Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Vapaaehtoisena Oulunkylän kuntoutussairaalassa jo 10 vuotta

Lionsklubimme on perustamisestaan lähtien tehnyt Oulunkylän kuntoutussairaalassa vapaaehtoistyötä sotaveteraanien hyväksi. Erityisesti perustajajäsenemme Eevaliisan panos sairaalan asukkaita auttaessa on ollut merkittävä. Hänen usein toistuvat vierailut ovat olleet varsin odotettuja ja hän on tehnyt työtä vapaaehtoisena suurella sydämellä. Tämä on Eevaliisan tarina.


Vierailin ensimmäisen kerran Oulunkylän kuntoutussairaalassa keväällä 2008, kun klubimme järjesti ohjelmallisen iltapäivän.

 

Vierailujeni alkuvuosina sairaalan asiakaskunta muodostui yksinomaan sotaveteraaneista ja -invalideista. Vuosien kuluessa tilanne muuttui; nykyään kuntoutettavia asiakkaita tulee eri puolilta Suomea.

 

Me vapaaehtoistyöntekijät avustamme veteraaneja ja kuntoutujia osallistumaan erilaisiin tapahtumiin ja saatamme heidät sitten takaisin osastoille. Olen kuljettanut asiakkaita mm. tanssimaan, laulamaan ja kokouksiin.

 

Vuosien varrella opin tuntemaan monia veteraaneja, joista on aika jo jättänyt. Onneksi muistot elävät. 

 

Yksi heistä oli entinen olympiaurheilija Matti*, innokas tanssimaan. Matti oli myös taiteilija; hänen maalauksiaan rintamatapahtumista on vieläkin sairaalan seinillä nähtävänä. Viimeisimmän vuoden ajan avustin Villeä. Teetin hänelle itsenäisyyspäiväjuhlan kuvasta suurennoksen ja hankin siihen kehyksen. Se oli siitä lähtien hänen yöpöydällään hääkuvansa vieressä.

 

Monia mieleenpainuvia hetkiä olen kokenut Kuntoutussairaalan asiakkaiden kanssa, niin itsekseni käydessäni kuin lionsklubini kanssa järjestämissä tilaisuuksissa.

 

*Veteraanien nimet muutettu

 

Eevaliisa Tanhuanpää, LC Helsinki/Keskuspuisto

 

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram