Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Vantaankosken lionit kiittivät veteraaneja ja lottia

Veteraanit, lotat, pikkulotat ja veteraanityön tukijat täyttivät Ilmailumuseon auditorion tiistai-iltana 7.10.2014.

Ilmailumuseon auditorio täyttyi viimeistä sijaa myöten, kun veteraanien, lottien, pikkulottien, saattajien ja veteraanityön tukijoiden joukko kokoontui Lions Club Vantaankoski-Vandaforsenin järjestämään juhlahetkeen tiistai-iltana 7.10.2014. Ilta kuului lionsklubien meneillään olevaan Kiitos veteraanit! –kampanjaan.

 

Tilaisuus alkoi Suomen Lions-liiton pääsihteeri Maarit Kuikan tervehdyksellä. Samalla hän kertoi koskettavasti oman sukunsa historiasta, johon sodalla oli ollut suuri vaikutus.

 

Sen jälkeen kuultiin lentokapteeni evp. Tapio Juutilaisen kertomia välähdyksiä Suomen ilmasodasta. Hän kertoi myös kaksi kertaa Mannerheim-ristin saaneen isänsä Ilmari ”Illu” Juutilaisen lentämistä koneista, Fokkerista, Brewsteristä ja Messerschmittistä. Ilmari Juutilainen teki kaikkiaan 94 pudotusta ja oli toisessa maailmansodassa eniten ilmavoittoja saavuttanut lentäjä Saksan ulkopuolella.

 

Ilmatilasta laskeuduttiin veden alle, kun tietokirjailija Timo Hormio kertoi Suomenlinnaan museoidun sukellusvene Vesikon historian. Tuo saksalaisen sukellusvenetyyppi II:n prototyyppi syntyi poikkeuksellisella tavalla, kun saksalaiset teettivät aluksen Turun Crichton-Vulcanin telakalla kierrättäen tilausta Hollannin kautta.

 

Juhlahetken musiikista vastasi Kanttiinin lotat. Kuultiin lauluja sieltä jostakin, mutta myös viihdettä, jota laulettiin siellä jossakin. Tilaisuuden lopussa oli koskettavaa, kun paikalla ollut runsas veteraaniväki lauloi seisten Sillanpään marssin.

 

Ilta päättyi – niin kuin niin usein sodassakin – kenttärukoukseen, jolla tilaisuuden juontaja, rovasti Jaakko Simojoki siunasi kaikki jatkamaan elämän matkaa.

 

Kiitos veteraanit! on lionsklubien tämän talven keskeinen aktiviteetti. Sen puitteissa klubit haluavat omalta osaltaan kiittää veteraaneja siitä, mitä nämä ovat tehneet maamme itsenäisyyden hyväksi. Kiittäminen tapahtuu auttamalla ja helpottamalla veteraanien elämää. Klubit haluavat myös tuoda iloa veteraanien elämän ehtooseen. Ilmailumuseossa järjestetty juhlahetki oli juuri tällainen Vantaankoski-Vandaforsenin lionsklubin kiitollisuuden osoitus Vantaan veteraaneille, lotille ja pikkulotille.

 

Linkkejä

 

 

Teksti: Thorleif Johansson

Kuvat: Jukka Nurmivaara

  

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram