Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Viriketila Arvo avattiin juhlallisesti

Kuvernööri Aarne Kivioja kiitti opetusministeri Sanni Grahn-Laasosta Viriketila Arvon juhlallisesta avauksesta.

N-piirin klubit tempaisivat 58 klubin yhteishankkeena uuden viriketilan näkövammaisten lasten kuntoutuskäyttöön. Opetusministeri Sanna Grahn-Laasonen avasi tilan tiistaina 30.8.2016 Iiris-keskuksessa Helsingissä.

 

- Näkövammaisille lapsille tarkoitettu viriketila on hyvä esimerkki erityisryhmälle kohdistetusta oppimishankkeesta, jonka kaltaisia myös ministeriö on käynnistänyt, ministeri Grahn-Laasonen totesi puheessaan. On hienoa, että leijonat ovat tunteneet asian läheiseksi ja antaneet omaa aikaansa, osaamistaan ja taloudellista tukea lasten toimintakyvyn kehittämiseksi, ministeri jatkoi.

 

Tila on saanut nimensä edesmenneen LC Helsinki/Pakilan lionin Arvo Karvisen mukaan. Arvo toimi myös Näkövammaisten keskusliiton pääsihteerinä. Tilan avauksen yhteydessä paljastettiin kunniataulu, jossa kerrotaan toteutuksesta puolet rahoittaneiden klubien nimet. Toisen puolen rahoitti Arne Ritari -säätiö.

 

Teksti Markku Talvio LC Vantaa/Pähkinärinne

Kuvat Antti Tuomikoski

 

 

N-piirin näkövammaistyöryhmän puheenjohtaja Arja af Heurlin (pikkukuvassa) kutsui ministeri Sanna Grahn-Laasonen avaamaan Viriketila Arvon.  Viriketila sijaitsee Näkövammaisten liiton Iiris-keskuksen ulkotiloissa.
N-piirin näkövammaistyöryhmän puheenjohtaja Arja a...
Ministeri paljasti lahjoittajien kunniataulun avustajanaan lion Jorma Lahti-Nuuttila.
Ministeri paljasti lahjoittajien kunniataulun avus...
Ministerin avauspuhe, Viriketila Arvon vihkimispuhe.
Ministerin avauspuhe, Viriketila Arvon vihkimispuh...
Arne Ritari -Säätiön varapuheenjohtaja Jukka Uusitalo. Säätiö maksoi puolet Viriketila Arvon kustannuksista.
Arne Ritari -Säätiön varapuheenjohtaja Jukka Uusit...
Liiton entinen puheenjohtaja Tuomo Holopainen kertoi, kuinka Viriketila Arvo on osa kansainvälisen Lions-järjestön 100-vuotisjuhlallisuuksiin liittyvää perintöprojektiohjelmaa.
Liiton entinen puheenjohtaja Tuomo Holopainen kert...
Ministerin pyynnöstä N-piirin edellinen kuvernööri Veikko Teerioja kertoi tarkemmin Lionsien ja Näkövammaisten liiton pitkäaikaisesta yhteistyöstä. Tähän asti suurimpia lahjoituksia ovat olleet Kuntoutuspihan kunnostaminen & kalustaminen ja Oppimiskeskus sekä vuotuiset siivoustalkoot keväisin ja syksyisin.
Ministerin pyynnöstä N-piirin edellinen kuvernööri...
Kuvissa Viriketilan laitteistoa.
Kuvissa Viriketilan laitteistoa.
Lahjoittajien kunniataulu. Taulusta ilmenee myös se, kuinka valtiovalta edelleen arvostaa Leijonien ja Näkövammaisten liiton yhteistoimintaa, ministeri avasi Viriketila Arvon.  Myös aiemmin valtiovalta on kunnioittanut yhteistyöprojektejamme.  Presidentti Tarja Halonen oli avaamassa Kuntoutuspihan 2012 ja ministeri Paula Risikko avasi Lion Oppimiskeskuksen 2013.  N-piirin klubien lisäksi hankkeita ovat olleet rahoittamassa sekä Arne Ritari -säätiö että Leijonien kansainvälinen säätiö LCIF.
Lahjoittajien kunniataulu. Taulusta ilmenee myös s...
Erillisessä tilaisuudessa Iiris-keskuksessa Näkövammaisten liiton puheenjohtaja Sari Loijas ja järjestön muu ylin johdo evästivät ministeriä näkövammaisten tarvitsemista kiireellisimmistä kehittämistarpeista. Vuoden 2016 teema on "tiedonsaannin esteettömyys - tieto kuuluu kaikille!"
Erillisessä tilaisuudessa Iiris-keskuksessa Näköva...
Leijonat saivat osallistua Näkövammaisten liiton ministeri Sanna Grahn-Laasoselle järjestämään evästystilaisuuteen.
Leijonat saivat osallistua Näkövammaisten liiton m...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram