Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Tullikoira Kaija valjastettiin

Tullikoira Kaijan valjasti Aimo Viitalan tytär Merja Viitala avustajaan tullitarkastaja Nina Koso.  Kuvassa seremoniaa seuraavat PID Aimo Viitala, jonka 85-vuotispäivien merkeissä Kaija-koira on lahjoitettu tullille ja Tullin huumekoirakoulun rehtori Ari Nieminen.
PID Aimo Viitalan 85-vuotislahjaksi saama Kaija-koira valjastettiin ja ylennettiin tullikoiraksi 17.8.2015 Ekbergin juhlasalissa Helsingissä.  Lahja oli Suomen Lions-liiton, N-piirin ja LC Hakaniemen yhteinen yhdessä monien muiden piirien, klubien ja yksityisten leijonien kanssa. 

Aloite tullikoiran hankkimiseksi 85-vuotisjuhlaan tuli Viitalan omalta klubilta, LC Hakaniemeltä. LC Hakaniemi oli lahjoittanut Tullille Viitalan 80-vuotisjuhlassa Aimo N.K. -nimisen huumekoiran. 85-vuotislahjaksi päätettiin lahjoittaa Kaija-niminen tullikoira Viitalan edesmenneen Kaija-puolison nimen mukaisesti ja siitä tuli koko Lions-liikkeen yhteinen lahja veteraanilleen.

Juhlassa oli nelisenkymmentä vierasta. Siellä oli Viitalan sukulaisia ja Lions-liikkeen ylintä johtoa istuvaa kansainvälistä johtajaa ID Jouko Ruissaloa ja Liiton puheenjohtajaa Jari Rytköstä myöten.  Kaija-koiran valjastusta olivat seuraamassa myös nykyinen pääsihteeri Maarit Kuikka ja edellinen pääsihteeri Markus Flaaming, jonka valinta kansainväliseen hallitukseen 2016-2018 on nyt juuri varmistunut.  Juhlassa oli isäntäväkenä LC Helsinki / Hakaniemen jäseniä presidentti Jaakko Hyvätin johdolla..

Paikalla oli myös kolmen vuoden takaista Liiton ja piirin johtoa eli henkilöitä, jotka LC Hakaniemen lisäksi käytännössä hankkivat rahoituksen tähän lahjakoiraan.  Liiton silloinen puheenjohtaja 2012-2013 Seppo Söderholm päätti lahjoituspuheensa 2012 runomittaisesti. Samoin runomittaisesti hän päätti maanantaisen luovutuspuheensa.  Luovutuksen suoritettuaan hän totesi tämän olleen hänen viimeinen "rästissä" ollut tehtävä puheenjohtajakaudeltaan.

Tullikoirien hankinta vaatii pitkäjänteisyyttä.  "Juhlakalu", tullikoira Kaija ei ollut vielä syntynytkään, kun se lahjoitettiin Tullille Viitalan 85-vuotislahjana marraskuussa 2012.  Sitten juuri oikeilla ominaisuuksilla varustettua koiraa täytyi odottaa, koiran täytyi kasvaa vuoden ja koulutus vei vähintään puoli vuotta.  Koulutus jatkui alussa harjoittelujaksolla ja jatkuu määräajoin täydennyskoutuksella.  Tullikoiran ohjaaja sitoutuu ottamaan koiran perheenjäseneksi. 

Kaija-koiran esitteli Tullin huumekoirakoulun rehtori Ari Nieminen ja Kaijan ohjaaja, tullitarkastaja Nina Koso.  Esittelyssä Kaija osoittautui tottelevaiseksi koiraksi.  Alustuksessaan rehtori Nieminen esitteli laajemmin tullikoiratoimintaa niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Teksti ja kuva: Antti Tuomikoski
Tullikoira Kaija valmiina palvelukseen.
Tullikoira Kaija valmiina palvelukseen.
Valjastuksen jälkeen PID Aimo Viitala luovutti tullikoira Kaijan tullin edustajille, Tullin huumekoirakoulun rehtorille Ari Niemiselle ja tullitarkastaja Nina Kosolle.
Valjastuksen jälkeen PID Aimo Viitala luovutti tul...
LC Hakaniemen presidentti Jaakko Hyvätti toivotti PID Aimo Viitalan ja hänen lähisukulaisensa tervetulleiksi juhlaan.
LC Hakaniemen presidentti Jaakko Hyvätti toivotti ...
Tervetulleiksi toivotettiin myös muut sukulaiset ja leijonat.  Edessä oikealla Liiton puheenjohtajapari 2012-2013 Seppo ja Helena Söderholm ja vasemmalla Liiton nykyinen puheenjohtajapari Jari ja Taru Rykönen, PDG Risto Lunden, PDG, professori Harri Westermarck sekä PID-pari Vappu Männistö ja Kari Heinänen.
Tervetulleiksi toivotettiin myös muut sukulaiset j...
Vieraita ja LC Hakaniemen jäseniä oli yhteensä lähes viisikymmentä.
Vieraita ja LC Hakaniemen jäseniä oli yhteensä läh...
LC Hakaniemen past-presidentti Jarmo Rosenqvist, PCC Markus Flaaming ja CS Susanna Gustafsson sekä lady Jatta Tuomikoski.
LC Hakaniemen past-presidentti Jarmo Rosenqvist, P...
Pääsihteeri Maarit Kuikka ja lion Jyrki Ahmala, ID Jouko ja Pirkko Ruissalo sekä IPCC Tuomo ja Kaija Holopainen.
Pääsihteeri Maarit Kuikka ja lion Jyrki Ahmala, ID...
LC Hakaniemen perustajajäsen Tuomo Tuomikoski kertoi, kuinka 35 vuotta vanhalla klubilla on ennaltaehkäisevä huumeitten vastainen työ ollut keskeisellä sijalla koko toiminnan ajan.  Lion Tuomo kertoi, kuinka klubin perustajajäseniin kuului myös legendaarinen, nyt jo edesmennyt huumepoliisi Torsti A. Koskinen.
LC Hakaniemen perustajajäsen Tuomo Tuomikoski kert...
LC Hakaniemi on hankkinut varoja mm. huumekoirien hankintaan Helsinki-aiheisilla kalentereilla.  Kalenterien kuvat ovat 100 vuoden takaa. Jokaiseen historialliseen kuvaan on upotettu Volker Pauluksen ottama pieni kuva juuri samasta paikasta. Taustalla PDG Otfried Blumchem, myös LC Hakaniemestä.
LC Hakaniemi on hankkinut varoja mm. huumekoirien ...
Tullin huumekoirakoulun rehtori Ari Nieminen ja tullitarkastaja Nina Koso.
Tullin huumekoirakoulun rehtori Ari Nieminen ja tu...
Rehtori Nieminen esitteli Tullin huumekoirakoulua ja hummekoiratoimintaa Suomessa ja ulkomailla.
Rehtori Nieminen esitteli Tullin huumekoirakoulua ...
Rehtori Niemisen alustus kiinnosti.  Kuvassa aivan vasemmalla Hakaniemen klubin perustajajäsen Kari Ahonen.  Hänen ideastaan Aimo Viitalan 85-vuotislahjaksi hankittiin tullille tullikoira, joka nimettiin PID Aimon edesmenneen puolison Kaijan mukaan. Hanke toteutettiin koko lions-liikkeen yhteislahjana.
Rehtori Niemisen alustus kiinnosti. Kuvassa aivan...
ID Jouko Ruissalo keskustelemassa tullitarkastaja Nina Koson kanssa.  Vasemmalla puoliso Pirkko Ruissalo ja oikealla pääsihteeri Maarit Kuikka.
ID Jouko Ruissalo keskustelemassa tullitarkastaja ...
Lions-liiton puheenjohtaja kaudella 2012-2013 Seppo Söderholm luovutti onnittelupuheensa runo-osuuden Aimo Viitalalle.
Lions-liiton puheenjohtaja kaudella 2012-2013 Sepp...
PCC Seppo Söderholmin puheen runomittainen osuus.
PCC Seppo Söderholmin puheen runomittainen osuus.
Juhlassa oli kaksi tammenlehvän kantajaa, kaksi sotaveteraania.  Toinen illan sankari Aimo Viitala ja toinen PDG Risto Lunden.
Juhlassa oli kaksi tammenlehvän kantajaa, kaksi so...
Liiton viimevuotinen puheenjohtaja, PCC Tuomo Holopainen esitti vieraitten kiitoksen juhlasta.
Liiton viimevuotinen puheenjohtaja, PCC Tuomo Holo...
PID Aimo Viitala kiitti jo lähes kolme vuotta sitten hänelle annetusta lahjasta, joka siis nyt luovutettiin tullille. PID Aimon tukena tytär Merja Viitala.
PID Aimo Viitala kiitti jo lähes kolme vuotta sitt...
Lähtiessä kiitokset esitti PDG-pari Jukka ja Lea Kärkkäinen.  Jukka oli N-piirin kuvernöörinä PID Aimon 85-vuotisjuhlavuonna2012, jolloin nyt toteutettu lahja hankittiin.
Lähtiessä kiitokset esitti PDG-pari Jukka ja Lea K...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram