Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Vernissan "Tonttumetsän seikkailu" jo kymmenennen kerran

Tuliryhmä Tulitulin esitys oli näyttävä.  Siitä vastasivat Essi Teräs ja Sara Merta. Tontun loitsumisesta paikalle vastasi Marjo Sutinen, yhdessä laulavien lasten kanssa.LC Vantaa Vernissa järjesti jo kymmenennen kerran Tonttumetsän seikkailun Arboretum-ystävyydenpuistossa Koivuhaassa.  Metsän poluilla vaellettiin parinkymmenen hengen ryhmissä opastonttujen johdolla joulukuisena hämärtyvänä iltapäivänä 7.12.2014.

Polulla tavattiin mm. joulupukki, tonttuja ja satuolentoja sekä koiravaljakko.  Vernissan pitkäaikainen yhteistyökumppani Suzuki-laulajat leikittivät ja laulattivat lapsia.   Toiseksi viimeinen rasti oli Tuliryhmä Tulitulin näyttävä esitys.  Meille vakuutettiin, että Tulitonttu hoitaa kotona joulukuusenkin valot, mutta itse tonttua ei kotioloissa näy missään.  Nyt se tonttu onnistuttiin loihtimaan paikalle kymmenkunta kertaa.

Tonttumetsän seikkailujen idea saatiin kymmenen vuotta sitten.  Varpu Ylhäinen oli silloin osallistunut Jyväskylässä leijonatilaisuuteen, ja siellä Kristiinankaupungista ollut leijonaveli oli kertonut klubinsa pyörittämästä "Kynttiläpolusta" joulun alla.  Kotimatkalla Varpu oli työstänyt ideaa; lähimaastossa on loistava paikka, Arboretum, tapahtuman järjestämiseksi.

Jo matkalta Varpu oli soittanut Paula Mäenpäälle.  Hän innostui asiasta ja sitten koko klubi.  Kantava ajatus on koko ajan ollut, että tilaisuus on tarkoitettu perheen pienimmille ja se on ilmainen.  Vain päätteeksi on Tonttumuorin puoti kohtuuhintaisine purtavineen. 

Kristiinankaupunkilaisten "Kynttiläpolusta" siis kehiteltiin "Tonttumetsän seikkailu".  Sen seikkailun ovat saaneet kokea jo 4500-5500 pientä kulkijaa, ja vähän isompaakin.  Tänä vuonna yli 600 vaeltajan polkuvaellus päättyi seitsemän rastin kautta Tonttumuorin puotiin.

Järjestelyistä vastasi Vernissan täysilukuinen jäsenistö saaden apua perheiltä jopa lapsenlapsia myöten.  Kyseessä täten oli kolmen sukupolven yhteisjärjestely. Tonttumuorin puodin tuotto käytetään Vantaan Nicehearts ry:n tyttöjen hyväksi.

Kuvat ja teksti: Antti Tuomikoski
Peikko toivotti lapset tervetulleiksi metsän siimekseen.
Peikko toivotti lapset tervetulleiksi metsän siime...
Mörkö tarvitsi lasten neuvoja ulkokuusen koristeluun.
Mörkö tarvitsi lasten neuvoja ulkokuusen koristelu...
Pupu luki lapsille satuja.
Pupu luki lapsille satuja.
Suzuki-laulajat leikittivät ja laulattivat lapsia.
Suzuki-laulajat leikittivät ja laulattivat lapsia.
Joulupukki laskeutui lasten tasolle.
Joulupukki laskeutui lasten tasolle.
Vetokoira-ajelusta huolehti HVK-Helsingin Vetokoirakerho ry.
Vetokoira-ajelusta huolehti HVK-Helsingin Vetokoir...
Tulitontun lisäksi myös Lucia-neito toi valoa kaamokseen.
Tulitontun lisäksi myös Lucia-neito toi valoa kaam...
Pikkutonttu hiiviskeli salaa ja tarkkaili taustalla.
Pikkutonttu hiiviskeli salaa ja tarkkaili taustall...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram