Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Viestinnän tiivis yhteistyö kestänyt kaudesta 2005-2006

Antti Tuomikoski ja Tusse Johansson onnittelivat Teija Loposta keväällä 2017 Liiton viestintäjohtajan tehtävästä antamalla hänelle kauniin ruusukimpun.

 

1.7.2019 alkaen tapahtuu piirin viestinnässä merkittäviä henkilömuutoksia, kun tehtäviä todella ansiokkaasti hoitanut parivaljakko Thorleif Johansson ja Antti Tuomikoski päättävät pitkän työrupeamansa N-piirin viestinnän parissa.  

 

Me N-piiriläiset olemme jo vuosikymmenen ajan voineet lukea ”Tussen” ja Antin yhdessä tekemiä uutisia piirin tapahtumista. He ovat jaksaneet osallistua niihin aivan ihailtavalla ja suuren kiitoksen ansaitsevalla tavalla. Antti on ottanut tapahtumista upeita kuvia ja Tusse tehnyt muistiinpanoja, usein jossain taka-alalla istuen. Taka-alalla he ovat pysytelleet molemmat, joten nyt viimeistään on hyvä aika kertoa heistä vähän enemmän.

 

Thorleif ”Tusse” Johansson ja Antti Tuomikoski tapasivat ensi kertaa kaudella 2005-2006 Antin tehdessä kuvernöörivierailun N-piirin klubiin LC Vantaankoski-Vandaforsen.  Klubin presidenttinä toimi Tusse, nettiviestinnän taitaja jo silloin.  Siitä kuvernöörivierailusta alkoi kahden viestintäleijonan tiivis ystävyys- ja yhteistyösuhde. 

 

Virallisesti nämä kaksi viestinnän ammattilaista ovat vastanneet N-piirin viestinnästä 10 vuoden ajan, Tusse viestintätoimikunnan puheenjohtajana ja Antti toimittajana ja valokuvaajana.  Heidän viestintätaitojaan on Liitossa käytetty hyväksi laajemminkin.  Tusse on ollut Lions-liiton viestintäjohtaja kaudet 2012-2015.  Antti taas on ollut Lion-lehden toimitusneuvoston puheenjohtaja 2012-2017.

 

Antti on koulutukseltaan toimittaja ja yhteiskuntatieteiden lisensiaatti Tampereen yliopistosta.  Työtodistukset toimittajan tehtävästä ovat sanomalehti Ilkasta ja Helsingin Sanomista.  Pisimmän työuransa hän on tehnyt 1960-1990-luvuilla yhteiskunnallisissa tehtävissä, aikanaan Suomen eräitten vaikutusvaltaisimpien poliitikkojen ”salkunkantajana”, Anttia suoraan lainatakseni. 

 

LC Floorankentän jäseneksi Antti liittyi 1990, kumminaan Jukka Soisalon-Soininen.  Presidenttivuosi oli 1998-1999 ja piirikuvernöörivuosi 2005-2006; piirihallituksessa vuodesta 2003-2004 lähtien.   Jatta ja Antti ovat erityisen kiitollisia Lions-toiminnan ”isolleveljelleen” Torsti V. Koskiselle ja ”isollesiskolleen” Kaarina Manniselle.  Taustalla oli Torstin ja Antin yhtäaikainen presidenttikausi lohkon puheenjohtajan Jaakko Koskisen ”alaisuudessa”.

 

Antin varapiirikuvernöörikaudella kaksi varapiirikuvernööriä sairastui vakavaan syöpään.  Antin leikkaus onnistui.

 

Viestintäparivaljakon sähköinen osapuoli

 

Tussen elämä on kulunut journalismin ympyröissä. Takana on tosin luonnontieteellinen koulutus (biokemia), mutta halu ilmaista tarinoita sai miehen siirtymään vuonna 1974 kokeilumielessä toimittajaksi. Ammattimainen journalismi sytytti ja kirjoittaminen jatkuu yhä.

 

Vuonna 1996 alkanut jäsenyys LC Vantaankoski-Vandaforsenissa ja tutustuminen klubissa kuvernöörinä vierailleeseen Antti Tuomikoskeen innosti leijonaviestintään. Niin syntyi viestinnän työpari, jossa Antin tehtävänä oli pääosin lyhyet järjestöuutiset ja kuvaaminen Tussen keskittyessä enemmänkin kirjoittamiseen ja ennen kaikkea sähköisen viestinnän rakenteisiin.

 

Kauden 2007-2008 piirikuvernööri Markku Talvio antoi Tussen tehtäväksi nettiviestinnän kehittämisen N-piirissä. 

 

Ensin syntyivät oman klubin kotisivut, sitten N-piirin sivukokonaisuus ja lopulta myös Lions-liiton sivustot. Klubisivujen kehityspohjana olivat lion Pertti Lehtisen omana aikanaan huolellisesti ja hyvin toteuttamat klubisivut.

 

Uuden sukupolven klubisivujen pilottina oli Antin kotiklubi LC Helsinki / Floorankenttä, jonka jäsen Raimo Paappa järjesti myös N-piirin ensimmäisten viestintäkoulutusten tilat. Raimo toimi sittemmin Suomen Lions-liiton vt. viestintäjohtajana.

 

Teknisesti pohjana kaikissa ovat Tussen pojan Mikaelin – lion hänkin – verkkoviestinnän ratkaisut.

 

Toimituspäällikön ja kehitysjohtajan tehtävistä eläkkeelle jääminen on antanut Tusselle hyvän mahdollisuuden panostaa poikkeuksellisen laajoihinkin Lions-viestinnän kokonaisuuksiin. Perussivustojen lisäksi rakentui mm. Punainen Sulka-kampanjan sähköinen viestintä ja sen yhteydessä toteutettiin uutena välineenä videotuotantoa.

 

Tusse rakastaa kaikenlaista brändityötä, jossa kuvin ja sanoin rakennetaan mielikuvia, joiden varassa edetään. Kouluttaessaan viestintää niin N-piirissä kuin valtakunnallisestikin hän on puhunut paljon tarinoista. Niistä, joissa on jokin apua tai tukea tarvitseva tilanne, ja miten se helpottuu, kun paikalle tulee lionsklubi.

 

Tussen tarinat ovat olleet tavallisimmin Antin kuvittamina luettavissa verkkosivuilla, LION-lehdessä, koulutuskalvoilla, uutisina, raportteina, henkilökuvina…

 

Tussen oma henkilökuva on oma juttunsa. On huilunsoittoa, joukko maratoneja, toimivasta lentokoneesta laskuvarjon varassa poistumista, intensiiviset sulkapallopelaajan vuosikymmenet, yli kahdensadan kuumailmapallolennon maahenkilönä touhuamista.

 

Nyt on aika kirjoittaa kirja Kreikan Patmos-saaresta. Kahdesta kun ei voi luopua: tiukasta journalismista ja lionismin palvelun periaatteesta.

 

Viestintävastuu siirtyy tutuille nimille

 

Facebookista on vastannut nyt kuvernöörinä aloittava Jenni Luomala.  Häntä seuraa Facebook-vastaavana Anne Sokka-Tuomala.  N-piirin viestintätoimikunnan puheenjohtajana aloittaa 1.7.2019 alkaen Liiton viestintäjohtajana edelleen jatkava Teija Loponen.  Piirin toimittajana ja valokuvaajana aloittaa Arja Oksanen.

 

Teksti ja kuvat: Arja Oksanen

Tusse helmikuussa 2009 kouluttamassa LC Helsinki / Malmittaria klubin kotisivujen luomisessa.
Tusse helmikuussa 2009 kouluttamassa LC Helsinki /...
Antti ja Tusse maaliskuussa 2013 ravintola Pohjanakassa antamassa piirin klubien tiedottajille viestintäkoulutusta.
Antti ja Tusse maaliskuussa 2013 ravintola Pohjana...
Tusse vastasi piirin 40-vuotisjulkaisun teknisestä toteutuksesta. Kuva on otettu piirin vuosikokouksessa huhtikuussa 2015.
Tusse vastasi piirin 40-vuotisjulkaisun teknisestä...
Antti on jo yli 10 vuoden ajan käynyt kuvaamassa piirin tapahtumia. Kuva on otettu SuurPNATissa maaliskuussa 2016.
Antti on jo yli 10 vuoden ajan käynyt kuvaamassa p...
Tusse maaliskuussa 2017 opettamassa piirin klubien tiedottajille viestintätaitoja. Taka-alalla näkyy myös Antti.
Tusse maaliskuussa 2017 opettamassa piirin klubien...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram