Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Uusien jäsenien kyselytunnilla kiinnosti myös kansainvälisyys

Tammikuun kyselytunnilla mukana oli useampi uusi jäsen sekä muutama kummi, kaikkiaan 15 osallistujaa.

 

Piirikuvernööri Pekka Taskinen kertoili alkuun, että Yhdysvalloissa perustetussa kansainvälisessä järjestössämme on nykyään noin 1,635 000 leijonaa ja noin 49 000 klubia noin 200 maassa. Suurinta kasvu on Aasian maissa.

Suomessa meillä on 16739 jäsentä, klubeja löytyy 766, N-piiri on niistä suurimpia 1401 jäsenellään.  Klubeja piirissämme on 69, ja ne ovat toteuttaneet 730 aktiviteettia syyskaudella ja käyttäneet niihin tunteja 18256 tuossa vajaassa puolessa vuodessa.

 

Tämän jälkeen käytiin vähän läpi organisaatioita liitto, piiri ja klubitasolla.

Uusilla jäsenillä oli useita hyviä kysymyksiä.

Yksi kysymys liittyi klubeihin, ovatko naiset ja miehet kaikki samassa järjestössä ja onko olemassa myös sekaklubeja? Vastaus molempiin on kyllä, mutta sitä selvitettiin vähän laajemmin.

MyLionin käyttö viestimisessä kiinnosti myös, samoin erilaisten aktiviteettien ja tapahtumien löytäminen.

Piirin koulutuksesta vastaava Markku Helle kertoi tuon järjestelmän uudistuvan pian ja siksi esimerkiksi siinä olevaa klubin sisäisen viestinnän kanavaa ei kannata käyttää.

 

Piirin viestintävastaava Teija Loponen avasi uusille jäsenille piirin viestintäkanavia ja niitä piirin kanavia, joita myös klubit voivat käyttää. Piirin kotisivuilla kannattaa käydä niin ajankohtaisia uutisia katsomassa kuin myös kalenteria, josta löytyy kaikki piirin tapahtumat ja nykyään myös klubien yleisötapahtumia. Myös piirikuvernöörin uutiskirjeestä löytyy aina tulevat tapahtumat, joten se kannattaa lukea ihan loppuun saakka.

 

Kansainvälinen toiminta herätti sekin kiinnostusta, miten suomalaiset ovat yhteydessä muiden maiden lionseihin?

Vastauksena oli, että klubeilla on ystävyysklubeja eri maissa. Piirillä puolestaan on ystävyyspiiri Saksaan. Lisäksi meillä on ”seniorivaihtoa” Australian kanssa. Jokainen leijona voi halutessaan myös lähteä Pohjoismaiden leijonien yhteiseen NSR-kokoukseen, Eurooppa-foorumiin tai jopa kansainväliseen vuosikokoukseen solmimaan ystävyyssuhteita muiden maiden leijonien kanssa.

 

Kyselytunteja jatketaan kuukausittain.

 

Teija Loponen

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram