Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Uusi piirijakoehdotus puhutti piirihallitusta

Piirikuvernööri Aarne Kivioja esitteli piirijakoehdotuksen, minkä jälkeen siitä käytiin vireä keskustelu.

Suomen Lions-liitossa on meneillään piirijaon uudistamishanke, ja se puhutti Tikkurilassa 8.11.2016 kokoontunutta piirihallitusta.

 

Piirijaon uudistamishankkeen yhtenä päämääränä on vahvistaa jäsentilanteessa heikoimmilla olevia piirejä, B- ja L-piiriä. Jälkimmäisen haaste on sen pohjoisesta sijainnista johtuva väestöpohjan kaventuminen, mutta läntiselle Uudellemaalle sijoittuvan B-piirin ympäristö on hyvin samanlainen kuin N-piirinkin. Siitä huolimatta piirien jäsentilanne on hyvin erilainen.

 

Koko maata koskevassa pohdiskelussa todettiin, että nyt esillä olleessa kahdeksan piirin mallissa piirikuvernööri joutuu koville. Vierailun kohteina olevien klubien määrä saattaisi nimittäin nousta jopa 150:een ja välimatkat kasvaisivat melkoisiksi.

 

Toisaalta piirien määrän vähentäminen merkitsisi mahdollisuutta purkaa byrokratiaa ja karsia hallintokuluja.

 

Erityisesti piirihallitusta kiinnosti luonnollisesti B-piirin vaihtoehdot, onhan se N-piirin rajanaapuri. Piirihallitukselle esitettiin neljä eri vaihtoehtoa. Ne olivat:


1. Jatketaan niin kuin ennenkin.

2. B-piiriä vahvistetaan klubeilla A- ja C-piireistä.

3. B-piiri liitetään N-piiriin.

4. B-piirin klubit jaetaan A-, C- ja N-piirien kesken.

 

Onko pakko tulla nyt olemassa olevasta poikkeavaan tulokseen sen sijaan että pohdittaisiin, miten parantaa ja tehostaa olemassa olevia rakenteita, kysyttiin.

 

2. varapiirikuvernööri Heikki Tuomala totesikin hieman humoristisesti keskustelun päätöspuheenvuorossa:

 

- Onhan meillä klubeissakin opasleijonat, jotka auttavat ahtaaseen tilanteeseen ajautuneita klubeja. Eikö sieltä Liitosta voisi tulla joku vähän isommilla kauluslaatoilla varustettu laittamaan piirien asiat kuntoon, hän kyseli.

 

Teksti: Thorleif Johansson

Kuva: Antti Tuomikoski

 

 

 

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram