Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Viimeinen silmälasilähetys Sri Lankaan

Pekka Salonen, Otfried Blumchen, Raino Heinonen, sekä Puistolan klubiin Pekan tavoin kuuluvat Rauno Särkijärvi ja presidentti Jukka Grönlund pakkaamassa ja merkitsemässä tarkoin ylös, paljonko laseja kussakin pahvilaatikossa on.

Lions-liiton kellaritiloista rahdattiin torstaina 19.11. ulos kymmenittäin pieniä pahvilaatikoita, joissa kussakin oli lähes 150 silmälasia. Yhteensä niitä oli lähemmäs 5000.

 

Laatikot kuljetettiin Pekka Salosen verstaalle Suutarilaan, jossa ne pakattiin lentorahtilaatikoihin. LC Puistolan Pekka Salonen sponsoroi myös rahtiin tarvittavat kestävät puulaatikot.

Lions-klubit ympäri Suomen ovat vuosikausia keränneet Sri Lankaan silmälaseja, jotka on ensin Suomen päässä puhdistettu, tarkastettu ja kunnostettu sekä merkitty niihin linssien vahvuudet.

-Nämä lasit kunnostettiin jo puolitoista vuotta sitten, mutta vasta nyt lähetys onnistuu, valaisee Lions-talolla ovia availemassa ollut LC Kaivokselan Markus Flaaming.

Laatikot postitetaan Sri Lankassa toimivan LC Mampen presidentti Indika Maduraperunalle, joka huolehtii niiden jakamisesta eteenpäin.

-Olen itsekin tuon LC Mampen liitännäisjäsen, joten pääsen henkilökohtaisesti tarkastamaan, että lasit todellakin menevät sinne, minne on tarkoitettukin, kertoo hankkeen puuhamiehiin kuuluva LC Katajanokan Otfried Blumchen.

N-piirin Sri Lankan ystävät -työryhmästä vastaava LC Revonsalmen Raino Heinonen oli pakkaustalkoissa iloinen siitä, että suomalaiset lionit ovat niin innokkaasti halunneet tässäkin keräyksessä auttaa. Nythän keräys on kuitenkin jo päättynyt, hän muistuttaa.

 

Teksti ja kuvat

Teija Loponen

Kaikkien laatikoiden silmälasimäärät merkitään muistiin.
Kaikkien laatikoiden silmälasimäärät merkitään mui...
Melkoinen määrä silmälasilaatikoita mahdutetaan kahteen lentorahtilaatikkoon. Oikealla Markus Flaaming.
Melkoinen määrä silmälasilaatikoita mahdutetaan ka...
Pekka Salonen pääsi välillä höylän ääreen lisälistoja tekemään.
Pekka Salonen pääsi välillä höylän ääreen lisälist...
Suomalaisten apua lähtee taas Sri Lankaan.
Suomalaisten apua lähtee taas Sri Lankaan.
LC Puistolan Rauno Särkijärvi videoi talkoot.
LC Puistolan Rauno Särkijärvi videoi talkoot.
Laatikoihin kirjoitettu teksti kertoo sisällön.
Laatikoihin kirjoitettu teksti kertoo sisällön.

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram