Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Tunnelmallinen äitienpäiväjuhla Paloheinän hoitokodissa


Hoitokoti Päiväkummun ja LC Helsinki Malmittarien järjestämä hemmottelupäivä päättyi äitienpäivätanssiaisiin.  Sivustatukea tanssiaisille antoivat Floorankentän, Kruunuhaan ja Pohjois-Haagan leijonat sekä malmittarien puolisot.

Meillä malmittarilla oli suuri ilo saada olla mukana keskiviikkona 3.5.2016 Hoitokoti Päiväkummun uudessa Paloheinän yksikössä järjestetyssä äitienpäiväjuhlassa. Juhlat huipentuivat äitienpäivätansseihin, jossa tanssittajina oli miesleijonia Floorankentän, Kruununhaan ja Pohjois-Haagan klubeista.

 

Ennen juhlan alkua me malmittaret ulkoilutimme hoitokodin asukkaita ja hemmottelimme heitä mm. käsihoidoin. Ja sitten pian saapuivatkin hartaasti odotetut miesleijonat ja juhla saattoi alkaa.

 

Musiikista juhlassa vastasivat panhuilisti Stefan Stanciu ja pianisti Heikki Elo, jotka esittivät tunnelmallisia rakkauslauluja ja elokuvasävelmiä mm elokuvista  Päivien kimallus, Munkkiniemen kreivi ja Myrskyluodon Maija.  Monen kuulijan silmään vieri liikutuksen kyynel jo heti ensimmäisten laulujen soidessa, niin kaunista ja herkkää se musiikki oli! 

 

Musiikin lomassa kuulimme myös Ulla Welinin itsekirjoittamia runoja naisen elämästä.  Ullan runot saivat hymyn nousemaan monen kuulijan kasvoille ja hänet palkittiin applodein.

 

Kakkua, piiraita ja booliakin oli tarjolla.  Ja äitienpäiväjuhlassa kun oltiin niin siellä palkittiin myös äitejä. Hoitokodin asukkaista huomioitiin tällä kertaa kolmen lapsen äiti ja usean lapsen isoäiti sekä myös isoisoäiti Irja Hellberg.  Hänen lisäkseen palkittiin Paloheinän uuden yksikön johtaja ja kolmen lapsen äiti Sanna Kylliö, joka sai kukkakimpun 10 vuoden ansioistaan hoitokoti Päiväkummussa. Sanna on lempeän lujalla otteella saanut jokaisen yksikkönsä kukoistamaan ja nyt sitoutunut nostamaan pystyyn myös uuden Paloheinän yksikön.

 

Tässä juhlassa toteutui mitä hienoimmalla tavalla tämän kauden kotimainen teema ”Monta tapaa tehdä hyvää!” Voiko enää olla miellyttävämpää tapaa tehdä hyvää, saada asukkaiden kasvot loistamaan ilosta ja mielihyvästä kuin hakea heitä tanssiin! Ja voiko enää parempaa kappaletta valita tanssiaisten viimeiseksi valssiksi kuin ”Ei kultainen nuoruus jää unholaan, vaan muistoissain jälleen sen luoksein saan.” 

 

Tämä äitienpäiväjuhla jäi meille kaikille mieliin sellaisena kultaisena muistona, jonka todella haluaa kokea uudelleen.  Jospa vaikka ensi vuonna taas uudelleen!

 

Teksti: Arja Oksanen

Kuvat: Anne Kangas ja Arja Oksanen

 

 

Lisää Raija Lehtisen jutussa Malmittarien sivuilla:

https://www.verkkoviestin.fi/lionshkimalmittaret/ajankohtaista/aitienpaivajuhla_hoitokoti_paivakummussa/

Piirikuvernööri Veikko Teerioja ja Floorankentän presidentti Kari Kammonen ojensivat Irja Hellbergille kukkakimpun. Irma Väätäinen Malmittarista jakoi kaikille muiston siitä, kun Irjan lapsenlapsenlapsi syntyi.  Tieto siitä tuli yöaikaan.  Tätä ilmoista tapahtumaa juhlittiin hoitokodissa nostamalla onnittelumalja Irjalle.
Piirikuvernööri Veikko Teerioja ja Floorankentän p...
Hemmottelupäivän leijonajoukko yhteiskuvassa.  Kuvassa eturivissä keskellä sinisessä mekossa hoitokoti Päiväkummun hallituksen puheenjohtaja Irma Väätäinen, joka on myös yksi malmittarien perustajajäsenistä.  Kuvasta puuttuvat malmittarien puolisot, jotka olivat myös mukana tanssittamassa asukkaita.
Hemmottelupäivän leijonajoukko yhteiskuvassa. Kuv...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram