila ja LC Helsinki / Park.  Syksyllä 2013 kampanjan alettua laajamittaisemmin N-piirin ensimmäinen lahjoittajaklubi oli LC Helsinki / Pro Humano silloisen presidentin Teemu Rinteen johdolla.  Hänen kutsustaan elokuussa 2013 Lastensairaalahankkeen varainhankintapäällikkö Tuula Colliander vieraili Pro Humanon klubikokouksessa.  Sen jälkeen suoria lahjoituksia tekivät muutamat muutkin klubit.  Sitten kun varainhankintapäällikkö Colliander oli vieraillut N-piirin SuurPNATissa syyskuussa 2013 ja samana syksynä säätiön puheenjohtaja Anne Berner oli vieraillut N-piirin klubien presidenttien ”unelmaillassa”, niin sen jälkeen ruvettiin keräämään lahjoitukset kootusti N-piirin tilin kautta. Ensimmäinen N-piirin lipaskeräys toteutettiin heti SuurPNATissa LC Porvoo / Borgån Tapio Patrakan aloitteesta.

 

N-piirissä keräys oli käynnissä kahden kuvernöörin kaudella, Heikki Saarisen (2013-2014) ja Sini Eloholman (2014-2015) kausilla.  Heikki Saarinen sai ojentaa juhlallisessa ”alkupamaus”-tilaisuudessa elokuussa 2014 shekin säätiön valtuuskunnan puheenjohtajalle, presidentti Martti Ahtisaarelle ja hallituksen puheenjohtajalle Anne Bernerille.  Sini Eloholma puolestaan sai ojentaa lahjoitusshekin ministeri Anne Bernerille, ministerin työhuoneessa Eteläesplanadilla heinäkuun alussa 2015.  Yhteensä N-piirin klubien lahjoitukset ovat olleet lähes 40.000 €.  Summa saattaa tarkentua tarkastuslaskennassa, kun saadaan kaikista suorituksista maksaja selvitettyä.  Nyt eräissä on maksajana esim. Lions-ladyt, aktiviteetti, rahahuolto jne.

 

Sairaala valmistuu itsenäisyytemme 100-vuotisjuhlavuonna 2017

 

Rakennushankkeen alkupamaus räjäytettiin Meilahdessa 26.8.2014.  Helsingin rakennuslautakunta myönsi rakennusluvan 24.3.2015.  Uusi Lastensairaala valmistuu itsenäisyytemme 100-vuotisjuhlavuonna 2017.  Valmistumisvuosi on määritelty jo hankkeen ideoinnissa:  ”Valmistuminen juhlavuonna symboloisi satavuotiaan isänmaamme valmiutta panostaa lapsiin ja nuoriin.”

 

N-piirin klubeista seuraavat ovat tehneet lahjoituksen Uusi Lastensairaala-hankkeelle:

 

LC Askola

LC Helsinki / Finlandia

LC Helsinki / Floorankenttä

LC Helsinki / Hakaniemi

LC Helsinki / Laajasalo

LC Helsinki / Marjaniemi

LC Helsinki / Pakila 

LC Helsinki / Park

LC Helsinki / Pohjois-Haaga

LC Helsinki / Pro Cultura

LC Helsinki / Pro Humano

LC Helsinki Puotila

LC Helsinki Siltamäki

LC Helsinki / Soihdut

LC Helsinki / Suurmetsä

LC Helsinki / Vallila

LC Lapinjärvi-Lappträsk

LC Lappträsk / Liljendahl / Pernå

LC Mäntsälä

LC Mäntsälä / Mamsellit

LC Mäntsälä / Nelosväylä

LC Pornainen

LC Porvoo / Borgå

LC Porvoo / Borgoensis

LC Sipoo-Pornainen

LC Vantaa / Etelä

LC Vantaa / Hakunila

LC Vantaa / Helsinge

LC Vantaa / Komeetat

LC Vantaa / Korso

LC Vantaa / Simonkylä

LC Vantaa / Vernissa

 

Teksti Antti Tuomikoski

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram